Šta je novo?

Provajder

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Kakav je Tehnicom provajder? Na primer u odnosu na Yubc?
Nudi mi neki tip da za 100dem godisnje imam FlatRate kod Tehnicoma, pa me zanima kolko je brzi/sporiji od Yubc-a

Anonymous je napisao(la):
Kakav je Tehnicom provajder? Na primer u odnosu na Yubc?
Nudi mi neki tip da za 100dem godisnje imam FlatRate kod Tehnicoma, pa me zanima kolko je brzi/sporiji od Yubc-a
Sporiji jeste, ali imaj na umu da je to odlicna cena.

Nesto mi je sumnjiva ta cena? Regularna je 1200 din (40 dem)mesecno. Jeste sporiji, ali za ove pare (a pogotovu te koje pominjes, ako nije neka prevara), isplati se. Naravno, ne ocekuj da ces dobiti vezu iz prve u vecernjim casovima :)

Pa jeste prevara (u neku ruku)

Pa evo sta je (kolko se meni cini)
Tip je kod Tehnicoma uzeo nalog kao pravno lice, e sad zasto bi to radio kad je tako mnogo skuplje? Jer tako dobija neogranicen broj virtualnih adrdesa (mail) i za log-in, pa mi on onda nudi jednu takvu virtuelnu adresu, sa kojom mogu i da se povezem na net, a svi mailovi koji su poslani na nju idu do tog tipa, a on jednostavno napravi rule u Outlooku i mailovi se sami preusmere meni...
Mada me taj deo i ne zanima posto ga za mail ne bi ni koristio

Jos nesto, poredjenje Tehniom/Eunet?
Nije valjda i od Euneta sporiji (ja sam se skoro otarasio istoimenog provajdera)

Ne zaboravi da flat rate nalog obicno ne dozvoljava vise istovremenih logovanja (barem je tako na YUBC-u). To znaci da dok je taj drugi logovan ti ne mozes da koristis nalog. Znaci pitanje koliko ga on koristi... sta ako je recimo neka firma u pitanju koja pusti stalnu vezu na internet tokom celog radnog vremena...tebi ostaje samo posle podne i noc...

To nisam znao...
Da li si siguran? (znam da nisi, al ajde ako mozes da nekako proveris za Tehnicom)

drapin je napisao(la):
Ne zaboravi da flat rate nalog obicno ne dozvoljava vise istovremenih logovanja (barem je tako na YUBC-u). To znaci da dok je taj drugi logovan ti ne mozes da koristis nalog. Znaci pitanje koliko ga on koristi... sta ako je recimo neka firma u pitanju koja pusti stalnu vezu na internet tokom celog radnog vremena...tebi ostaje samo posle podne i noc...

Kada nalog uzme fizicko lice moze samo jedan korisnik da se loguje. Mozda je za pravno nesto drugacije.

Inace, nije ti to lose... nakacis se celu noc i boli te... to ti kosta manje od 10 din dnevno. Tehnikom jeste spor, tj. nije spor, ali se cesto desava (meni) da nece uopste da radi, ali kad proradi onda pici oko 4-5k, ponekad 6 i vise (analogna cetrala).

dole eunet

Ja sam isto na analognoj, do skora sam bio na EUnetu al on je bas pretrpan!!
Nema sanse da se konektujes, a kad se konektujes, treba ti do 2-3 minuta samo za ucitavanje www.donload.com (mada nikom ni nepada na pamet da tom brzinom nesto skida)

Anonymous je napisao(la):
To nisam znao...
Da li si siguran? (znam da nisi, al ajde ako mozes da nekako proveris za Tehnicom)

99% je tako. Mislim, da nije tako, svi bi to radili - uplate jedan nalog preko firme pa se po njih deset nakaci.

TEhnicom

Bio sam ranije na tehnicomu, i to bas na FlatRate-u prvih par meseci je radio super... ali kada je pocelo masovno zagusenje neta svih provajdera (pre 7-8 meseci??) tada jelte nije radio kao i drugi (odnosno radio je s'vremena na vreme) posle toga sam jos jednom bio uplatio mesec dana i radilo je solidno...
Sve u svemu nije lose, ali su u pravu za multiple logovanja :(

Kada bi moglo, pa to bi svi radili, zar ne?

Multiple logovanje, nemoze kod Tehnikoma, koliko znam i ni kod jednog drugog provajdera. Doduse na pocetku, kada se flat kod Tehnicoma pojavio moglo je prvih meseci, ali su kasnije ukinuli. Takodje kako je neko vec rekao, kada sam ga ja koristio (flat) kod Tehnikoma nije bas najbolje radio a vezu od 21-00 sam tesko dobijao.
pozdrav

Znaci nista od mog sna brzog interneta po ceo dan?!boom

Pa skroman si ti... brz internet po ceo dan mozes imati za 100 (i kusur) maraka... ali mesecno ;)

Tehnicom je za te pare sjajan, YUBC je dobar ali prilichno skup za nase uslove.

EUnet je skuplji, a zivo je *****!!!

Nazad
Vrh Dno