Šta je novo?

Promena kartice iz SIM u Micro-SIM(po mogustvu besplatno)?

Solesoslav

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Dobio sam Nokia Lumia 800 telefon koji prima samo micro sim kartice. Posto sam student i trenutno u dzepu imam 120 dinara, zna li neko gde moze da se sim kartica adaptira u micro sim besplatno ili ako tako nesto nema, koliko to kosta? U pitanju je post paid MTS kartica.

Skini, odštampaj, iseči. Jeftinije od toga nema. :)

Prilozi

• How_to_cut_Mini_and_Micro_SIM_to_Nano_SIM.pdf
    110 KB · Pregleda: 4,257
U bilo kojoj prodavnici mobilnih telefona će ti iseći seckalicom karticu besplatno. Naravno pre sečenja pitaj koliko košta da ne bi bilo posle problema da to košta xxx dinara.

To besplatno u servisima kosta od 300-500 dinara. Nova kartica ti je u mtsu 200, a mozes kao sto ti je vec dat predlog da iseces sam, nema sta da promasis.

To besplatno u servisima kosta od 300-500 dinara. Nova kartica ti je u mtsu 200, a mozes kao sto ti je vec dat predlog da iseces sam, nema sta da promasis.

Meni je neko rekao da u MTS-u kosta preko 500 din, ali 200 je ok, pa cu tako da uradim, da se ne zezam sa servisima.

Imao sam identičan problem, sa ćerkicinim telefonom. Otišao sam u jedan Jagodinski servis i iskli je besplatno. Mene je bilo blam, pa sam kupio jedno Nikšićko crno pivo za radnika :D.

Da me ne bije maler ;)

Ukoliko si iz NS dodji u VIP MOBIL, Fruskogorska 35 pa cemo srediti

sa pivom ili bez :)

Cena za zamenu oštećene, izgubljene ili ukradene prepaid SIM kartice, sa zadržavanjem istog broja je 200,00 dinara, sa porezom.
Cena za zamenu prepaid SIM kartice na zahtev korisnika, sa zadržavanjem istog broja je 200,00 dinara, sa porezom.

Zasto bi se cimao da seces

250 din u Telenoru, ja zvao danas.

Cena za zamenu oštećene, izgubljene ili ukradene prepaid SIM kartice, sa zadržavanjem istog broja je 200,00 dinara, sa porezom.
Cena za zamenu prepaid SIM kartice na zahtev korisnika, sa zadržavanjem istog broja je 200,00 dinara, sa porezom.

Zasto bi se cimao da seces

sečenje mu ne gine...moj prijatelj je nedavno kupio motorolu moto g i naravno potrebna mu je micro sim kartica kod mts-a...ode u poslovnicu, oni mu naplate novu karticu 200 dinara i onda je pred njim iseku na micro sim?! pa mislim stvarno...umesto da obezbede dovoljnu količinu micro sim kartica i oni se bave seckanjem...

btw, ja sam postpaid korisnik mts i nedavno mi crkne sim kartica...jednostavno prestane da radi...odem u poslovnicu, proba devojčica karticu, stvarno crkla, dobićete drugu, 200 dinara...pošto je bio neki težak sparan dan, a i dugo sam čekao u redu, mrzelo me da se dalje raspravljam oko toga, ali zar oni nisu dužni da mi o svom trošku daju ispravnu karticu? ta kartica nije ni oštećena, ni izgubljena, ni ukradena, niti sam ja tražio novu...to mi malo zvuči kao da sam kupio neki uređaj i on crkne u garanciji, a oni mi ipak naplate popravku...

Meni su jednu oni isekli, drugu sam dobio kao mix i obicna i mikro, ako hocu mikro skinem onaj deo koji se drzao na tri tacke

Javsam video na netu gde se reze, uzeo makaze onako odokativno odsekao i radi kao zmaj :)

Tako i ja. Daju mere pa seckao sam manje. A do pravih mera trupijom da ne bih preterao negde. Pomogao mi je i malo microsim na mini sim adapter.

Posto nijednu drugu temu nisam nasao pretragom evo da pitam ovde. Kupio sam Lenovo vibe2 pro i posto u njega ide micro sim odem do Telekoma i dobijem drugu karticu.Ima normalno da se skine onaj deo da se dobije micro sim a cak moze da se skine i drugi deo a to je valjda nano sim.E sad,moj telefon ne registruje karticu! Probao sam karticu u druga dva telefona kao klasican sim(LG L5 i neki obican Samsung) i kartica radi bez problema. Probao sam od zene njenu 064 mikro karticu u mom Lenovo telefonu i kartica radi. Zakljucak je da potpuno nova kartica koju sam danas preuzeo nece da radi u mom smartfonu starom 3.dana. Post je naravno vikend oticu u ponedeljak ponovo i sta da im kazem? Ovo isto sto sam napisao ovde? Kako uopste moze da se desi takva stvar i ima li neko ideju da li nesto moze da se uradi bez ponovnog cimanja oko zamene kartice(sluzbena je pa moram da cimam opet ljude iz firme).

Poslednja izmena:
Корисник сам мтс-а и у њиховој пословници су ми исекли бесплатно.

Ja sam u i u MTS i u VIP dobijao karticu besplatno.

Posto nijednu drugu temu nisam nasao pretragom evo da pitam ovde. Kupio sam Lenovo vibe2 pro i posto u njega ide micro sim odem do Telekoma i dobijem drugu karticu.Ima normalno da se skine onaj deo da se dobije micro sim a cak moze da se skine i drugi deo a to je valjda nano sim.E sad,moj telefon ne registruje karticu! Probao sam karticu u druga dva telefona kao klasican sim(LG L5 i neki obican Samsung) i kartica radi bez problema. Probao sam od zene njenu 064 mikro karticu u mom Lenovo telefonu i kartica radi. Zakljucak je da potpuno nova kartica koju sam danas preuzeo nece da radi u mom smartfonu starom 3.dana. Post je naravno vikend oticu u ponedeljak ponovo i sta da im kazem? Ovo isto sto sam napisao ovde? Kako uopste moze da se desi takva stvar i ima li neko ideju da li nesto moze da se uradi bez ponovnog cimanja oko zamene kartice(sluzbena je pa moram da cimam opet ljude iz firme).

Ranije je trebalo da se saceka neko vreme (2-3h) da se deaktivira stara i aktivira nova sim kartica, mozda je i kod tebe ovako.

Iznad Slavije (prema hramu), sa leve strane ima jedan mali servis gde mi je lik isekao besplatno. Na pola puta izmedju slavije i hrama, imaju i neke carape tu.

Nisi napisao da li je tvoja 4G kartica a ženina 3G na primer.

Moguće je da je u pitanju čudna nekompatibilnost izmedju kartice i telefona. Dešava se kod ovog sada prelaza na usim kartice kod svih operatera.
Moguće da je do usim kartice ako si takvu dobio. Moguće je da ni jedna druga usim iz telekoma iz te serije neće raditi u tom telefonu.
Najbolje je da pozajmiš od kolege drugu istu takvu i da vidiš da li će raditi u tvom telefonu, ili da odeš do neke poslovnice i konsultuješ se. Ako ne radi ni od kolege, možda je najbolje tražiti običnu 3G karticu.

Kod mene je npr neki stari Alcatel dual sim konstantno gubio mrežu na jednoj kartici kada su obe 3G kartice aktivne, bez obzira na kombinaciju operatera i 2G-3G režim rada. Od kada sam ubacio jednu 4G karticu takvih problema nema. Telefon je 3G. Neverovatno ali je tako. Nasuprot mom iskustvu, većina ljudi je imala problema sa 4G karticama i mrežom.

Ne gine ti malo više isprobavanja.

Nazad
Vrh Dno