Šta je novo?

Proview (MAG) LCD?

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Pozdrav,

Danas sam u jednoj firmi saznao za Proview 22" AI2237W monitor po vrlo povoljnoj ceni, za mene.
Prvi put cujem za ovu marku, ali ovde verovatno ima ljudi koji znaju sta je to i kakav je to monitor.

Inace nigde nisam uspeo da nadjem neki review o njemu, a od prodavca sam saznao samo da ga ima na stanju.

Pomozite mi, ili to ili cu uzeti Sljamsung 205BW. :S:

Inace ovako izgleda taj monitor:
AI2237W-1.jpg

Pomalo podseca na Apple Cinema monitore, kazem PODSECA. ;)

Poslednja izmena:
Nisam bio dovoljno jasan. Mislim na neki review na srpskom ili, pre svega, na engleskom.
A na ovom linku postoje samo osnovne karakteristike. Ja sam vec dovoljno dobro upucen u njegove karakteristike, interesuje me kava mu je slika, da li probija svetlost, opsti utisak...

Hvala ipak.

Vec nekoliko dana trazim informacije o ovom monitoru i bukvalno, ali bukvalno nigde ne postoji review na engleskom ( ili srpskom ).
Postoji za neke 17" modele u PC PRESSu, verovatno i na drugim sajtovima, ali niko kao da nije video ovaj monitor. Pocinjem da sumnjam u njegovo postojanje.

Danas je uz Politiku stigla ponuda neke firme (nemam pojma koja je) i u njoj gomila tih proview i mag monitora sa nekim lepim cenama. Dolazim na forum da vidim sta se pise o njima kad ono nista se ne pise jer ljudi izgleda nikad nisu culi za ovo :)

ja sam pre pola godine gledao u Tehnomarketu MAG 19" i slika im je bila odlična

Svako ima svoje misljenje. Niko do sada nije testirao ovakve monitore vece dijagonale tako da nemamo nikakav insight u celu stvar.

Ako je prema papiru, ovaj monitor je ok.

Zamisli kada na Google-u ukucas AI2237W review dobijes Bench forum i ovu temu kao izvor informacija. Sve ti je jasno.

ja ga imam nekih 20-tak dana i zadovoljan sam

ugao gledanja nije kao i drugi ali u prodavnici je imao bolju sliku od asusa22" ima dvi lep odziv sve na njemu izgleda super .ovo je moje licno zapazanje monitor je super to sa testovima meni neide jer neznam pozz

Ugao gledanja... Jel mozes malo bolje da pojasnis.

Ako nije problem mozes li jos neki detalj da pruzis.

nisam lepo podesio kontrast pa mi se desavalo da kada stojim iznad monitora slika mi je dosta svetlija na to sam mislio.A sada kada sam sve lepo podesio super je za ovu cenu monitor je odlican
znas ovo mi prvi takav mon.zato ne mogu dati neka uporedjenja ali kada sam ga kupovao pored njega je stajao asus 22,lg 22 i acer 22 imao je bolju i cistiju sliku od asusa i acera a preovladao je ispred lg zbog digitalnog ulaza i odziva 2ms pozz

Koja cena je u pitanju?

Nije baš direktan odgovor na temu, Proview i Mag mislim da nisu isto. Proview su neki Kinezi koji rade i pod tim brendom, a Mag su neki drugi koji mislim da samo prodaju rebrandirane monitore.
Imam Proview 19 inča CRT, ali je brendiran kao Gericom. Sandra, Everest i ostali programi ga prepoznaju kao Proview i monitor je jako dobar. Star je skoro 2 godine i ja sam vrlo zadovoljan sa njim. Nije izgubio na kvalitetu slike, radi na 100 Hz. Kada sam ga kupovao bio je dosta jeftiniji od LG i Samsung modela koji su se mogli naći ovdje. Lcd je tada bio preskup a bili su i lošiji ti stariji modeli.

Ja sam naleteo na ponudu od jedne firme i u reklami stoji:

"MAG Technology Co. Ltd. je jedan od najvećih svetskih proizvodjača TFT monitora. MAG brend je simbol za konstantan kvalitet i tehnološke inovacije što govori i podatak da je na MAG monitore garancija na 1 mrtav pixel.
MAG proizvodi su prisutni na svetskom tržištu već 18 godina što dovoljno govori o kvalitetu i dizajnu proizvoda koji izlaze iz proizvodnih pogona ovog giganta. MAG proizvodi se prodaju širom sveta u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, Bliskom istoku, Aziji i Australiji."

Ako daje garanciju na 1mrtav pixel, deluje dosta primamljivo... sad ko zna...

Mene malo brine, ako je tako velika i poznata firma, koja postoji skoro dve decenije, kako to da niko od nas ovde nije cuo za njih a kamoli video te monitore, ne racunajuci od pre nekoliko dana (meseci)...
To me podseca na situaciju od pre nekih 10 god kada mi je nudjen Targa monitor kao vrhunski kvalitet i brand.
Ali ne kazem, ako je solidan kvalitet, za lepu cenu, bar trogodisnja garancija, vredi razmotriti.

Poslednja izmena:
"MAG Technology Co. Ltd. je jedan od najvećih svetskih proizvodjača TFT monitora."

Malo mi je cudno da ima toliko malo testova i review-a jednog od najvecih proizvodjaca tft monitora. Inace garancija na 1 mrtvi piksel je stvarno za respekt ali dok ne vidim svojim ocima nista ne verujem.

Mozda su proizvodjac za druge brendove, na primer HP, Dell itd... Mene jedino brine da li ima mnogo probijanja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno