Šta je novo?

Prostoer za CD/DVD necete da se otvori

BreKiLa

Poštovan
Učlanjen(a)
11.06.2014
Poena
59
9tEjrh4.png

Ovo nece da se otvori ne znam zasto, nisam dugo otvarao pa mozda je zapeklo.
Da li moze da se resi nekako ili treba da se kupuje novo?

Да ли се пали диода и чујеш да покушава да изађе али не може? Онда можда помогне иглица. Ако уопште не реагује, можда се откачила струја.

CUjem da pokusava da izadje al ne moze
Kako to da uradim sa igilicom?
A ako se otkacila struja kako da je opet zakacim?

Imaš malu rupicu na rezaču od napred. Ispravi jednu spajalicu i gurni u rupu. To je rupa za mehaničko otvaranje uređaja. Malo je nezgodno baratati sa iglom :)

Наравно, спајалица али ми је било лакше да напишем игла ... мање слова. ;) Ако се откачила струја ... закачи је. Позади (на резачу) су два кабла, погледај и провери па их добро притисни.

Ovakva je situacija pozadi u kucistu

cj7APtn.png

Ovo je rupica sa prednje strane gurao sam ali nista nece da se otvori

W0HM8LB.png

Струја је оно црвено-црно-жуто, али ако кажеш да чујеш да покушава, онда је то ваљда у реду.

Отвори неку овећу спајалицу па гурни у рупицу и ако се ништа не дешава, пробај мало да помераш јер некад промаши оно што би требало да гурне. Када осетиш мали отпор, притисни и вратанца ће да се откаче. Ако баш неће, онда су доообро залепила.

Е да, прашина се решава као и свака друга, усисивач, четка или компресор. То се ради пре него запекне. ;)

Uspeo sam, otvorilo je ali sada svaki put kad zelim otvoriti moram opet sa spajalicom da intervenisem

Verovatno pukla ili ispala gumica mehanizma za otvaranje a možda i proklizava. Za popravku mora da se rasklopi.

Poslednja izmena od urednika:
Ако је гумица, лако се замени али ако иде преко зупчаника, онда се више исплати да купиш нови, то је у сваком случају потрошна роба и не поправља се ако је неки озбиљнији квар.

Kod mene se normalno otvarala vratanca kada je disk bio unutra (bez diska nisu), pa sam u citacu uvek drzao neki disk.

Nazad
Vrh Dno