Šta je novo?

Prso kabal od monitora

kizanbg123

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2008
Poena
365
Imam CRT Eizo 21' kome je "slomljen" kabal u blizini d-sub konektora koji ide u grafu. Slika ponekad postane plava ili jos gore pojave mi se 3-4 horizontalne linije (kao da je slab rifresh). Uglavnom slika je extra ali kad se mrdne kabal dodje do tih smetnji i u zadnje vreme me bas nervira :mad:. Interesuje me da li bi imao smetnje kada bi odradio "budzolu" da kupim novi d-sub konektor, odfikarim kabala 'da prekida i zalemim novi d-sub konektor, da li bi posle ovog zahvata imao neke smetnje i cemu sluzi valjkasta buzda na kablju.

Svaki savet dobro dosao!!!

:crash::crash::crash:

Na par 17" CRT sam menjao VGA kabal, jedan od njih cak nije ni ima tu "budzu", i sve je proslo bez problema. Znaci samo je bitno da isti signali padnu na svoje mesto i nema brige. A budzu mozes da skines slobodno, nebi trebalo da ima smetnji.

E ta budza moze da bude nebitna ali moze i mnogo da znaci. Koliko ja znam ta valjkasta budza je magnet koji sprecava da visak napona prodje kroz kabal (neka me neko ispravi ako gresim). Takav jedan bi trebalo da ima i na telefonskim zicama :p.

Imam CRT Eizo 21' kome je "slomljen" kabal u blizini d-sub konektora koji ide u grafu. Slika ponekad postane plava ili jos gore pojave mi se 3-4 horizontalne linije (kao da je slab rifresh). Uglavnom slika je extra ali kad se mrdne kabal dodje do tih smetnji i u zadnje vreme me bas nervira :mad:. Interesuje me da li bi imao smetnje kada bi odradio "budzolu" da kupim novi d-sub konektor, odfikarim kabala 'da prekida i zalemim novi d-sub konektor, da li bi posle ovog zahvata imao neke smetnje i cemu sluzi valjkasta buzda na kablju.

Svaki savet dobro dosao!!!

:crash::crash::crash:

a da prvo probas sa drugim kablom da ti ustvari tezina kabla nije razglavila konektor na grafickoj ili odvalila neki hladan lem na konektoru na grafickoj
desilo mi se to par puta...

Bolje zameni celi kabl (spoji ga u monitoru unutra) nego da lemis na novi D-Sub.

@ chupo92
Bitno mi je da je to neko radio, posto se plasim da ako budem seako kabal i lemio novi konektor da cu mozda izgubiti na masi ili cu smanjiti neki signal (ne znam ni kakav je to kabal unutra), ali cu definitivno morati to da uradim. Ovih dana cu otici da pazarim konektor, pa cu ga promeniti.

@ frenkyshka
Ta budza je sigurno ferit (secam se iz srednje skole) ali ne znam cemu sluzi. Ako sluzi za visokofrekventne smetnje, radije ga necu dirati.

@ boZZaP
Nije problem u tezini kabla niti u grafickoj (menjao sam grafike) nego u predhodnom vlasniku koji je nabijao komp sa zadnje strane uz zid i "slomio kabal"

@ zzoran
To ce biti poslednja varijante. Radije bi prvo pokusao sa zamenom D-suba, a ako to ne pomogne onda zamenom i kabla (mozda je kabal jos negde "slomljen"), tacnije ono sto si ti rekao lemljenjem novog kabla direkt u monitor

Hvala svima!!!

Nazad
Vrh Dno