Šta je novo?

Provera JMBGa

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
330
Hejhej drugari,

za školu sam radio neki projekat u C# i odlučih da napravim program za proveru validnosti JMBGa. Okačio sam ga ispod, pa ako bi ste mogli da ga proverite za mene tako što ćete uneti svoj JMBG i videti da li "prolazi" proveru.

Program je mali i prost, nema način da pošalje te podatke meni ili bilo kome drugom.

Prilozi

• projekat.jmbg.exe.zip
    4.5 KB · Pregleda: 109
Hejhej drugari,

za školu sam radio neki projekat u C# i odlučih da napravim program za proveru validnosti JMBGa. Okačio sam ga ispod, pa ako bi ste mogli da ga proverite za mene tako što ćete uneti svoj JMBG i videti da li "prolazi" proveru.

Program je mali i prost, nema način da pošalje te podatke meni ili bilo kome drugom.

Program radi dobro....

Pozz

xp home sp3
The application failed to initialize properly (0xc0000135)

Ne stigoh da vidim do kraja šta piše. ali mislim da opština kod mene nije dobra, tj. 100% nije dobra.

Stavi na kraju Console.ReadLine(); ili nešto drugo da bih natenane mogao čovek da pročita šta piše. Program se zapravo gasi sam posle određenog vremena tako da neki deka sigurno ne bi uspeo da ukuca svoj JMBG. :)

Mrzi me sad da provlačim ovaj tvoj program kroz Reflector pa da vidim šta si radio.

@Joc: Koju verziju .Net-a imaš instaliranu?

Edit: OK. Ipak me je zanimalo da vidim. :)

Na osnovu ovoga onda tvoj program radi tačno:
Kod:
  this.opstina = "Aranđelovac, Batočina, Knić, Kragujevac, Rača, Lapovo, Topola, Despotovac, Paraćin, Rekovac, Jagodina, Svilajnac, Ćuprija";

međutim, kao što rekoh, brzo se skloni tako da sam uspeo samo da pročitam Aranđelovac pa sam zato zaključio da nije dobro. ;)

Edit2: Sad probaj da optimizuješ malo taj kod. Recimo, da probaš sa switch-case umesto tog if-else if ...

Meri i vreme pa uporedi. Recimo:
Kod:
DateTime startTime = DateTime.Now;
// Some operation
DateTime stopTime = DateTime.Now;
TimeSpan duration = stopTime - startTime;
Console.WriteLine("Solution took {0} ms", duration.TotalMilliseconds);

ili ovako:

Kod:
Stopwatch clock = new Stopwatch();
clock.Start();
// Some operation
clock.Stop();
int elapsedTime = clock.ElapsedMilliseconds;

Poslednja izmena:
Uh, nisam primetio da se sam gasi, nema razloga za takvo ponašanje. Sve se vrti u jednoj do/while petlji dok ne kažeš da ne želiš više, i tada se gasi. O kojoj se opštini radi ako nije tajna? Kragujevac? Onda bi imao ddmmggg72bbbk gde je dd dan, mm mesec itd...

Hvala na dosadašnjim testovima.

:EDIT:

Nije pitao da li želiš novu proveru?

Poslednja izmena:
E, izvini, editovao sam poruku pa pogledaj sve šta sam napisao. :)

Drugo testiranje: Sve je prošlo OK. Pita lepo za drugu proveru. ;)

Poslednja izmena:
Hvala mnogo na ovome :) Ovih dana ću regulisati i taj switch umesto if strukture, mada sam dobio maksimum bodova za projekat ,)

Zamenio if/else sa switch, ispravio neke stvarčice.

Prilozi

• projekat.jmbg.exe.zip
    4.4 KB · Pregleda: 58
Super je, samo ako moze opstina malo precizinije, jer mi izlaistao brdo opstina, od kojih je jedna tacna. 7 ultimate

Super je, samo ako moze opstina malo precizinije, jer mi izlaistao brdo opstina, od kojih je jedna tacna. 7 ultimate

naravno da ne moze preciznije jer je tako definisano po brojevima nije on to izmislio :) jedan broj vazi za vise opstina...

Hvala svima koji su odvojili vreme da isprobaju moj prvi "javni" program :)

Deo koji ispisuje sve to na ekran je tu samo radi korisnika. Prava primena ostatka koda je u mnogo ozbiljnijim programima, gde bi provera bila jedini zadatak, a vraćena vrednost samo jedna promenljiva; može da prođe ili ne.

Tekst je tu da bude lepše :D

E to sam čekao. Da li prolazi proveru na ovom sajtu? http://jmbg.brmbrm.com/

Ako prolazi proveru na sajtu, i ako želiš, pošalji mi ga privatnom porukom.

Hvala svima koji su odvojili vreme da isprobaju moj prvi "javni" program :)

Deo koji ispisuje sve to na ekran je tu samo radi korisnika. Prava primena ostatka koda je u mnogo ozbiljnijim programima, gde bi provera bila jedini zadatak, a vraćena vrednost samo jedna promenljiva; može da prođe ili ne.

Tekst je tu da bude lepše :D

ti to kao da pravis za limundo :)

Ako je godište 77. eto mogućeg problema / rešenja. JMBG su počeli da dodeljuju 1976. a ako si rođen van teritorije tadašnje SFRJ tu su i dodatne peripetije.

Tako otprilike kaže Wiki, ali ako tvoj JMBG prolazi kod državnih organa, onda je "crvenilo" u mom programu najmanja briga :)

Ako je godište 77. eto mogućeg problema / rešenja. JMBG su počeli da dodeljuju 1976. a ako si rođen van teritorije tadašnje SFRJ tu su i dodatne peripetije.

Tako otprilike kaže Wiki, ali ako tvoj JMBG prolazi kod državnih organa, onda je "crvenilo" u mom programu najmanja briga :)

Jeste 1977. ali Beograd

JMBG bi morao da prolazi i da je rođen pre 1976, pošto je njima te godine dodeljen JMBG po mestu prebivališta.

Formula koju sam ja iskoristio, a i autor pomenutog brmbrm sajta možda nije dovoljno dobra, a možda je i njegov (Ivketov) matični broj netačno dodeljen.

Probao sam JMBG mojih roditelja, i oba prolaze, naravno oboje rođeni pre 1976. Takođe sam probao JMBG osobe rođene u Nemačkoj, koja je u 4. godini života (1980.) dobila JMBG na osnovu prebivališta u NSu, i on prolazi.

Nazad
Vrh Dno