Šta je novo?

Proradio Voodoo 6000 !!!

zmajns

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2001
Poena
650
Izvinjavam se svim, zainteresovanima sto me nije bilo, bio sam u inostranstvu. Evo me sad nazad, i mogu vam reci da je operacija na V 6000 uspela, i da se savrseno oporavlja i radi :) NEka neko kaze koji je po njemu realan test, pa cu da vam dam rezultate... Ja licno igram Unreal Tournament i Strike Force, ali instaliracu i nesto drugo ako treba...

???

Ajde, daj testove Quake-a i 3DMark-a....

byMaX je napisao(la):
Ajde, daj testove Quake-a i 3DMark-a....

Koji Quake ? Kako se pokrece test ? Nikad nisam bio igrac Quake-a, vrti mi se u glavi od njega, UT rules !

zmajns je napisao(la):
Koji Quake ? Kako se pokrece test ? Nikad nisam bio igrac Quake-a, vrti mi se u glavi od njega, UT rules !

Startuj Quake 3.Najbolje u opcijama stavi High Quality. Pritisni "~" (bez navodnika :D ) i napisi:

TIMEDEMO 1 (enter)
demo demo001 (enter)

Kad izvrti test, pritisni opet "~" i videces rezultat meren u fps.

Pozdrav:)

zmajns je napisao(la):
Izvinjavam se svim, zainteresovanima sto me nije bilo, bio sam u inostranstvu. Evo me sad nazad, i mogu vam reci da je operacija na V 6000 uspela, i da se savrseno oporavlja i radi :) NEka neko kaze koji je po njemu realan test, pa cu da vam dam rezultate... Ja licno igram Unreal Tournament i Strike Force, ali instaliracu i nesto drugo ako treba...

Mrzim te. Ja morat da dodjem i vidim kako radi UT i Serious Sam na tom chudu u 1280x1024 rezoluciji 32-bita + FSAA.
A onda cu da se vratim kuci i tiho jecam.

P.S. Koji monitor imas, i koje su ploca, procesor i RAM???

Koje drajvere koristis?
Koliko ja znam, ni jedni drajveri za V6 nikada nisu izasli iz Alfa faze, mada sam vidjao neke custom drajvere za voodoo familiju koji navodno podrzavaju i V6.
Btw, da li si dobio i onaj transformator sa 3dfx znakom? :)

Re: Re: Proradio Voodoo 6000 !!!

notax je napisao(la):
Mrzim te. Ja morat da dodjem i vidim kako radi UT i Serious Sam na tom chudu u 1280x1024 rezoluciji 32-bita + FSAA.
A onda cu da se vratim kuci i tiho jecam.

P.S. Koji monitor imas, i koje su ploca, procesor i RAM???

Evo ovako. Sto se tice konfiguracije, imam Duron 1000 MHz (morgan), klokovan na 1100, 256 Mb SDRAM-a (infineon), 17" HP Ergo 1280, ploca je MSI Turbo Limited Edition. Za karticu sam nazalost morao da budzim transformator sa pijace, tako da nemam onaj sa 3dfx znakom... Sto se tice driver-a, rade mi oni od V 5500, ali sad skidam neke hakovane, da vidim hoce ici nesto bolje. UT u 800X600 na 16-bit-a, sa svim zezancijama ukljucenim ide izmedju 110-160 fps, Strike Force na Canyon condo tabli, sa 12 botova, ista podesavanja kao i UT 80-170 fps. GForce 2 GTS mi nije davao toliko...

V 6000???

ne mogu da verujem .,
ko je izdao to chudo ??
;)

Re: V 6000???

Dark Angel je napisao(la):
ne mogu da verujem .,
ko je izdao to chudo ??
;)

3Dfx ko bi drugi, jos pre sto godina. Aj probaj koliko imas u 3D Marku?

Ako koristis drajvere od V5, moguce je da ti oni uopste ne koriste ostala 2 cipa na kartici. Definitivno probaj da iskopas neke bas za V6.
Ajde ako hoces, mozemo da uporedimo neke rezultate. Ja imam V5 i Duron 650@864, Abit KT7, 512MB ram.
Ali nikako 3dmark, on nije pisan za Voodoo karte i tacka. Kad sam i uspeo da nateram sa nekim drajverima 3DMark 2001 da proradi kod mene, maksimum koji sam izvukao je bio 1666 markova. Eventualno mozemo da probamo 3DMark 2000.

Za one koji su mozda zaboravili kako je to cudo izgledalo boom

Svaka cast majstore!

Bogami imas parce hardwera koje se u amerikama i evropama placa zesce, tj kolekcionari daju sjajne pare. Mozda da umesto ATX kucista upotrebis frizider od jedno cirka 150 litara, onda ce sigurno da stane:D :D :D
Salim se, LM koliko mi je poznato kartica je izradjena u dvocifrenom broju primeraka, ili me slagashe mangupi?
U svakom slucaju sve cestitke.

Ovo je stvarno cudo od karte. Nije valjda stvarno da ima toliko kulera? I kako to smestiti u kuciste?

Jao kako luda kartica.
Moram priznati da oduvek imam nVidia kartice, ali kada sam prvi put video voodoo2 oduševio sam se i karticom i kako quake2 lepo izgleda.
A usput driveri ti garant ne valjaju jer ja na duronu 750 i mx400 u 1024*768 u 16 bita sve na max, imam od 70-110 fps u UT-u u zavisnosti od mape i broja botova. Ipak bi ovo trebalo da roka UT. Usput, slažem se, UT rules!!!

SkyWalker je napisao(la):
I, hoce li test ?????

Za Quake hoce, narezace mi ga za sutra, ali 3D Mark nemaju :-(

Laza je napisao(la):
Ovo je stvarno cudo od karte. Nije valjda stvarno da ima toliko kulera? I kako to smestiti u kuciste?

Iscupas nosac za hard i fdd i staje :) + Dovuces posebnu struju za karticu, sa sve trofaznim stekerom :) Salim se

Re: Re: Re: Proradio Voodoo 6000 !!!

zmajns je napisao(la):
UT u 800X600 na 16-bit-a, sa svim zezancijama ukljucenim ide izmedju 110-160 fps, Strike Force na Canyon condo tabli, sa 12 botova, ista podesavanja kao i UT 80-170 fps. GForce 2 GTS mi nije davao toliko...

Kvotujem sam sebe, i to je nesto. NAime, desava se nesto cudno.. Iste ove rezultate dobijam i u 1280X1024 rezoluciji ? U cemu je trik ?

Re: Re: Re: Re: Proradio Voodoo 6000 !!!

zmajns je napisao(la):
Kvotujem sam sebe, i to je nesto. NAime, desava se nesto cudno.. Iste ove rezultate dobijam i u 1280X1024 rezoluciji ? U cemu je trik ?
Pa takav je unreal engine uopste, zato i nije praktican za testiranje...

zmajns je napisao(la):
Za Quake hoce, narezace mi ga za sutra, ali 3D Mark nemaju :-(
Pa sto nekazes da ti trebaju benchmarci?! Eto mene do tebe sutra... err odnosno danas, vec.

Re: Re: Re: Re: Proradio Voodoo 6000 !!!

zmajns je napisao(la):

Obicno kada su blizu rezultati u raznim rezolucijama, znaci da treba jaci procesor, a kada su dosta razmaknuti, da treba jaca graficka za konfiguraciju.

Zanima me kako se ponasa u poredjenju sa GeForce 2-kom.... Kada smo mi testirali (Peca i ja) V5 5000, GF2 ga je razbijao u svim rezolucijama, i to su bili oni prvi GTS-ovi, 333MHz DDR, stari detonatori itd... Predpostavljam da noviji (Ti GTS-ovi) tuku cak i ovaj V 6000... Ali ipak, mislim da cu se rasplakati ako je uzmem u ruke... :( :( :(

byMaX je napisao(la):
... Ali ipak, mislim da cu se rasplakati ako je uzmem u ruke... :( :( :(

Poslacu ti papirne maramice, pakovanja od 100 kom. samo ti to testiraj, bice to praznik za nas malo nostalgicne za vremenom kad nVidia teror nije bio toliko jak:D :D :D

Znate kako, zmajns nije jos rekao da hoce da je ustupi?

byMaX je napisao(la):

Ma, mora. Nije to stvar o kojoj vise moze da odlucuje pojedinac. To je opshtenacionalna stvar, i ako treba, skupit cemo 10.000 potpisa i dati peticiju na republicku Skupstinu. :D

nego sta ce? ko njega pita!!!ctp; :D :D :D

byMaX je napisao(la):
Rekao je da ce je meni u stupiti, kad se prvo on naigra.
Jedna od mnogobrojnih prednosti zivota u Novom Sadu ;)
U svakom slucaju, zmaj ce u medjuvremenu vec baciti rezultate iz 3DMarkova i Quakeova ovde na forum.

Vrh Dno