Šta je novo?

Prosto Linux pitanje.

• Začetnik teme Začetnik teme Stator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Ovako odmah da kazem da nikada nisam radio sa Linux-om pa mi treba mozda malo detaljniji odgovor. Situacija je sledeca.

Server je na linux-u moja masina je na win xp-u

treba preko putty-a da uplodujem jedan fajl (server za igricu), da skinem staru verziju i da postavim novu verziju tog servera. Ime fajla je pvpgn-1.6.3.tar.gz

Dakle ulogovao sam se preko putija upisao user i pass.........(sta dalje)??

Poslednja izmena:
nece to da moze tako.... treba ti neki FTP klijent, to preko puttyja je ili SSH ili telnet, probaj da iz total commandera uradis FTP connect....

Probao sam ali bez obzra sto sam ukucao pravu siftu i pass (prosli su putty-u) nisam uspeo da pristupim da li je moguce da server ima drgaciju sifru za ftp a drugaciju za telenet

Stator je napisao(la):
Probao sam ali bez obzra sto sam ukucao pravu siftu i pass (prosli su putty-u) nisam uspeo da pristupim da li je moguce da server ima drgaciju sifru za ftp a drugaciju za telenet

Ako je ssh u pitanju:
scp nekifajl.tgz stator@mojserver:~/

To bi trebalo da iskopira nekifajl.tgz u tvoj root... pa dalje...

p.s. scp, secure copy, dobijas uz putty

potrazi program winscp - resice tvoje probleme definitivno

Program je super! Ok uplodovao sam....

Sta sada treba da kucam(u putty-u) da bi ga pokrenuo.. Predpostavljam da treba da se kompajlira ili sta se vec radi......

bem li ga
vecinu tih servera za igre samo raspakujes
tar xvzf imefajla.tar.gz
i on napravi folder
a onda vidi neki install ili readme za dalje

Da, ali moguće je da će mu za akciju instaliranja [a kasnije i pokretanja] tog servera biti potrebne administratorske privilegije. A on to sigurno nema...

Sve u svemu, mnogo je teško, ovako remote, da mu rešavamo taj problem. Pogotovu što ne znamo koja je igra u pitanju [tj. kako ide njeno instaliranje] a posle što ne znamo na koji se server to uploaduje...

sto jes jes!

ok.... hvala na ovoliko pomoci.. Sutra zovem admina 🙂

Nazad
Vrh Dno