Šta je novo?

Prosumer...

HEHAD

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2007
Poena
319
Elem, stari ixus mi crtche, pa računam da sam zaslužio da se lepo počastim jednim prosumer aparatom. Favoriti su mi Cannon S5is i Sony DSC-H9. Ovaj drugi mi se više svidja, ali mi smeta što ima akku bateriju(moram da vučem punjač stalno sa sobom, i budem blizu izvora struje, dok kod prvog treba samo da nadjem najbliži kiosk). Molio bih za pomoć u izboru, ili čak predlog za nešto bolje u istoj/sličnoj cenovnoj klasi.

Hvala :smoke:

Predlog za Fuji S9600 ili jos bolje S6500 ako uspes negde da ga nadjes.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ako te ne mrzi da vucaraš 1kg gvožđurije i plastike sa sobom, onda isključivo, samo i jedino Fuji S100fs (mada ima ludačke hromatske aberacije).
Canon S5 je 3 puta manji i lakši i sasvim solidan aparat. I još 200 evra jeftiniji...
Iskreno, malo su precenili taj Fuji.

Nije S100fs precenjen, nego je S6500 bio podcenjen pa su ljudi navikli da od Fujija dobijaju vrhunske aparate za smeshne pare, dok je Canon pravio all-around plastikanere za domacice za 30% vecu cenu :) Taj fuji osim CA shamara sve a pogotovo S5, nastavio je fujijevu tradiciju fotografskih aparata i sad pored 2/3" senzora koji je josh i najbolji u klasi, imash i stabilizaciju i mnogo ozbiljnije telo od ostalih, pogotovo S5.

Poslednja izmena:
Nije S100fs precenjen, nego je S6500 bio podcenjen pa su ljudi navikli da od Fujija dobijaju vrhunske aparate za smeshne pare, dok je Canon pravio all-around plastikanere za domacice za 30% vecu cenu :) Taj fuji osim CA shamara sve a pogotovo S5, nastavio je fujijevu tradiciju fotografskih aparata i sad pored 2/3" senzora koji je josh i najbolji u klasi, imash i stabilizaciju i mnogo ozbiljnije telo od ostalih, pogotovo S5.
nema sumnje koji je bolji, ali S5 je 3x manji i ima sve što treba jednom aparatu te klase. i još 2x jeftiniji.
slažem se u potpunosti za kvalitet aparata, ali ipak 600-ak evrića za non-dSLR... mnogo je kume :)
može da bude dobar koliko hoće, ali 2/3" nosi svoja ograničenja, baš kao i CD fokus (što je i još bolnije).

Poslednja izmena:
Vidim da je pao na 550e, i realno ti za te pare ne mozesh da kupish nikakav poshten DSLR, mozesh da sklepash neku wannabe kombinaciju tek da bi rekao da imash DSLR, a da ti fali 5 opsega i blic, i da naravno ne mozesh gomilu stvari koju moze Fuji :) DSLR bez 1500e u osnovnoj kombinaciji ne postoji, da se ne lazemo :) Onaj ko je kupio entry dslr i entry objektive i na tome misli da ostane, nije za DSLR, vec upravo mu treba ovaj Fuji..

Poslednja izmena:
Odličan izbor za one koji nemaju pojma, posebno ako ne žele da mnogo uče tehnikalije. Vežbaj zato kompoziciju, to se najviše primeti na fotografijama.

Vrh Dno