Šta je novo?

Proracun u tabeli u Wordu.

• Začetnik teme Začetnik teme radar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Dakle imam tabelu u kojoj su mi cene za knjižaru date u DM, a ja bih to naravno da prebacim u Evre. Kako podeliti celu kolonu sa 2, a ne raditi to peške, ćeliju po ćeliju.

radar je napisao(la):
Dakle imam tabelu u kojoj su mi cene za knjižaru date u DM, a ja bih to naravno da prebacim u Evre. Kako podeliti celu kolonu sa 2, a ne raditi to peške, ćeliju po ćeliju.

Meni je nepoznato da Word može da radi proračune. Čak i kada mu ukucaš formulu u ćeliju on to shvata samo kao tekst i takvu formulu predstavi kao sadržaj ćelije a ne izvrši nikakav proračun.

Ako je to moguće u tvom slučaju mislim da ti je najbolje da tu tabelu prebaciš (copy-paste) u Excel, tamo izvršiš potrebne proračune a zatim je (opet sa copy-paste) vratiš tako izračunatu u Word.

Samo jos mala pomoc, vrednosti recimo iskopiras u A kolonu, tako da ti cifre krecu od A1. A zatim u B1 polje uneses formulu =SUM(A1/2), i iskopiras je na sve ostale celije u koloni B.

Ma baratam ja odlično Excelom, ali mi je iz određenih razloga potrebno da se to baš odradi direktno u Wordu, a ubeđen sam da može, samo neznam kako.

Word moze da racuna preko Text Form Field-ova.
Unosis brojeve u TTF-ove i u zadnjem iskljucis
mogucnost unosa, a otkacis Calculate on exit.
Ovo je zgodna mogucnost za formulare (jednostavne).

Probaj da nađeš rešenje na www.praktikum.co.yu. Sajt u potpunosti posvećen office-u. Meni su par puta pomogli u rešenju nekih problema vezanih za office. Jako fini ljudi.
Pozdrav!!!cheers

Bez mnogo filosofiranja, Ognjen ti je ponudio tacno resenje problema!

:wave;

Aponen je napisao(la):
Bez mnogo filosofiranja, Ognjen ti je ponudio tacno resenje problema!
:wave;
Da, ali ja već imam gotovu tabelu sa svim popunjenim poljima. Da li mogu sve ćelije u jednoj koloni tabele pretvoriti u Text form fields? Meni ne uspeva.

Nazalost ne. Treba da ubacis u svaku celiju TTF. TTF se ne mogu konvertovati.
Evo primer.

Nazad
Vrh Dno