Šta je novo?

Provider/internet paket sa vecom od 1 Mb upload brzinom

ays

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2009
Poena
200
Jedino za sta ja znam je SBB kod kojeg se dokupljuje upload booster za 900din mesecno i dodaje 1024Kb vasoj upload brzini.

Da li neko zna koji provider, nebitno mi je adsl/kablovska, da ima u svojoj ponudi takav internet paket?

I da li mozda u SBB moze da se napravi custom paket, u smislu da napravim, npr, 8Mb download i 2Mb upload brzine?

Hvala. :)

Ne verujem da SBB zeli da izradjuje custom pakete za rezidencijalne korisnike. Ali zato bilo koji wireless operater bi mozda i hteo. Ali ti to nije neophodno. Vecini wireless provajdera nudi simetricne brizine, pa cak i pakete sa povecanim uploadom. Pogledaj kbc.net i proveri koji sve wireless operateri nude internet u tvom kraju.

SBB nece nuditi obicne pakete "po meri", samo iznajmljene linije. I ja sam ranije hteo veci UL, ali nix od toga.

KBC (WiFi), mada i nije mnogo povoljan (2800din za 4/2 mbps). Maksnet (WiFi), (2850 din za 6/2 mbps). I, ono najbolje... Skynet mreža, za 2000 din 8/8 mbps. Međutim, Skynet mreža ima kabl samo na Karaburmi i WiFi link za Krnjaču/Kotež koliko ja znam.

Evo kako meni radi WiFi (5Ghz).
1397835470.png

PS: Postavi ja već jednom sličnu poruku, ali tek sad sam provalio da sam je nehotice obrisao.

Poslednja izmena:
Ne može sad edit... ali sam se setio i Beogrid-a. Ako si na NBG-u ili u Zemunu, onda postoje šanse i za njih. Ako se dobro sećam, u blokovima je kablovska infrastruktura, dok ovi dalje mogu i putem WiFi-ja.

Naravno, navodim provajdere kod kojih postoji upload veći od 1 mbps.

Ne verujem da SBB zeli da izradjuje custom pakete za rezidencijalne korisnike. Ali zato bilo koji wireless operater bi mozda i hteo. Ali ti to nije neophodno. Vecini wireless provajdera nudi simetricne brizine, pa cak i pakete sa povecanim uploadom. Pogledaj kbc.net i proveri koji sve wireless operateri nude internet u tvom kraju.

SBB nece nuditi obicne pakete "po meri", samo iznajmljene linije. I ja sam ranije hteo veci UL, ali nix od toga.

Tako sam nesto i pretpostavljao... ali mi je onda mnogo bolje da vidim preko drugara koji radi u Telekomovoj biznis sluzbi za njihovu direktnu liniju... siguran sam da cu proci daleko povoljnije.

Ne može sad edit... ali sam se setio i Beogrid-a. Ako si na NBG-u ili u Zemunu, onda postoje šanse i za njih. Ako se dobro sećam, u blokovima je kablovska infrastruktura, dok ovi dalje mogu i putem WiFi-ja.
Naravno, navodim provajdere kod kojih postoji upload veći od 1 mbps.

Nisam ni na NBG, niti u Zemunu, sa ove strane Save zivim. Pogledao sam ova 3 wireless provider-a... ali mi nesto preterano ne znaci wireless net. Hvala na informaciji u svakom slucaju.

Pozdrav

Dopuna:
Sad sam pogledao na sajtu Orion Telekoma, imaju veoma primamljivu ponudu(pretpostavljam jer su novi "igrac" na trzistu), pa me zanima, dal je iko korisnik njihovog interneta? Pogotovo ovog paketa: http://www.orion.rs/privatni_korisnici/internet/direct@home/o_d@h_internetu.281.html

Poslednja izmena:
Taj D@H je moguće imati na nekom mizernom broju mesta. Moraš ih zvati i pitati da li je u tvojoj zgradi moguć taj vid pristupa internetu. Pročitaj ovde šta je uopšte D@H usluga.

Inače, Orion ti je Sezampro, Neobee i MediaWorks grupacija, pa na neki način i nisu novi. :)

Poslednja izmena:
Taj D@H je moguće imati na nekom mizernom broju mesta. Moraš ih zvati i pitati da li je u tvojoj zgradi moguć taj vid pristupa internetu. Pročitaj ovde šta je uopšte D@H usluga.

Inače, Orion ti je Sezampro, Neobee i MediaWorks grupacija, pa na neki način i nisu novi. :)

Znao sam za SezamPro, nisam za ove ostale... ali nije ni bitno.
Taj D@H i nije bas toliko interesantno resenje koliko sam ja mislio u pocetku... ***.

Kako stvari stoje, uzecu od sbb-a M paket sa ugovorom na 12meseci i upload booster od 1024Kb/s. Tako cu dobiti 1536Kb/s upload brzinu, sto je, u teoriji do 185-190KB/s.
Jedino sto cu da pitam, da li mogu da im platim 2x taj upload booster. To bi bilo prihvatljivo prelazno resenje.

Vrh Dno