Šta je novo?

Prsla particija?

nex999

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
985
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
Dakle ovako, na moje veeeliko iznenadjenje, particija na kojoj drzim tonu raznih stvari vise nije dostupna :( win mi je prijavljuje kao da nije formatirana :wall: i nudi mi opciju za format...Radi se o trecoj particiji na drugom hdd-u (primarni ima tri particije i sljaka OK)...
Postoji li neki nacin da izvucem podatke, ili uradim repair?Partition magic iz nekog razloga ceo taj hdd prikazuje kao "bad":wall: al tako je bilo i pre kad je sve radilo kako treba pa nisam obracao paznju (a izgleda da je trebalo)...

A možeš da probaš i sa Active Partition Recovery, ja ga imam kao sastavni deo Hirens boot diska.

Mozes sa Hiren's boot CD-om ili Active@ Partition Recovery za win.

Nisam formatirao (ne smem jos uvek :p), al sad cu da probam sa GetDataBack programcicem, on bi trebalo da odradi posao (u najboljem slucaju), right?

Active@ Partition Recovery bi trebao da ti vrati celu particiju netaknutu tako da ne moraš da se zezaš sa presnimavanjem podataka na druge particije.

Hvala! Upravo skidam Hiren's sa Active@ PP pa cu sa tim da probam da vratim particiju.Ovaj GetDataBack mi upravo radi, negde je na 50%, pa cu ga pustiti da zavrsi...ionako mi ne gine selidba fajlova na drugi HDD, posto cu svejedno da ga formatiram ponovo.
Ajd, pa cu da javim kako je proslo :)

Ne znam dal GDB može da odradi recovery particije ako je pukla tabela il nešto...
U svakom slučaju, ako povratiš particiju ili rešiš da je formatiraš, GDB bi trebalo da pomogne...

Probaj Ontrack Easy Recovery, sa njih ces gotovo sigurno iscitati sve podatke a posle probaj sve ostalo sto ti predlazu. Za vracanje izgubljenih fajlova sa prslih particija i slicno nema mu ravnog. Kad se to isto meni desilo probao sam sve moguce programe a poslednja opcija je bio Ontrack i sa njim sam bar iscupao podatke, skoro mesec dana skidanje sa rapida, dex-a i ftp-a.
Win XP kao i svi ostali programi su nudili samo format C: a Ontrack je prepoznao sve particije iscitao fajlove i upitao me gde zelim da ih prekopira.

Uh, ovako :)
GDB je uspeo da vrati sve fajlove, koliko vidim.Sad proveravam svaki, onako odokativno, i cini mi se da je sve u redu.
Naravno,particija je i dalje nevidljiva, pa cu sa Hiren's-om da je povratim ako me ne bude mrzelo, sad mi je svejedno.Ili cu jednostavno da formatiram i re-particionisem ceo hdd sa partition magic-om.
Hvala svima na savetima, ovo je bilo bas napeto :D

Jel ti pise za tip particije "RAW"?

Jel ti pise za tip particije "RAW"?

Da.
I zanimljiva situacija sa Partition Magic-om.Nece da ga formatira, prijavi error prilikom restarta i pocetka operacije (badmbr bla bla), to je verovatno zbog Viste koja je na prvoj od tri particije na tom hdd-u.Hiren's Boot CD mi s druge strane zakoci na atapicd.sys loading, i nista...
U svakom slucaju, sad iz viste (na tom hdd-u) formatiram tu nesrecnu particiju...i nikako nije htelo na quick format...no dobro...
Kapiram da mi Vista pravi frku kod formata hdd-a, kako nju da eliminisem?

Poslednja izmena:
E sto me namuci, pa ovo je da se covek :wall:

Vista nije uspela da odradi format, naravno, doslo do 99% i cvrc.Onda probao instalaciju Viste.Prijavi error sa kodom prilokom loada, izbaci poruku u kojoj sumnja pada bas na HDD.Dalje, Hiren's sam narezao na nov disk, i nece da ucita drajvere za CD rom, nikako...tako da od toga nista nije bilo.

I vec polako pizdim, i pade mi na pamet sledece: SATA disk konfigurisem kao AHCI, i onda pokrenem instalaciju Viste.Posto kad je AHCI, svejedno mu je da li je disk primarni ili ne (a jaaako me mrzi da kablice zabadam u plocu po redosledu).I Vista poce instal, i otisao sam samo do dela gde mogu da uradim format te particije, i to je proslo OK, za divno cudo.

Prekinuo instal, bootovao vistu i particija je najzad bila tu...aleluja.Sad sam sa Acronis Disk Director-om chekirao za errore, on ih nije nasao na toj particiji, ali je nanjusio na onoj na kojoj je Vista instalirana!Show...:D Svejedno, odradio je kao neki repair, i sad sve sljaka, dokle, nemam pojma :d

Problem sa Hiren's BootCD rešiš lagano, tako što prvo u BIOS-u isključiš napredne opcije za kontroler na koji je vezan optički uređaj, pa će onda moći da učita drajvere za CD ROM.
;)

^Hvala!Nisam imao pojma da tu moze da nastane problem kod Hiren's-a.

Nazad
Vrh Dno