Šta je novo?

Promene na XP-u posle SP1

• Začetnik teme Začetnik teme bibby
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Danas sam nabavio CD [hvala Miroslavu i Brozu 🙂 ], provalio sam da nema Jave instalirane - jer mi se isfurao onaj prozor kada otvorim Bench, nema novog Media Player-a, i ne znam da li je ubacen refresh rate fix, da li vi znate? Radi se o finalnoj verziji SP-a.
I sta sam ja ovim SP-om dobio? 🙂

amone, par odgovora za tebe.

mislim da nema novi media player, zar on nije samo beta verzija? mislim zasto bi betu ubacili u service pack?

java virtual machine nema, to ti je deo spora sa sun-om, microsoft je morao da ukloni tu stvar, kao i naravno da stavi one opcije za skidanje iexplore-a, media playera, messanger-a i ko jos zna cega...

sto se tice refresh rate fix-a, mislim da nisu stavili, ja koristim 40.xx drajvere i sad mi ne radi ni refresh rate fix ni reforce, vec sam morao da instaliram neki "refreshe rate lock"...

btw, jel ti ok cd?

Evo ni ja nisam primetio mnogo promena, sem sto u sys. prperties pise SP1 i sto prepoznaje ata133 (udma6).

E sad, uvek sam zeleo da pitam, ale me bilo sramota!?Kako vidite da je refresh rate sredjen?

Da li ti refresh rate radi mozes proveriti tako sto ces pokrenuti neku igru u npr 1024x768 a pre toga si za tu rezoluciju i br. boja izabrao 100Hz, ako ti se igra ne startuje u 100Hz znaci da imas problem. Na koliko ti Hz radi monitor mozes proveriti u OSD meniju na monitoru (svaki noviji monitor bi trebao da da te podatke)

Amon_Ra je napisao(la):
Danas sam nabavio CD [hvala Miroslavu i Brozu 🙂 ], provalio sam da nema Jave instalirane - jer mi se isfurao onaj prozor kada otvorim Bench,

Pa to si i ranije sigurno znao dal imas ili nemas Javu, posto MS Java Virtual Machine ni ovako ne dolazi sa XP-om. Ako si ga pre update-a stavio i sad ces imati posto SP1 ne unistalira taj JVM.

borab je napisao(la):
E sad, uvek sam zeleo da pitam, ale me bilo sramota!?Kako vidite da je refresh rate sredjen?

Pa dragi Boro ima dva nacina🙂 Prvi je sto mi oci trepere 60 puta u sekundi kad se igram i boli me glava a drugi je sto mi monitor kaze na osd-u na koliko osvezava...
Prvi postupak je mnogo pouzdaniji🙂

Miroslav je napisao(la):
amone, par odgovora za tebe.

mislim da nema novi media player, zar on nije samo beta verzija? mislim zasto bi betu ubacili u service pack?

java virtual machine nema, to ti je deo spora sa sun-om, microsoft je morao da ukloni tu stvar, kao i naravno da stavi one opcije za skidanje iexplore-a, media playera, messanger-a i ko jos zna cega...

sto se tice refresh rate fix-a, mislim da nisu stavili, ja koristim 40.xx drajvere i sad mi ne radi ni refresh rate fix ni reforce, vec sam morao da instaliram neki "refreshe rate lock"...

btw, jel ti ok cd?

CD je ok, hvala Miroslave. cheers

Evo sada sad sam stavio enable, pa ne vredi. Imam utisak kao da ne sacuva setovanje. Radi li vama java kada stavite iz control panela.

U redu je ako imate takav monitor, ali moj je Samsung 550s, a on nema info na osd o hercazi.

Juče sam instalisao XP SP1 po uputstvima sa tweaktown-a. Sve je prošlo OK. Pri instalaciji nisam odabrao da arhivira fileove, tj. izabrao sam da mi ne treba uninstall Service Packa. Međutim i pored toga u folderu service pack files na kraju imam 200 i više MB njegovih fileova. Da li se to tu samo raspakuje pa odatle copira na odgovarajuća mesta tokom instalacije, ili je potrebno tu da stoji da bi posle sve radilo. U Add/Removes nema unstall SP1, kao što sam i očekivao.
Ovde sam video u ranijem postu, da postoji mogućnost express instalacije SP1 online sa windows update site. Probao sam i dobio sam da je procenjeni download i za mene isto 1.9 MB. To mi je bilo sumnjivo pa sam ipak instalisao sa CD-a, svih 133 MB, i završio sa viška 270 MB u pomenutom folderu. Biće da pri express instalaciji on nudi za download prvo 1,9 MB a to je file koji posle dovlači, šta kome treba od pravih ispravki. Kakva su vaša iskustva ?

Borko je napisao(la):
Ovde sam video u ranijem postu, da postoji mogućnost express instalacije SP1 online sa windows update site. Probao sam i dobio sam da je procenjeni download i za mene isto 1.9 MB. To mi je bilo sumnjivo pa sam ipak instalisao sa CD-a, svih 133 MB, i završio sa viška 270 MB u pomenutom folderu. Biće da pri express instalaciji on nudi za download prvo 1,9 MB a to je file koji posle dovlači, šta kome treba od pravih ispravki. Kakva su vaša iskustva ?
Sorry, sorry, to je bio "moj" thread, ali sam zaboravio da postujem o daljem razvoju situacije - napisacu ovo i u tom thread-u, cisto da ljudi koji procitaju onaj budu u toku...
Naravno 1,9MB je neki installer, koji kad se startuje krene da skida jos, ali samo oko 30MB.
Nisam cekao da skine tih 30, jer sam vec imao skinut ceo posebni final SP1, ali pretpostavljam da bi rezultat bio isti.
Pitam se samo cemu onda onih dodatnih nesto manje od 100MB ???

Verovatno neke u principu nepotrebne stvari, jer treba imati na umu da se na MS sajtu taj veliki download od 140MB opisuje kao instalacija za corporate client-e koji instaliraju SP1 na mnogo komjutera, a da je ovaj expess instaler preko Windows Update-a za kucne korisnike koji instaliraju na jedan komjuter.

Ipak, najlepsa stvar u celoj prici oko SP1 je da se problem serijskog broja, kojeg smo se svi najvise plasili, i oko kojeg se digla najveca frka, ustvari prevazilazi kao od sale...samo jos jedan potpuno neuspesan potez Microsofta u njihovoj iluzornoj borbi protiv piraterije 😀

Jel treba sp1 za IE(60 i nesto MB) ako je prethodno stavljen sp1 za XP??

ne treba... otisao sam na windows update i daje mi opciju samo za 2 drajvera i euro conversion tool i windows media player 9. nema nikakvih apdejtova za ie

Miroslav je napisao(la):
ne treba... otisao sam na windows update i daje mi opciju samo za 2 drajvera i euro conversion tool i windows media player 9. nema nikakvih apdejtova za ie

Hvala🙂

Da li je neko uspeo da aktivira Javu iz Add/Remove Programsa?

Amon_Ra je napisao(la):
Da li je neko uspeo da aktivira Javu iz Add/Remove Programsa?

Nisi procitao moj post gore. Znaci ako nemas instaliranu Javu ne mozes ga ni aktivirati. Ako si pre SP1 instalirao Javu i dalje ces ga imati i opet ne treba nista aktivirati.

Meni ni ne treba ta aktivacija. Mislio sam da ako tu stikliram i ubacm XP-ov cd da ce je on instalirati. Ta opcija je bez veze totalno... nismo je imali ni u "obicnom" XP-u pa je posle instalacije bez problema radilo.

Amon_Ra je napisao(la):
Meni ni ne treba ta aktivacija. Mislio sam da ako tu stikliram i ubacm XP-ov cd da ce je on instalirati. Ta opcija je bez veze totalno... nismo je imali ni u "obicnom" XP-u pa je posle instalacije bez problema radilo.

Dobro, mada posto si pitao da li je neko uspeo da aktivira Javu iz toga sam izvukao jedini logicni zakljucak da ti treba Java.
To sa stikliranjem bi mozda i radio da XP ima podrsku za Javu, ali nazalost ni na XP CD-u nema Jave. E sad zbog cega je to ovako odradjeno ne znam, mozda pitaj cika Bilija, ako i on zna uopste.

ja koliko se secam, znam da je microsoft jos pre neke 2 godine najavaio postepeno napustanje jave. to je verovatno to, ali je moguce preuzmeti ms-ovu java virtual machine sa njihovog sajta, ako ne volis sun iz nekog razloga 🙂

Matthias je napisao(la):
Dobro, mada posto si pitao da li je neko uspeo da aktivira Javu iz toga sam izvukao jedini logicni zakljucak da ti treba Java.
To sa stikliranjem bi mozda i radio da XP ima podrsku za Javu, ali nazalost ni na XP CD-u nema Jave. E sad zbog cega je to ovako odradjeno ne znam, mozda pitaj cika Bilija, ako i on zna uopste.

Kakvo idiotsko resenje, ubacili su to a nicemu ne sluzi.

Miroslav je napisao(la):
ja koliko se secam, znam da je microsoft jos pre neke 2 godine najavaio postepeno napustanje jave. to je verovatno to, ali je moguce preuzmeti ms-ovu java virtual machine sa njihovog sajta, ako ne volis sun iz nekog razloga 🙂

Da, najavili su to ali su isto tako rekli da ce je vratiti u SP1.

Nazad
Vrh Dno