Šta je novo?

proxy na akademskoj

Drugari,ja se izvinjavam sto ozivljavam staru temu,trazio sam po forumu ali nisam nasao ono sto mi treba.Naime,problem je akademska mreza,odnosno silni portovi koji su zakljucani.Stanujem u domu,i ovo mi je problem jer ne moze covek nista online da odigra kad ima vremena.Sve je zivo zakljucano.Probao sam ranije neke programe za zaobilaznje proxija,sad sam se zazao sa Proxifier-om,ali bez rezultata.Verujem da postoje ljudi koji su manje-vise upoznati sa ovim problemom pa bi bilo extra ako bi mogli na bilo koji nacin da pomognu.
Znam za resenje preko npr teamviewer-a i drugog kompa koji nije na akademskoj mrezi,ali to mi je cimanje,ne zbog mene nego zbog lika sa tim kompom :) ,pa ako neko ima bilo kakvu ideju bio bih zahvalan da to podeli samnom.
Poz.

Ideja je da kupis gajbu piva adminu tvoje akademske mreze. On ce dalje znati sta treba da bi ti resio problem.

Ideja je da kupis gajbu piva adminu tvoje akademske mreze. On ce dalje znati sta treba da bi ti resio problem.

Da je to moguce vec bi bilo sredjeno.Admin u domu nema ideju kako to da resi(a zainteresovan je),u rc-u mi kazu da to nije njihova nadleznost jer to ide preko gradjevinskog fakulteta.Isli smo i tamo i bili su krajnje nezainteresovani za saradnju,iznapusavali nas kao da su sve te zabrane stavljene jer spamujemo neke kompove u Aziji ( a npr torenti rade ) tako da i od toga nema nista.
Jos jednom,ako postoji nacin da se to nekako zaobidje kazite...

Mislio sam na admine na gradjevinskom. Moj drugar je na gradjevinskom, i on je koliko znam resio problem sa gajbom piva i kojom drugaricom poslatom da malo iskulira sa adminom. Srbija je majka sto se tih stvari tice, sve se moze samo treba znati kome tutnuti.

Znaci to je jedini nacin?Ne postoji bilo koji drugi nacin da se ova "precedura' zaobidje?

Ja mislim da je to jedini nacin.

pitanje je da li ta online igra uopste moze da sljaka preko proksija cak i da se otvore odgovarajuci portovi, a i latencija bi verovatno bila uzas.

Poslednja izmena:
Ma kakva igra, ja bi tu oljustio neki hc download maraton. Za nesto drugo se ne bi ni cimao, realno.

Drug iz Penezica koje je (trebalo bi) isto zakacen preko Telekomovog optickog kao i ja iz Patrisa,pici dotu preko ovog Proxifier-a bez problema.Podesavanja koja njemu rade kod mene ne prolaze...

Vrh Dno