Šta je novo?

Protok saobracaja pri VoIP

\Milos\

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2004
Poena
604
Dakle zanima me da li je neko pratio koliki se saobracaj ostvari za odredjeno vreme video veze? Pri tom mislim na neku brzinu od 1024/128, ali svaka informacija ce dobro doci. Hvala unapred

Protok pri VoIP zavisi od protokla koji se koristi. Skype uspešno radi i sa 3KB/s UP i toliko DOWN. Svi ostali, koji idu preko SIP-a (VoIPbuster i ostali Betamax proizvodi) troše 7-8, pa i do 10KB/s za UP i isto toliko za DOWN, pa je u slučaju ADSL-a taj paket koji pominješ minimum za VoIP preko SIP-a. Skype je upotrebljiv i na paketu sa 64k uploada, ali Buster i ostali nisu.

Za video nemam ličnog iskustva.

Ako se ne varam, ti si na wireless-u (tvoje pitanje mi deluje kao copy/paste iz moje lokalne mreže) :) i taj paket će ti sigurno raditi posao za VoIP (bez obzira na NAT), video conference ćeš morati da testiraš.

Jok bome, nije copy/paste, ovo je original:)

Evo da malo dam ‘’mesa’’ celom pitanju: Sve se vrti oko toga da li da uzimam flat ili neki prepaid paket. Glavna stvar zasto mi uopste treba brzi net je webcam preko Skype-a. Otprilike 2 puta mesecno po par sati imam tu komunikaciju, a sem toga nemam nekih potreba pa sam mislio da bi najbolje bilo da uzmem sezamov 1024/128 sa 200mb, i onda za 120 dinara da uzimam dodatnih 500mb ako treba. To onda ispadne najbolji odnos cene i kvaliteta koliko sam ja uspeo da ispitam ali sve je to prazna prica kad nemam pojma koliki je zapravo protok:)

To mi svi kazu:) ali moje koriscenje kompjutera je specificno, i pogotovo me je ovo Duskovo kazivanje obradovalo pa iako ide manje ili vise... a kapiram nece mi biti cim da se prebacim kasnije ako treba:)

Koristim Skype na prepaid Sbb, ne trosi puno i radi savrseno... Naravno obostrana video konverzacija.

evo da i sam dam odgovor, za pola sata video veze preko skype-a utrosi se oko 65 mb (samo sam primao sliku). Brzina je ona od sezamovih 1024/128, i u full screenu je slika kasnila oko 2 minuta, ali cim je iole manji prozor stvar ide real time

Nazad
Vrh Dno