Šta je novo?

prostrano kuciste

Seraph

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
380
Trenutno imam CM Centurion 534 lite, previse mi je malo za ovo za sta sada koristim, graficka jedva stane, naslagao sam HDDove jedan na drugi, kompletni raspad sistema :wall: U sustini, ako ima nesto izmedju ovog i Full Tower-a jer ne bih znao gde cu sa njime. ~50-70e budzet

n400 je ok kuciste ali nije za poredjenje sa ovim raidmax-om, prednosti raidmax-a su u vecem prostoru,boljem cable managment-u,ventilaciji,2 mesta za 240mm radijatore, hdd fioke, specijalni dok za pretvaranje 3.5inc u 5.25inc uredjaja na koji moze da se zakaci i ventilator koji uvlaci vazduh,providna stranica, prednja vratanca,fan controler... Neka autor teme odluci sta je najbolje za njega. :)
p.s. Slazem se da je najbolje da juri polovno r4 jer je bolje od oba (naravno ako nije "gadljiv" na polovne stvari) ;)

nisam gadljiv na polovnjake, ali takodje nisam u fazonu da ga jurim nedeljama pre nego sto se poklope zvezde i nadjem nekog ko ga ima :D
velike su sanse da cu ici na Raidmax Scorpio V, jos samo da nadjem gde moze da se kupi :\

Skoro sam imao slicne muke, pa da ti pripomognem malo.
Dobio sam par predloga, a i ja sam sam merkao vec Scorpio V, medjutim, iako manje nudi, N400 mi je nekako bio lepsi sa par zamerki i tu je nastala dilema.

Da citiram sebe:

GX500 i N500 su mi skuplja, a i N400 mi je lepsi nekako :)
Jedino mi je mozda malo zasmetalo sto nema otvor pri vrhu za cpu 8 pin, pa mora nekako da se ugura iza maticne ili da ide sa prednje strane.

Pogledajte prilog 153602

U svakom slucaju vama hvala jos jednom na predlozima, a ja cu najverovatnije da pazarim N400 :wave:

Dok sam se neckao sta cu i kako cu, da li da pazarim N400, jos i Scorpio V nestao iz svih prodavnica, sasvim slucajno vidim da je Fractal Design Core 3300 na nedeljnoj akciji u pcpractic-u do 18.11. http://pcpractic.rs/proizvodi/kucis...tal-design-core-3300-black-fd-ca-core-3300-bl (ne reklamiram, samo pomazem :) )
Najjeftiniji N400 je 5500 u emmi-ju, ovaj ti je 5900, dostava je besplatna.

Minimalisticnog je izgleda, sto mi se svidja (takav je donekle i N400 ,pa me je vise privukao izgledom nego Scorpio V), dosta je kvalitetno izradjeno kuciste, debeo lim, ne ugiba se, tesko oko 7 kila, dva 3pin venta od 140 mm idu uz njega napred i pozadi, mozes da ugradis radijatore 240 gore i 240/280 napred, graficku do 43cm, hladnjak do 185mm, iza maticne mesta za "cable management" koliko hoces, dosta je siroko, prostrano i provetreno jer nema klasicni "tray" za hdd vec se vertikalno montiraju, te se zbog toga dobija dosta mesta. I generalno je mnogo vece nego sto sam ocekivao, jer dok sam gledao recenzije nekako mi nije delovalo tako, ali to je vec licni utisak :)

Pogledaj na netu, pa odluci, ja sam generalno vrlo zadovoljan kupovinom ovog kucista.

Poslednja izmena:
Da hijackujem temu. Kako je Imtel fletlajnovao, ne znam gde može da se ode i pogledaju, pipnu, prodrmaju izložene komponente, makar kućišta?

n400 je ok kuciste ali nije za poredjenje sa ovim raidmax-om, prednosti raidmax-a su u vecem prostoru,boljem cable managment-u,ventilaciji,2 mesta za 240mm radijatore, hdd fioke, specijalni dok za pretvaranje 3.5inc u 5.25inc uredjaja na koji moze da se zakaci i ventilator koji uvlaci vazduh,providna stranica, prednja vratanca,fan controler... Neka autor teme odluci sta je najbolje za njega. :)
p.s. Slazem se da je najbolje da juri polovno r4 jer je bolje od oba (naravno ako nije "gadljiv" na polovne stvari) ;)

stoji sve to,ali ona plastika i pejntdzab su toliko slabi da prosto nemerem da ga preporucim.n400 je berboun,ali za klasu iznad po pitanju samog kvaliteta i izrade.core serija fractala je okej,ali opet kad se vec ima 70tak e,zasto malo ne pricekati,okaciti oglas,i mozda naleti r4?sta vam je,pa ja sam mog anideees-a platio 6,5k dinara,treba biti bar malo strpljiv,pa kad dosadi nece sopovi i e-taileri da pobegnu.

stoji sve to,ali ona plastika i pejntdzab su toliko slabi da prosto nemerem da ga preporucim.n400 je berboun,ali za klasu iznad po pitanju samog kvaliteta i izrade.core serija fractala je okej,ali opet kad se vec ima 70tak e,zasto malo ne pricekati,okaciti oglas,i mozda naleti r4?sta vam je,pa ja sam mog anideees-a platio 6,5k dinara,treba biti bar malo strpljiv,pa kad dosadi nece sopovi i e-taileri da pobegnu.

+1
Pogotovo "From ten feet away, the Scorpio V doesn't look bad at all. Once you get up close and notice the ill fitting panels, the low quality components and mismatched color of the plastic panels, your perception of the case changes drastically. " - Hardocp

A nešto serversko? Ovo je za EATX ploču, nije tower, taman da se sedi na njemu.
O debljini lima i masi da ne pričamo. Ima mesta za sve.
Povremeno nalete po raznim oglasima.

Prilozi

• DSCF4242-K500.jpg
    DSCF4242-K500.jpg
    221.9 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
hah,ne bi ja stavio moj lepo uklopljeni komp u tu limcugu pa da mi pucas u glavu. :) svakako da mi jedna grafa gleda u limeni pod,neka hvala.ko voli neka izvoli.

sad ozbiljno,jedina bolja varijanta od r4 je enthoo (kojeg cu kad tad posedovati),ali OP nece full tower,i pitanje je koliko je dobavljivo kod nas.

paaa, moram priznati da sam u poslednjem trenutku promenio misljenje i pazario full tower...u ovom slucaju CM storm trooper. mnogo prostora u kucistu, jos samo da stvorim prostor u gajbi da ga stavim negde :D

e pa izaslo me za dosta jeftinije nego u prodavnici, pa rekoh da se rasirim malo za cenu. ogromno je, ali barem znam da ne postoji stvar koju ne mogu da stavim u njega :)

Pa u trooper ne moze da stane 360mm rad, ne moze vise od dva venta napred bez kupovine hdd cage-a, i zna da zveci plastika na krovu, ostalo nemam primedbe :) Filteri rade posao sem tako, posle puna tri meseca ne otvaranja ima samo vrlo fina prašina i to jedva primetno, ali svi ventovi unutra su bez prasine na sebi ili izmedju rebaraca hladnjaka. Staje grafa standardne širine do 40cm, ova moja Sapphire R9 290 Trix komotno staje sa svojih 31cm. Sve od modernih AiO hladnjaka staje u njega, cak i najveći vazdušni. Ako je karta nesto sira, onda max dužina je oko 30cm. Puno mesta za kablove, njihovo raspoređivanje i skrivanje. Odlično provetreno sa stock konfiguracijom iz jos ima 6 speed dan controler za do 5 ventilatora. Rucka radi odličan posao u prenošenju jer je komp u njemu težak kao tuc :D Jedino nesto bolje od ovoga je FD Define R4 XL i Enthoo Primo :)
EDIT: Balavim za Corsair 780T kucistem :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno