Šta je novo?

Prs'o Add/Remove Programs na XP-u

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Add/Remove programs panel mi prikazuje svega 20-tak programa u listi, od kojih svi sem jednog nemaju ni "change/remove" dugme. Preko System mechanica sam video da su nedostajuci programi prebaceni u skrivenu list, zajedno sa npr. IE-om, OE-om, WMP-om, itd. UnInstaller plugin za Total Commander vidi samo jedan program (ne pomaze nijedno setovanje).

Kako da sredim ovo?

Probaj da skines program Advanced Uninstaller Pro 7 i vidi da li odatle mozes nesto da ucinis... Slicna stvar se desila mom drugu kada su mu se izbrisali skoro svi programi iz kompjutera :S: Radio komp normalno, igrao neke igrice, a posle reboota pola programa mu je nedostajalo...

Mogu ja da vrsim temeljnu (citaj: detaljnu, ali sporu) deinstalaciju iz SysMechanica, ali se plasim da jos nesto nije syebano, pa da se ne odsrafi ceo OS...

I sta je tvoj drug uradio?

Nista... Doneo komp kod mene, pa smo ponovo roknuli win 😀 Ceprkao sam po njegovom kompu i nisam nista cudno nasao, nije bilo virusa, spyware nismo proverili. Mozda je bilo do spywarea, ko zna?

Probaj da deinstaliras polako programe, pa da ih ponovo instaliras, meni se to cini kao jedino resenje...

Pozdrav

Jos kad ne bi prvo morao da pokrecem Genuine Check, sve bi bilo peachy...

Nasao sam na drugom mestu :-devil-: , skidam, javljam sta je bilo.

Jok, nije pomoglo. Jos ideja?

Spyware nije. Upravo sam preorao sistem sa AdAware-om sveze updateovanim, nasao je neki fajl koji i nije morao da se skloni, ali rekoh, da ne rizikujem. Stanje nepromenjeno.

Skini RegCleaner pa vidi da li se u njemu vide instalirani programi.

Proveri da li u registry-ju postoje podaci o tim programima koji se ne vide. Ako da, onda nije veliki problem, možeš da koristiš nešto drugo za deinstalaciju (ja uopšte ne koristim Win panel, nego MyUninstaller by Nirsoft). Ako ne, onda tu pomoći nema, jedino da vratiš neki stari registry backup, ako ga imaš.

Ja sam svojevremeno imao sličan problem na Win 98, loš uninstaler nekog programa (ne sećam se više kog) je pored svojih obrisao iz Registry-ja i podatke za većinu ostalih programa.

Pa, napisao sam gore da ih System Mechanic vidi, ali se nalaze u grupi skrivenih, zajedno sa IE, Address book-om, itd. Jedino sam se poslednjih par dana zezao sa mobile softverom za mpx200, ali stvarno ne verujem da je to. Nisam siguran ni koliko dugo je panel u takvom stanju, nisam ga gledao neko vreme...

Hmm, ja sam imao jedan bedan slucaj kada mi je Sierra uninstaller (ili kako vec), program koji se dobija sa HL, deinstalirao/izbrisao sve igre iz D:\Games\. Ja sam hteo samo HL da izbrisem :S:

Dorry je napisao(la):
Hmm, ja sam imao jedan bedan slucaj kada mi je Sierra uninstaller (ili kako vec), program koji se dobija sa HL, deinstalirao/izbrisao sve igre iz D:\Games\. Ja sam hteo samo HL da izbrisem :S:

🙂

RazbojNick je napisao(la):
Pa, napisao sam gore da ih System Mechanic vidi
A, sorry... Pa onda ostaje da se vidi na osnovu čega su u skrivenoj listi, verovatno neka oznaka u registry-ju, pa da se onda to promeni. Doduše, još uvek ostaje da se ispita nisu li podaci za deinstalaciju ipak delimično obrisani, te se zbog toga i ne pojavljuju u uninstall panelu. Podaci se standardno nalaze u:

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Isto tako, treba videti da li ne postoji zbrlj sa MSI deinstallerom. Tu, navodno, može da pomogne MSIFix:

www.helpware.net

Nazad
Vrh Dno