Šta je novo?

protok u mrezi

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Moj drug je umrezen sa nekolicinom ljudi u zgradi i koriste internet preko rutera. Posto on ima sifru rutera i admin je, zanima ga da li postoji mogucnost da se vidi kome je koliki trenutni protok i ka cemu?

samo ako ruter podrzava tu opciju

Swiper je napisao(la):
Moj drug je umrezen sa nekolicinom ljudi u zgradi i koriste internet preko rutera. Posto on ima sifru rutera i admin je, zanima ga da li postoji mogucnost da se vidi kome je koliki trenutni protok i ka cemu?

Tesko, mali je broj rutera koji imaju takvu opciju, verovatno niko u srbiji nema takav, jer su cenovno u stratosferi.

I kad bi imao, bilo bi to koliki je protok,
a to ka cemu, to je vec ...

On bi ovako nesto? :eyebrows:

Ako je lik toliko paranoican i hoce potpunu kontrolu, neka podigne onda proxy server pa nek prati konekcije do mile volje. Od P2P neka se oprosti onda :d

Poslednja izmena:
hocu i ja tako nesto.....mada meni treba za 2 masine....

e nisam siguran....

router je efficien siemens speedstream 5861....

@falcon , jel to slika sa Kerio Winroute ?

yes :)

@falcon , opet ja , ajde ako moze malo detalja u kakvoj mrezi radi taj kerio , koliko racunara pod kojim OS , mane i prednosti ... moze i tu ili na PM
nikako da stignem da isprobam sve te programe za deljenje net-a , pa da se odlucim koji cu ..
Pozdrav

Moze da se namesti Kerio bez problema na XP ili WinServer OS-ove. Chak je i prilichno lagano za namestiti. Naravno i P2P moze da se namesti. Mozesh da share-ujesh net za proizvoljan broj rachunara.

@Falcon, ono shto mene interesuje je kako ti radi MSN Messenger 7.5 i 8.0 u mrezi? jel ima iskakanja i pucanja konekcije. Ja imam taj problem na svim verzijama koje sam probao. Kada nije Kerio proxy onda MSN radi ko sat. Podrazumeva se da sam dozvolio sve moguce i nemoguce portove za msn, dokumentovane i one koje sam nashao netstatom da msn otvara.
(e da, imash PM)

I ja sam primetio da mi je MSN pucao dok sam koristio Kerio proxy. Posto imam 2 linka ka netu, jedan ide preko Kerio proxy-a a drugi preko ISA servera. Od kako sam poceo da koristim MSN iskljucivo preko ISA Server-a, MSN mi ne puca uopste. Nisam ni pokusavao da podesim da MSN ne puca preko proxy-a, jako malo ljudi koristi MSN kod mene (od ovih sto idu preko Keria, manje od 10) tako da se i ne zale preterano.

Falcon je napisao(la):
tako da se i ne zale preterano.

:D:D

Shto nije tako kod mene... Moracu i ja da nadjem neshto drugo da pushtam MSN.

Poz

Vrh Dno