Šta je novo?

Provera racuna - koliko treba da osvezi?

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Koliko treba da se osvezi provera racuna na *311#? Gledam koliko mi protoka odlazi na neke widgete i ostalo..

Skini program Call Meter sa Marketa i podesi obracunski period i mozes sam sebi da limitiras potrosnju.

Ja sam proveravao davno i zakljucio da je ~5min. Ne znam da li se menjalo.
Najlakse ces utvrditi priblizno vreme na sledeci nacin:
- Proveris stanje i zapamtis preostali broj sms.
- Posaljes sms.
- Proveravas stanje na 30s dok se broj poruka ne smanji :)

Ja sam proveravao davno i zakljucio da je ~5min. Ne znam da li se menjalo.
Najlakse ces utvrditi priblizno vreme na sledeci nacin:
- Proveris stanje i zapamtis preostali broj sms.
- Posaljes sms.
- Proveravas stanje na 30s dok se broj poruka ne smanji :)

Ovo gledam za internet protok. Imam karticu od firme sa kojom imam 500 din mesecno gratis.. E sad bi hteo recimo 150, 200 din od toga da odvojim za internet protok. Telenor koliko znam naplacuje 0.04 para po kilobajtu. Glup sam i ne mogu da izracunam koliko bi kostalo u dinarima recimo 20, 30 MB :d Po nekoj mojoj racunici 20 MB kosta 8 dinara, sto je nemoguce :)
Ako ima neko pametniji da mi proracuna ovo :)

Poslednja izmena:
20MiB = 20 * 1024 KiB = 20480 * 0.04 RSD + PDV = 966.66 RSD.
Jedan megabajt je 48.33 RSD.

Da, tako ispada.. :) 120 din mi je otislo na dva programa od po ~400 kb, dva puta koriscen Shazam, rezultati, vremenska prognoza, i malo twitter klijenta.. katastrofa kako udaraju po usima.

A zašto ne uplatis klik? Makar nešto da imaš za net.

---
Ttalk

Ne znam da li mogu na ovu karticu, ovo je 'Besplatno za tim' paket koji je firma uzela.

Meni kada su god nudili te za firmu-porodicu brojeve, nikada ništa mi nije odgovaralo. Ni kod jednog operatera. Uvek sam se nalazio u onim prenesi-mix paketima, bolje mi te varijante, gde imam xxx minuta ka bilo kome, nego gde je 1 ili 0 dinara minut u okviru tog nekog "kruga", a sve van ubibože ......

Da, katastrofa je kartica, ali ajde kao firma placa tih 500 dinara mesecno pa mi je to jedna obaveza manje. Bilo mi je dovoljno, mozda sam ponekad isao u minus, ali sada imam telefon na kom hocu malo i internet da koristim... Ovo bre nije normalno, juce u toku dana sam imao 95 dinara na racunu, kasnije u toku veceri je doslo do 420! A napisao sam sta sam radio.. Refresh je*enog tweetera mi je izgleda uzeo 100 dinara, da li je bre moguce?

Sve je moguce :)

Ja dosta koristim net preko mob-a. Zakljucak je da refresh stanja za net protok dosta kasni, nezavisno od minuta za razgovore. Zbog toga proveravam stanje obicno kad ustanem ujutro, i tada vidim koliko sam potrosio prethodnog dana.

Savet je da nikako ne koristis net bez klik dodatka ili da odaberes prenesi plus paket koji ima net saobracaj. Ovako 100-200 din ode za cas, jeste 1 kb 0,04 para ali oni zaokruzuju sve na po 100 kb ;)

Jel neko primetio da prilikom provere kodom *311# nekad salju SMS a nekada uzvrate kodom? Kada su promenili na SMS nije mi se bas svidelo, mnogo je prakticnija varijanta sa kodom.

A ja, recimo, mnogo više volim sms. U poslednjih mesec dana mi samo palju kodove.

Vrh Dno