Šta je novo?

Proveravanje validnosti maila ??????

playahater

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
619
Interesuje me da li postoji neki program koji ce mi proveravati da li adresa na koju se spremam da poshaljem mail uopshte postoji....po mogucstvu za DZ .. :rtfm: ;)
...shaljem preko jedne firme gomilu ponuda i ostalih dokmenata na neke adrese koje su mahom dobijene telefonskim putem pa se u vecini sluchajeva likovi ne razumeju dobro oko velikih i malih slova i ostalih gluposti :smash: pa ja treba da poshaljem oko mega na adresu koja ne postoji :S: ... i tako ti ja potroshim chitavu vechnost pokushavajuci .... :mad: :cuss: ( na kraju sam se izvezbao pa pustim prvo prazan mail da vidim da li ce da se vrati :p .. ali, priznacete ..deluje veoma neozbiljno .. jednostavno, takve "greshke" ne su neprihvatljive )
...pa reko da li postoji neka app koja ce mi olakshati pos`o :trust: .. josh ako bi postojao plugin za TheBat! :banana: ...

:wave:

playahater je napisao(la):
...( na kraju sam se izvezbao pa pustim prvo prazan mail da vidim da li ce da se vrati :p .. ali, priznacete ..deluje veoma neozbiljno .. jednostavno, takve "greshke" ne su neprihvatljive )...

ja mislim da se to upravo tako radi...

Imas Mail Checker program koji radi upravo to sto ti treba, a i ime mu je takvo :D
Ima naravno i alternativa, a svodi se na proveru jednog ili vise mail-ova bez slanja bilo kakvih praznih mail-ova. Fora je da samo kontaktira maticni mail server i vrsi proveru da li postoji na doticnom takav user name...

Crni je napisao(la):
Imas Mail Checker program koji radi upravo to sto ti treba, a i ime mu je takvo :D
Ima naravno i alternativa, a svodi se na proveru jednog ili vise mail-ova bez slanja bilo kakvih praznih mail-ova. Fora je da samo kontaktira maticni mail server i vrsi proveru da li postoji na doticnom takav user name...

Cool .. Hvalaaaaa

btw jel moze neki linak ... mislim ... ako nije problem ... nasho sam neke mail chekere ..mislim ima ih gomila .. :beer:

Poslednja izmena:
Davno sam koristio onaj MailChecker i bio zadovoljan s njim, pa nisam dalje ni trazio dalje, mada sam video da ima dosta alternativa, pa ti ne mogu pomoci oko izbora i linkova :(
Jedino da probas vise varijanti, pa da zadrzis onu koja ti se cini najboljom ili da se javi neko ko je probao nekoliko...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ja mislim da se to upravo tako radi...

:laugh: Ja mislim da se to upravo tako NE radi :D

Crni je napisao(la):
Davno sam koristio onaj MailChecker i bio zadovoljan s njim, pa nisam dalje ni trazio dalje, mada sam video da ima dosta alternativa, pa ti ne mogu pomoci oko izbora i linkova :(
Jedino da probas vise varijanti, pa da zadrzis onu koja ti se cini najboljom ili da se javi neko ko je probao nekoliko...

Ok .. aj pa javicu koji je "gotivan" :d :D ;)

Ok..jel bi mogo neko da mi objasni ovo: :trust:

Most SMTP servers will accept email addressed to just about anyone within their domain and figure out later that the user does not exist and can't be delivered--meaning that the mail server will first accept the message and bounce it later or considered as spam and delete it without notifying the sender.

Therefore, "address verifier" application can only test, check, verify, or validate an email address domain for syntactical (typo etc.) errors, non-existing or invalid domains and not if the user actually exist--meaning that there is no way to solve and verify an email until it was sent and got bounced or undelivered.

Poslednja izmena:
da li je neko pronasao nekakav program koji ce sa liste od preko 1000 email adresa da skine one nevazece adrese ili barem da mi kaze koje valjaju a koje ne?
nasao sam nekoliko krekovanih, medjutim ne rade kako treba... da li je neko provalio neku freeware verziju?

Pa verovatno jeste, jer si "digao" temu staru preko 7 godina.

Jel to proveravaš koje su adrese dobre kako bih ih posle spemovao?

Vrh Dno