Šta je novo?

prso XP

• Začetnik teme Začetnik teme set
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
Problem je ovakav: Kad dignem sistem radi jedno 5-20 minuta zavisi kako kad i onda se resetuje. Temperatura CPU-a je 56 kada malko duze radi. Nekad pukne kad igram igricu [pirate najcesce] a neki put kada sam na netu. Nije virus jer imam up to date norton anti-virus skenirao sam ceo sistem i nista nije nasao. probao sam sa sistem restore-om ali nece da ga otvori kaze da sistem restore nije ukljucen i da treba da resetujem da komp. Kad ga resetujem on isto to pojavi. Inace konfiguraciaj je : Gigabyte via 133 ploca, procesor Duron 1000 MHz, memorija NCP 256 MB sdram, GF2mx400. Kuciste je staro od celerona koji sam imao pre sa horizontalnim napajanjem i onda ono blokira procesor i neki put mi je temperatura dostizala i 64 C. sta da radim da li je do sistema tj. softverski problem ili do hardvera.

PS: Dvaput mi se desilo da nece da upali komp, restartuje ga i nece da upali samo crn ekran i sitemski zvucnik pisti u intervalima : jednom dok sam igrao NFS6 posle jedno 2 minuta, a drugi put dok sam bio na netu. Prvi put sam odneo u servis i tamo je promenio memoriju i isto je bilo onda je vratio ovu moju i posle jedno dva tri puta je uspelo i od tad nisam imao problema do juce kad sam bio na netu. Ostavio sam ga jedno sat da se ohladi i upalio je normalno.

PPS: Kuciste je otvoreno i u njega duva veliki stoni ventilator i od tad mi temp. nije veca od 58 C posle intenzivnog igranja

ovih letnjih dana ja moram da vratim default clock procesora, inače je overklokovan duron sa 800 na 1000.
isto mi se dešava da mi xp pukne i to naravno samo leti, dok je zimi sve ok.
ja mislim da ti xp "prsava" zbog temperature procesora, moraš nekako da smanjiš temperaturu istog.
inače to pištanje kada se podiže sistem se meni dešava samo kada preteram sa ovekrlokom.

nisi precizirao da li ti je procesor overklokovan.
ako jeste naravno vrati sve na defautl, ako nije moraćeš da uložiš malo novca u bolje kućište kako bi ti se smanjila temperatura.

i ja isto imam kućište kojem je napajanje tik uz hladnjak (2-3 mm od hladnjaka) i zbog ovoga mi se procesor grejao nenormalno.
odšrafio sam napajanje i stavio ga na vrh kućišta i tako stoji već 2 godine 🙂 (ovo je jedno od rešenja za tvoj problem)

nije overklokovan i ja sam mislio da izvadim napajanje napolje. A pre otvaranja kucista temperatura mi se dizala i do 60 i kad izadjem iz igre MBM 5 pokazuje 60-ak i restartujem ga i BIOS isto ali retko mi se restartovao

Mozda probas sa ovim, ako vec nisi: Stavi memoriju u neki drugi slot (verovatno se je pistanje javljalo zbog memorije, kod mene memorija ponekad pisti u jednom slotu, ali u nikad u druga dva), i vidi da li ti negde u BIOS-u postoji opcija da resetuje racunar kada se postigne odredjena temperatura. (meni se restuje u igrama, ali samo kad preteram sa oc, pa kada vratim na neku "normalnu" vrednost, sve je OK)

menjao sam slotove i module ali isto a za ovo u BIOSu pogledacu ja sam trazio to i nisam nasao ali pogledacu opet

sada mi se desava cesto da mi iz zvucnika izlaze neki cudni zvuci neko pistanje i pucketanje jedno 10-ak sekundi i za to vreme se sve zabode i posle toga mogu samo da ga restartujem na dugme. A poceo je da se restartuje i cim ga upalim nista ne radim samo digne sistem i odmah se restartuje temperatura je 45 C. Jel postoji neko medju resenje do snalazenja za novu kofiguraciju?

Nazad
Vrh Dno