Šta je novo?

Provajder za hosting

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Treba da okacim jednu web prezentaciju na net,ali nisam siguran kod kog provajdera poshto ovo prvi put radim :type:
Kakav je odnos usluga/cena kod ovih nashih?

To znam i sam, ali treba mi mishljenje iskusnih ljudi, koji su imali iskustva sa nekim ili vishe provajdera...

Koliko pouzdano to treba da bude? Koliko je bitan sajt, i koliko para/posla zavisi od njega?
Ako ti je najbitniji uptime servera, onda YUBC. Ako ti je bitan odnos cena/kvalitet onda uzmi verat.
Ako imas mogucnosti, uzmi negde u inostranstvu sa karticom.

Poslednja izmena:
nIce Cream je napisao(la):
Koliko pouzdano to treba da bude? Koliko je bitan sajt, i koliko para/posla zavisi od njega?
Ako ti je najbitniji uptime servera, onda YUBC. Ako ti je bitan odnos cena/kvalitet onda uzmi verat.
Ako imas mogucnosti, uzmi negde u inostranstvu sa karticom.
Bitan mi je sajt jer je radjen za jednu firmu i vazno mi je da obi budu zadovoljni jer ako sve prodje ok najverovatnije cu raditi i njihovim saradnicima. Poshto je sajt u fleshu i ima loading bitan mi je i protok, i samo josh neshto:
Jel ja dobijam uz hosting i web adresu odnosno domen npr. "www.mojafirma.co.yu" ili to moram posebno?
P.S. Ays-e tjuti :smash:

Poslednja izmena:
Jel ja dobijam uz hosting i web adresu odnosno domen npr. "www.mojafirma.co.yu" ili to moram posebno?
Ukoliko nemas registrovan domen, potrebno je da prvo registrujes domen. Za .co.yu moras da imas registrovanu firmu i dozvoljen je samo jedan .co.yu domen.
Sto se hosting provajdera tice, ja ti preporucujem Loopiu, jer pruzaju izuzetnu sigurnost i pouzdanost, a nisu ni mnogo skupi. (vidi na www.loopia.co.yu)

Ako je firma u pitanju, neka zakupe com domen. Ne bi se ja zezao sa tim co.yu domenom. Com domen je dal 7 dolara godišnje što je smešno mala cifra. Nema nikakvih cimanja sa aktivacijom i sve je extra brzo. Što se tiče hostinga tu se ne bi zezao. Loš hosting ne da može da upropasti funkcionalnost sajta nego...
Verat nisam probao lično, mada planiram. U svakom slučaju to bi bila neka moja poruka na neviđeno. Ja sam zakupio domen dal kod hosting.co.yu.
Ono kao dali mi popust zbog nečega :D ali to je katastrofa.
Host je brz, nema tu šta da se priča, ali slanje mail-a sa servera, brate... Pa zna da potraje i po sat dva. Užas! Dobro nekad se desi da padne i mysql server pa da korisnici ne mogu da mi odu na forum ili da koriste neke aplikacije koje zavise od baze. Znači na hosting da se ne štedi i idi a Verat. Još jedna stvar, kod Verata nikako ne kupovati com domen. Meni su tražili 3000 din, a domen košta svega $7.
Ako ima još pitanja...

@Pharaos
to sam i ja razmisljao, samo ako mozes da mi kazes gde i kako mogu da zakupim com domen i kako ide placanje i kakav je cpanel na hosting.co.yu posto sam video beotelov i ocajan je...

Poslednja izmena:
Ma daje ljudi,nepricajte kad si svi skupi ko djavo!

http://www.ehost.co.yu

Oni imaju specijalnu ponudu za firme i to:
200 Mb prostora
50 GB mesecnog saobracaja
» 5 000 poddomena
» 5 000 POP3 naloga
» 5 000 FTP naloga

» 2 MySQL baze
» 1300 dinara / godisnje [15€]
i besplatan co.yu domen

a ako neces taj sa co.yu imas jos jedan:

» 500 Mb prostora
» 50 Gb transfera
» 100 000 Ftp naloga
» 100 000 Sub domena
» 100 000 eMail adresa
» Besplatan domen
» Php,Perl, MySQL
» Linux Platforma
» PhpMyAdmin
» cPanel
35€ godisnje

Ili:

http://www.servage.net/

25000 Mb mesta
510 Gb transfera mesecno
beplatan domen
nema nikakvih dodatnih placana za pokretanje
neogranicen broj mail adresa
za 7.5 evra mesecno

i polgedaj jos
http://www.soloymi.com

Poslednja izmena:
Za eHost svaka preporuka ukoliko je sajt sa malim protokom.
Kod njih imam nekoliko stranica i sve radi OK, ali jedan forum koji redovno posecujem su poceli da "suspenduju" povremeno, jer smo psolednjih emseci probili 35-40GB protoka. Paket sadrzi 50GB/mesecno, ali oni kazu da im opterecuje masinu, jer se na tom racunaru nalazi jos 400 (cetiri stotine) prezentacija.

Za spisak stranih hostinga pogledaj
http://www.findmyhosting.com/searchresults.asp?page=1&op=0&sid=1146040

hostprince.biz

uz paket dobijes besplatno domen + jeftini paketi

@pj: pa mislim, dranje....

Zamisli samo koliko glavobolje oko maltretiranja sa nic.yu ima da te spasu ta 2 evra??

Midgard je napisao(la):
@Pharaos
to sam i ja razmisljao, samo ako mozes da mi kazes gde i kako mogu da zakupim com domen i kako ide placanje i kakav je cpanel na hosting.co.yu posto sam video beotelov i ocajan je...
Ma sreo sam nekog lika na ES-u i rekao je da za članove ES-a daje specijalan popust. Ja mu tražio host u subotu uveče i odmah mi čovek kupio com domen za 500 din i dao host za nešto malo kinte. Platio sam tek za par dana.
Znači nađi čoveka ovde: http://www.elitesecurity.org/korisnik/profil/OffShore
Host je solidne brzine samo što je slanje mail-a očajno. Majl koji šaljem pomoću php skripti bude poslat u roku od sat-dva. Sve ostalo je ok. Baza zna ponekad da ne radi ali nije toliko čest slučaj.
CP je užasno spor. Dok ga otvorim to je haos.
Ja sa CP-om i nisam nešto dugo radio. Potrebno mi je da kreiram bazu i eventualne poddomene, za sve ostalo tu je Total Commander preko koga koristim FTP access, podešavam pravo pristupa folderima, etc.

Hvala vam svima na odgovorima, najbolje mi deluju ehost i dreamwebhosting, pa cu videti u skorije vreme da se odlucim izmedju ta dva.

Poslednja izmena:
TEP3A je napisao(la):
@pj: pa mislim, dranje....

Zamisli samo koliko glavobolje oko maltretiranja sa nic.yu ima da te spasu ta 2 evra??

Bilo gde da uzms ulusgu hostinga, provajder preuzima na sebe da odradi registraciju sa nic.yu.
2e su beznacajna, ali je bas jadno da naplacuju nesto sto niko ne napalcuje i sto je zvanicno besplatno.

dreamwebhosting me je redirektovao na http://www.hostprince.biz/, a kada kliknem na order za bilo koji paket, dobijem poruku "So you want to buy? Great! PURCHASE OUR STUFF NOW!" i to je to. Nema vise de da se klikne ili bilo sta uradi...zbun...
Meni je trenutno potreban jedan hosting do 500MB, ali da ima 50GB protoka mesecno i da tih 50GB stvarno iskoristim, a ne kao eHost, da nam zakljucaju stranicu cim smo probili 35GB....pa onda qkaju kako im opterecujemo server i ne znam ni ja sta....sta qrche, pa daju takve ponude ako ne mogu da ih servisiraju u potpunosti :(

Update: E tek sam sada u zbunu! Dreamwebhosting se normalno otvara...ko zna gde sam ja kliknuo na ovaj hostprince...uglavnom, ponuda im je OK, "na papiru" i cene takdoje, ali sta se stvarno dobije, pitaj Boga....

Poslednja izmena:
Od mene jos jedan glas za www.dreamwebhosting.net

Njihov sam korisnik vec skoro godinu dana i imam vise paketa i domena hostovanih kod njih i mogu da kazem da sve savrseno funkcionise. Koristim i druge hosting provajdere jer se bavim web dizajnom pa obicno moram ja negde da smestim svoje klijente tako da imam iskustva i sa drugium provajderima koja cesto nisu bila najsjnija ili je obicno ekstra skupo da bi bilo dobro a ovde sam zadovoljan i cenom i kvalitetom. :)

Ja govorim iz licnog iskustva na osnovu mog home page-a koji ima mali protok, osim sto mi kompletan mail funkcionice preko njega(bez problema)...

Za sajtove sa vecim protokom ne mogu da pricam jer ne znam...

pozdrav!

Nazad
Vrh Dno