Šta je novo?

Promena refresh rate-a (TFT monitori)

Dekatron

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
305
Imam jedno pitanjce: Imam monitor kome je nativna rezolucija 1680x1050 i na toj rezoluciji je podesen refresh rate 60hz. E sad, mene zanima da li šteti monitoru ako u ATI driverima podesim u opciji "3D Refresh Rate Override" da refresh bude 75hz. Ovo radim samo zbog jedne igrice koju igram online, i pokrećem je u nižoj rezoluciji. Ima veze sa vsyncom, ali da vas ne smaram sad oko toga. Samo me zanima da li to šteti monitoru, i to je to. Hvala unapred

Ne bi trebalo, pošto pretpostavljam da monitor ima support za taj refresh rate. A i da nema, verovatno će te upozoriti da stavljaš veći rate nego što je moguće. Mada, 75 stvarno nije mnogo danas :)

Hvala momci na odgovorima, sad sam mirniji:) Što se mene tiče, ova tema može da se stavi pod ključ, tj. da se izbriše. Pozdrav!

Ja na aceru iz potpisa imam mogucnost da izaberem samo 60hz..Ponekad mi treperi slika na tamnim pozadinama. Postoji li mogucnost da se u nv driverima podesi visi rr?

Zanimljivo, proveri koje su ti opcije stiklirane u Windowsu. A u NV control panelu bi trebalo da ti ponudi vise (makar meni nudi).

Nemam DVI..a evo sad sam provalio da kad oborim rezoluciju, dobijem mogucnost promene RR do 75hz. Pri native rezoluciji je i dalje zaglavljen na 60hz i u NV panelu i control panelu..

Pa da, u tome je i ceo moj problem bio. Pri nativnoj rezoluciji (1680x1050), refresh je fiksiran na 60Hz. I taj vsync u igrici ima uticaj jedino pri tom refresh rate-u (60Hz). Mogao sam da promenim rezoluciju desktopa i onda izaberem veci refresh, ali to mi je losija solucija, jer mi se redosled ikonica na desktopu poremeti, a i odvratno izgleda. I sad, da se ne bi smarao stalno sa obaranjem rezolucije, nasao sam u ati driverima opciju da mogu da namestim poseban refresh za 3D video, i svi srecni i zadovoljni:)

Nazad
Vrh Dno