Šta je novo?

propalo power i restart dugme

AmilDinsio

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
320
Power dugme na Radion Orion kucistu bilo propalo do pola ali si ipak mogao da upalis komp. Juce probam da upalim i nece ja da pritisnem jace i propade dugme zajedno sa restart dugmetom posto su na istoj plasticnoj plocici oba tastera. Posto se oba tastera nalaze na gornjoj strani kucista morao sam da skinem DVD rezac da bi dosao do plocice. Probam direktno da pritisnem taster nece. Problem je bio u naponskom kablu, imao sam neki rezervni i sa njim radi. Da li moze da se pali komp preko tastature, kao kad ga budim iz sleep moda preko tastature samo da se upali kad je skroz ugasen.. Ne mogu da skinem onu gornju masku od kucista ima neke sitne imbus srafove manji su od najmanjeg imbus srafcigera koji imam 2.5mm.

Možeš da ga upališ šrafcigerom tako što ćeš POWER SW kabliće iskopčati sa matične i onda šrafcigerom napraviti kontakt između dva pina.

Ne mogu da skinem onu gornju masku od kucista ima neke sitne imbus srafove manji su od najmanjeg imbus srafcigera koji imam 2.5mm.
Za pocetak nabavis manje imbuse da bi to rasturio, zatrebace i za nesto drugo...

Sass Drake znam za to ali pali se i sa one plocice na kojoj su power i restart dugme uspeo sam da dodjem do nje. Moracu da nabavim manje inbuse pa da skinem poklopac verovatno su 2mm ili cak 1.5mm pa da vratim plocicu u leziste. Nisu mogli da stave normalne zvezdaste srafove kao svuda. Za sada ga prebacim u sleep mode dok to ne sredim.

Probaj sa zvezdastim ili sa obicnim ravnim srafcigerom manjih dimenzija.
Ja cesto otvorim te manje zastupljene na taj nacin.

Potraži na aliekspresu "external Desktop PC Computer Case Power Switch"

Vrh Dno