set
Čuven
- Učlanjen(a)
- 14.06.2003
- Poena
- 619
Problem je ovakav: Kad dignem sistem radi jedno 5-20 minuta zavisi kako kad i onda se resetuje. Temperatura CPU-a je 56 kada malko duze radi. Nekad pukne kad igram igricu [pirate najcesce] a neki put kada sam na netu. Nije virus jer imam up to date norton anti-virus skenirao sam ceo sistem i nista nije nasao. probao sam sa sistem restore-om ali nece da ga otvori kaze da sistem restore nije ukljucen i da treba da resetujem da komp. Kad ga resetujem on isto to pojavi. Inace konfiguraciaj je : Gigabyte via 133 ploca, procesor Duron 1000 MHz, memorija NCP 256 MB sdram, GF2mx400. Kuciste je staro od celerona koji sam imao pre sa horizontalnim napajanjem i onda ono blokira procesor i neki put mi je temperatura dostizala i 64 C. sta da radim da li je do sistema tj. softverski problem ili do hardvera.
PS: Dvaput mi se desilo da nece da upali komp, restartuje ga i nece da upali samo crn ekran i sitemski zvucnik pisti u intervalima : jednom dok sam igrao NFS6 posle jedno 2 minuta, a drugi put dok sam bio na netu. Prvi put sam odneo u servis i tamo je promenio memoriju i isto je bilo onda je vratio ovu moju i posle jedno dva tri puta je uspelo i od tad nisam imao problema do juce kad sam bio na netu. Ostavio sam ga jedno sat da se ohladi i upalio je normalno.
PPS: Kuciste je otvoreno i u njega duva veliki stoni ventilator i od tad mi temp. nije veca od 58 C posle intenzivnog igranja
PS: Dvaput mi se desilo da nece da upali komp, restartuje ga i nece da upali samo crn ekran i sitemski zvucnik pisti u intervalima : jednom dok sam igrao NFS6 posle jedno 2 minuta, a drugi put dok sam bio na netu. Prvi put sam odneo u servis i tamo je promenio memoriju i isto je bilo onda je vratio ovu moju i posle jedno dva tri puta je uspelo i od tad nisam imao problema do juce kad sam bio na netu. Ostavio sam ga jedno sat da se ohladi i upalio je normalno.
PPS: Kuciste je otvoreno i u njega duva veliki stoni ventilator i od tad mi temp. nije veca od 58 C posle intenzivnog igranja