Šta je novo?

Provera kvaliteta FLAC fajla

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Cime mogu da proverim da li je FLAC nastao od Audio diska ili nekim budzenjem MP3 fajla?

Fala lepa 😉

@kUdtiHaEX

I ja preporučujem Audichecker. Proverava FLAC i APE, znači nije potrebno prethodno dekompresovati u WAV. Nije nepogrešiv, ali prilično dobro pogađa.

Pošto je baziran na aucdtectu, može da se desi da CDDA izvor prijavi kao mogući dekodiran lossy, al ne može da lossy prijavi kao CDDA...

btw, najsigurniji nacin je da flac albume skidas sa 100 % proverenih trackera kao sto je recimo Pedro, sa pratecom dokumentacijom, log, cue fajlovima.
Ne, najsigurniji način je da ih ripuješ sam sa originalnih diskova :d

btw, najsigurniji nacin je da flac albume skidas sa 100 % proverenih trackera kao sto je recimo Pedro, sa pratecom dokumentacijom, log, cue fajlovima.
Skoro je sa E trackera(znaš koji je u pitanju) banovan jedan od najaktivnijih uploadera, zato što je fake-ovao logove pa ti sad vidi, nikada nije sigurno.

sigurno je kad sam ripujes

a pedro i ostali i tamo ima fejkova i rizukujes gde god skidas samo negde vise negde manje

Jeste najsigurniji nacin kad sam ripujes ali neces valjda da sumnjas u one diskove koje imas kod sebe? Pitanje je za one koji su skinuti sa Neta. Na E ne mogu da udjem jer nemam nalog ali Pedro redovno pratim i nije do sada bilo krupnijih ispada, bilo je par ali sva sreca nista od toga nisam skidao 🙂

Ako tako gledaš, može da se desi da ripuješ sa svog piratskog CD-a koji je srezan iz mp3 :d

To se meni desilo.

Kupio ja pre nekih pet godina bugarsku kopiju Metalike, "And Justice For All", ispred SKC-a. Full kopija, visokokvalitetna štampa na omotu i disku, fabrički presovano itd. I ja reko znam da oni ovo rade na veliko i tu nema brige. Posle par godina kad sam saznao za aucdtect, on mi javi da je MPEG izvor :S:

O tome pričam... Ko je svoju CD kolekciju pravio kupujući na tezgama ne može biti siguran koji je izvor korišćen na tim CD-ovima bez obzira što su presovani a ne rezani.

Ja sam kad sam odlucio da ispitujem poreklo flac pesama prvo proverio svoju malu bugarsku kolekciju i svi diskovi su cdda, a zanimljivo je i da kad ih ubacim u EAC da kad se on nakaci na freedb da prepozna nazive pesama.

cddb/freedb nije baš pouzdan, on prepoznaje i trimovane empetrojke...

O tome pričam... Ko je svoju CD kolekciju pravio kupujući na tezgama ne može biti siguran koji je izvor korišćen na tim CD-ovima bez obzira što su presovani a ne rezani.

Na tezgama? Pa pirati su se prodavali i u IPS-u ROFL
da ne kazem jos da ih i danas..

Ne znam, ne zalazim baš često u IPS, torrenti su mi bliži 😉
Ali ako je tako kako kažeš, onda je to stvarno tužno.

Ne znam, ne zalazim baš često u IPS, torrenti su mi bliži 😉
Ali ako je tako kako kažeš, onda je to stvarno tužno.

Veliki deo moje kolekcije je popunjen zahvaljujuci piratima iz IPS-a ; ali povucheni su negde 2002-e ako se secas. Kupio sam sve sto sam hteo i predpostavljam da toga nema na torentima (Skidam zasad sa dva sajta i tamo ih nema). Ali ako IPS ne radi ima i ko radi. I pri tome ne mislim na tezge po buvljacima.

Nego,ako bi neko bio ljubazan da kaze ako je otkrio kakav tracker/ili forum za ed2k - na kome ima
koktela (samplera iliti various artists kompilacija)posto volim to da skupljam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno