Šta je novo?

prozori ispod taskbar-a

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Da li postoji neki program koji sprecava prozor (window) da ode ispod taskbar-a. Evo sada da to objasnim i malo jasnije.

Posto se meni taskbar nalazi gore pa kada se otvori neki program, prozor ili kako god hocete da ga nazovete on ponekad ode ispod taskbara i ja ne mogu da ga pomerim pa moram da ukljucim ili autohide za taskbar ili da pomocu shortcut-a dodjem do window menija i tu odradim move.

Valjda sam bio dovoljno jasan. Da li postoji tako nesto? :wave:

p.s. ne mogu da verujem da niko ovo ranije nije pitao jer nista nisam pronasao sa search-om...

Poslednja izmena od urednika:
Meni se ne dešava sa prozorima, ali se dešava sa tooltips, što stvarno ponekad strašno smeta (kad treba da se očita neki podatak). Posle restarta je OK, ali posle nekog vremena odu ispod taskbara i tu ništa ne mogu.

Znaci dead end?

Nisam siguran da sam te dobro razumeo... Pa imas u opcijama taskbara
Keep the taskbar on top of other windows Znaci ako ti prozor pobegne ispod taskbara neces moci da kliknes zato sto je taskbar iznad svih prozora (slika 1). Destikliraj tu opciju i ako ti se desi da pobegne samo klikni na deo prozora koji ti je dostupan a ostatak ce "isplivati" iznad taskbara (slika 2).

Prilozi

• Untitled-1 copy.webp
    Untitled-1 copy.webp
    33.9 KB · Pregleda: 52
  • Untitled-2 copy.webp
    Untitled-2 copy.webp
    31.4 KB · Pregleda: 53
Nisi dobro razumeo 🙂

Meni treba neko trajno resenje ...

gurni onda taskabar uz bocnu ivicu ekrana

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
hm... turi taskbar di mu je mesto - dole

Po cemu mu je mesto dole? 🙂

okmijun je napisao(la):
gurni onda taskabar uz bocnu ivicu ekrana
Ja da hocu da mi stoji sa strane onda nebi pitao ovo sto pitam, zar ne? 🙂

Izgleda sam nasao resenje. Program se zove Y'z Shadow. Primarna namena je dodavanje senke prozorima tj programima ali ima i opciju da ne dozvoli overlap preko tj ispod taskbar-a i dodavanje transparentnosti menu-jima 🙂

Toliko za sada ako nadjem nesto bolje (mada mislim da ce i ovo raditi sasvim lepo) javljam 😉
:wave:

E ZoNi, ZoNi... Ccc ... Razocarao si me i kao spamer i kao komunista ... 😛

Nazad
Vrh Dno