Šta je novo?

Promena konfiguracije

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Pozdrav.

Skoro sam malo upgrade-ovao kompjuter i promenio sledece komponente, maltene ceo komp 🙂

Epox 8rda+ - Foxconn ati960 (integrisana graficka od 256 MB)
Athlon XP 2500+ Barton - AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000+ (radi na 2.1)
PQI DDR 256 MB - DDR2 2x1 GB TakeMS
Blueberry P4-350W - Codegen 400W

Ovo menjanje me je kostalo oko 140 evra s tim sto sam ustedeo na grafickoj jer je integrisana.

Zanima me vase misljenje, da li je ovo bila pametna kupovina i da li sam ovim upgrade-ovanjem postigao neke znacajnije bolje performanse ili sam uzalud bacio novac 🙂

Sta mislite o komponentama tipa TakeMS, Codegen, Foxconn. Proslo je godinu dana od kad sam zadnji put nesto kupovao. Tada tih brendova nije bilo, sad su se odjednom pojavili i kao kazu da su dobri. Ne znam, meni je bolje kad je Gigabyte, Epox ili tako nesto, al sta sad da se radi.

Pozdrav.

Neki komentar ???

Btw. sta mislite, da li mi je potreban ram od 2 gb. Meni kao da je suvisan. Jos nisam radio neke zahtevnije operacije da mi treba 2 gb, ali ko zna 🙂

Ram radina 800. Zaboravio sam gore da napomenem.

Poslednja izmena:
Dobra je kombinacija. Ram memorije nikada dosta, a posebno sto je sada ovako jeftine, najbolje je i uzeti 2Gb rama (zlatna sredina)
Int graficka je ok, ako neces previse da se igras.
A sto se tice brenova Foxconn (npr. ta firma radi mnogooo dugo vremena i pravila je razne delove za maticne ploce za druge proizvodjace, kao i kablove itd, a od skoro je pocela i samostalno da radi), TakeMS spada u jeftinije memorije ali ako je na 800MHz to je sasvim dovoljno za ovu masinu, a i Codegen kucista nisu losa (jesu kineska al bolja su od KME i slicnih)

Uzeo sam samo napajanje od Codegena, a kuciste mi je ostalo neko starije koje je sasvim ok i nisam zeleo da ga menjam.

Rama nikad dosta 🙂 Ma napravio sam komp da me sluzi naredne 3-4 godine. Ja u sustini ne volim cesto da menjam nesto sto dobro radi. Ovde mi se jedino ne svidja sto ima samo jedna IDE grana, tako da dolazi u obzir samo jedan PATA hard disk i jedan opticki uredjaj, sve ostalo mora na SATA konektore kojih fala bogu ima 4 🙂

Razmisljao sam da je mozda glupo sto sam poboljsao konfiguraciju kompa jer mi je i stari komp bio ok, mada, rekoh, ko ga sisa, nek ide zivot, ali mi je zao, sto nisam uzeo jos neki hard. Mozda cu i za to da se otvorim. Zato sam i razmisljao da vratim jedan RAM i doplatim za jos 250 GB harda. Ne znam jos uvek, razmislicu.

ne isplati se da vracam jedan ram i doplacujes za HDD, jer 1gb ddr2 je 2-3 puta jeftinije. Sacekaj mesec/dva ako nemas para sad, i kupis HDD tada.

ps. Ovaj racunar je znatno bolji od starog,bez brige

Poslednja izmena:
Jedino sto retko kad koristim vise od 400-500 MB ram-a, bar tako kaze task manager.

ma sto se tice rama ne razmisljaj, a sto se brines za ide kad je sad sve preslo na satu, dosta je jedna ide grana.. Opushti se i ne brini.. Codgene je najbolji kinez na nasem trzistu, tako da je i to skroz OK!

Nazad
Vrh Dno