Šta je novo?

Promena imena usera

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Win Xp SP1, jedan user Admin, ima pass, guest account off.
Hocu da promenim ime Admin accounta u Administrator ali ne dozvoljava, kaže da user Administrator već postoji, na sistemu je postojao još jedan user ( isto administratorski ) i tada sam pokušavao da promenim ime u Administrator ali nije bilo dozvoljeno
Šta da se radi ?

Control Panel -> Admininistrative Tools -> Local Security Policy -> Pa u Security Settings -> Local Policies -> Security Options -> Accounts: Rename administrator account kliknes desnim -> Properties i ukucas sta treba.

Probao sam, ali tu gde treba da promenim ime naloga stoji da se nalog zave Administrator, a u stvari se nalog zove Admin ( sigurno je username Admin jer kad pokušam da se logujem sa Administrator ne prihvata šifru)

Zato sto Administrator (tako se zove) stvarno vec postoji, ali moze da se udje samo iz safe moda...

Tacno tako, Administrator nalog vec postoji, kreira se jos pri instalaciji Windows-a (to je ono kad vam nudi da ukucate administratorsku sifru pri instalaciji).

BTW, zasto ti se nalog mora zvati Administrator?

@lmilan
Da, probao sam ali tu vec stoji da se nalog zove Administrator, a stvarno se zove Admin, tako se i logujem na sistem

@__zevs__
Neznam da li vec postoji nalog Administrator, u Folderu Document And Settings imam, osim onih zajednickih foldera, All Users, Local Settings, itd, imam samo folder Admin, ne postoji folder Administrator, znaci nema tog naloga

@BlackNeo
Bas mora Administrator zbog mreze i automatskog logovanja, na svim ostalim kompovima postoje samo nalozi Administrator sa identicnim siframa

Idi u Control Panel -> Users -> Change the way users log on or off -> odstrikiraj Use welcome screen. Onda se u login ekranu uloguj kao Administrator.

Nemoguće je logovanje kao user Administrator, kao što sam već napisao
"Neznam da li vec postoji nalog Administrator, u Folderu Document And Settings imam, osim onih zajednickih foldera, All Users, Local Settings, itd, imam samo folder Admin, ne postoji folder Administrator, znaci nema tog naloga"

Ej slusaj ovako.. Idi u Computer managment [desni klik na My Computer -> Manage] i tamo ces da vidis u System Tools -> Local users and Groups -> Users sve sto te zanima.. Da li postoji user Administrator ili ne i sve ostalo..

Swiper

Već mi je to predloženo, tu stoji da se nalog zove Administrator a u stvarnosti je Admin, s tim userom se logujem na sistem i postoji samo Admin u Documents and Settings folderu

Čudo neko, nemoj samo da mi kažete da treba da instaliram win ponovo, 🙂

Došao sam i na ideju da napravim novog usera sa admin pravima koji se zove Pera, zatim da obrišem ovog trenutno aktivnog, bio on Admin ili Administrator, ponovo kreiram nalog Administrator i obrišem Peru, a, šta kažete na to ?

Mislim da neces bas moci da obrises administratora (admin-a) posto je to sitemski built-in accound...
Inace sta ti stoji pod imenom i prezimenom "admin" usera?

userspr5.png

uzmes tog Administratora stavis mu password koji je kao i kod ostalih racunara
uzmes programcic TweakUI mali i freeware i namestis u njemu automatic logon za user Administrator i password taj koji stavis i resen problem.

Već mi je to predloženo, tu stoji da se nalog zove Administrator a u stvarnosti je Admin, s tim userom se logujem na sistem i postoji samo Admin u Documents and Settings folderu

Čudo neko, nemoj samo da mi kažete da treba da instaliram win ponovo, 🙂

Došao sam i na ideju da napravim novog usera sa admin pravima koji se zove Pera, zatim da obrišem ovog trenutno aktivnog, bio on Admin ili Administrator, ponovo kreiram nalog Administrator i obrišem Peru, a, šta kažete na to ?

Taj Admin nalog ti je isto kao i nalog Pera, Mika, Zika... - dakle nije pravi Administrator nalog, vec nalog sa administratorskim privilegijama - Aministrator se kreira pri instalaciji Windows-a i uvijek postoji. Tvoj problem je ocito sto ne znas password Administrator naloga, pa pokusaj da saznas koji je (dosta korisnika instalira Windows bez sifre na Administrator nalogu, pa probaj i bez sifre da se ulogujes).

I folder Administrator ne postoji u Documents and Settings.

Ako ne znas koji je password, uzmi Hiren's Boot CD i resi stvar 😛

I mislio sam da ga ne vidi ako nije ulogovan kao Administrator.

Ej slusaj ovako.. Idi u Computer managment [desni klik na My Computer -> Manage] i tamo ces da vidis u System Tools -> Local users and Groups -> Users sve sto te zanima.. Da li postoji user Administrator ili ne i sve ostalo..

Ovo mi je pomoglo, tu se stvarno vide dva naloga, Admin i Administrator, pa sam preimenovao Administrator u Administrator1, a posle toga Admin u Administrator, bez ikakvih problema, restartovao comp i to je to

Jednostavno resenje, samo me cudi sto u Control Panel -> User Accounts nisu postojala dva naloga, vec jedan

Hvala svima

Ovo mi je pomoglo, tu se stvarno vide dva naloga, Admin i Administrator, pa sam preimenovao Administrator u Administrator1, a posle toga Admin u Administrator, bez ikakvih problema, restartovao comp i to je to

Jednostavno resenje, samo me cudi sto u Control Panel -> User Accounts nisu postojala dva naloga, vec jedan

Hvala svima

Pa samo ime ti lepo kaze (ima i slicice :d ) Control Panel -> User Accounts

Administrator je 'built in' account i ne mozes da preskocis njegovo kreiranje pri instalaciji, nije user account.

Nazad
Vrh Dno