Šta je novo?

providna mrlja na staklu monitora?

skyspy

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2007
Poena
301
Pozdrav, prije sat dva sam primjetio neku providnu mrlju na staklu monitora ( otprilike 2-3 cm precnik) .Kad sam je probao ocistiti ona se pocela siriti . Kad stavim pointer misa ispod mrljre jasno se vidi da je na staklu , dakle nije do graficke kartice .Da li mi moze neko pomoci i reci o cemu se radi???Hvala!!!

hvala na odgovoru, a od cega dolazi do skidanja emulzije( pod pretpostavkom da je u tome problem)???

Pretpostavljam: najverovatnije mehanicko ostecenje ili pri nanosu tu nije bila cista podloga pa se zato i odlepila.

Koliko je star monitor? Hoce da se skida od preteranog ciscenja ili koriscenja sredstava koja nisu za to namenjena.

Monitor je star mozda nekih 6-7 godina , nisam siguran( philips brilliance 107p4).
E sad me zanima sta je najbolje da uradim , cujem da postoji neki sprej koji se nanese pa sve bude kao i prije , a opet neki kazu da nije lose skonuti svu tu emulziju( samo ne znam koliko je to pametno zbog ociju ipak ona ima svoju neku funkciju , zar ne!!??)?

Ako skines premaz bice vise refleksije na monitoru a da se vrati u predjasnje stanje bez ikakvih tragova ne moze. Skupljaj kintu za tft :(.

Smanji brightness i nema frke :) I skupljaj kintu za TFT :smoke:

To je Anti-Glare sloj na monitoru, sprecava refleksiju, ima svoj vek trajanja i sto je stariji lakse ga je skinuti . Ima cak da se kupi i materijal koji moze samostalno da se nanase ali nisam siguran koliko je to upotrebljivo (sluzi uglavnom za mobilne,pda itd.).

Znaci koliko sam svatio nesmeta nista ako se to sve lijepo ostruze i smanji brightness.
A zna li iko kako se taj sprej zove sto se moze ponovo nanijeti na ekran???
E da jos nesto , da li se to sve ostruze pa se onda nanese ili moze ovako samo na ovo mijesto gdje je doslo do ostecenja???

iz dosadasnjeg molerskog iskustva rekao bih da mora sve iz pocetka... znaci prvo cif pa sprej

Nazad
Vrh Dno