Šta je novo?

Proview TFT monitori?

Napisacu svoje iskustvo :
Monitor(e) sam dobio direktno od uvoznika, kao zamenu za pokvareni Philips 190C. U pitanju je model Al2237W.

Kao sto je i za ocekivati, uglovi su prilicno losi, ima mnogo probijanja pozadinskog svetla, i odziv mi izgleda sporiji nego na Philipsu (oba su deklarisana na 5 ms). To je zajednicko za oba monitora koji su bili kod mene na stolu.

E, sad, zasebni problemi :
Prvi monitor, iako nov, nije pamtio bilo kakva podesavanja iz OSD ako se ugasi na duze od 30 sekundi i, kao sto je bilo za ocekivati, odmah po paljenju je imao bar jedan mrtav piksel (kad sam njega primetio, prestao sam da trazim). Monitor je imao crnu traku debljine 3-4 milimetra izmedju ivice slike i ivice rama monitora, sto efektivno smanjuje velicinu slike. Normalno, vratio sam taj monitor i dali su mi drugi.

Drugi je bio u jos gorem stanju (i jos uvek je, jer mi jos stoji na stolu). Po paljenju odmah sam primetio zaglavljen piksel, a dodatnim pregledom nasao sam jos 2 tacke koje podsecaju na mrtve piksele. Nisam siguran da li su to mrtvi pikseli, ali svakako nisu zrnca prasine ili nesto slicno, jer su ispod zastitnog stakla ili sta je vec. Naravno, opet su prisutne one crne trake kao kod prvog monitora, samo su ovde u jos gorem stanju, jer su na gornjoj i donjoj ivici blago ispupcene na sredini, tako da su tu te crne trake jos deblje.

Ne bi bilo fer da ne spomenem da mi se dopada sam minimalisticki dizajn monitora i stabilno metalno postolje.

Dakle, to su moja iskustva. Ako razmisljate o kupovini ovog monitora, svakako prvo proverite da li vam odgovara.

pozdrav svima :wave:

Poslednja izmena:
Napisacu svoje iskustvo :
...Kao sto je i za ocekivati, uglovi su prilicno losi, ima mnogo probijanja pozadinskog svetla, i odziv mi izgleda sporiji nego na Philipsu (oba su deklarisana na 5 ms). To je zajednicko za oba monitora koji su bili kod mene na stolu.

...Po paljenju odmah sam primetio zaglavljen piksel, a dodatnim pregledom nasao sam jos 2 tacke koje podsecaju na mrtve piksele. Nisam siguran da li su to mrtvi pikseli, ali svakako nisu zrnca prasine ili nesto slicno, jer su ispod zastitnog stakla ili sta je vec. Naravno, opet su prisutne one crne trake kao kod prvog monitora, samo su ovde u jos gorem stanju, jer su na gornjoj i donjoj ivici blago ispupcene na sredini, tako da su tu te crne trake jos deblje.

...Ne bi bilo fer da ne spomenem da mi se dopada sam minimalisticki dizajn monitora i stabilno metalno postolje...

moram da primetim da je citirani post primer realnog i kritickog predstavljanja svog hardvera, sto je u poslednje vreme postala prava retkost. gotovo svi nemilice hvale svoje komponente, ubedjujuci zainteresovane kako su bas one pravi izbor.

Rale45-svaka cast na surovoj iskrenosti!

Poslednja izmena:
Hvala, na komentaru. :)

Mislim da los proizvod zasluzuje dosta kritikovanja. Da je samo jedan od tih monitora bio kod mene na stolu, mozda bi bilo manje kritike,ali buduci da su dva, sansa da mi je samo zapao los primerak se dosta smanjuje. Trebao bih opet da dobijem zamenu oko polovine januara, samo ne znam da li ce biti opet Proview ili neki drugi.

E ovako....
Ja cu sada malo da udarim kontru;)
Vidis,taj tvoj problematicni je bio 22", a ja cu reci nesto o 19" konkretno modelu AI-937W.Za to malo vremena koje je proveo kod mene(bilo je par komada),ni jedan nije imao ni mrtav ni zaglavljen piksel,malo su me nervirala podesavanja koja su sa desne strane monitora!!:type:
Sam dizajn i siva boja,meni licno je ok,a sto se tice slike,nista posebno nemam ni da pohvalim,ni da zamerim(malo mi je trebalo vremena da se priviknem,jer radim na sasvim drugacijem monitoru)
naglasavam,bilo je par monitora,ali ni jedan nisam kloristio duze od 2-3 sata!!!
E,sad je pitanje koliko para imas da izdvojis za monitor,ali za oko 9000 koliko trenutno kosta....
Za Raleta pretopstavljam od kog je kupio mon.,ali mogu reci da bas nisi imao srece!!!
Bas
:wave::wave:

Vrh Dno