Šta je novo?

Promena imena fajlova

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Potreban mi je software za masovno preimenovanje fajlova, ali opcija koja mi je potrebna je brisanje karatera na odredjenom polju naziva. Npr:
01 naziv fajla.avi

Neophodno je obrisati "01 ", dakle, od prvog do treceg mesta. Problem je sto imam vise stotina fajlova gde su ta tri prva karatera svuda razlicita :(
Unapred hvala.

Multi-Rename Tool iz Total Commandera

Samo da dodam...ako jos nekome zatreba....TC i u multi rename se za ime fajla pise:
[Nx-] gde je x broj karaktera koji zelite da obrisete :)
Thanx to JDD :)

ZoNi je napisao(la):
ja za to koristim Bulk Rename Utility (TC ne mogu da gledam ;) )

pretpostavljam da je tvoj zakljucak : windows explorer je mnogo bolji !?

TC m i je zavrsio posao do sada, a deluje mi da Bulk ima neke opcije koje su prilicno jednostavnije od TC....
U svakoms lucjau, problem resen :)
Hvala svima ;)

PJ je napisao(la):
...a deluje mi da Bulk ima neke opcije koje su prilicno jednostavnije od TC....

Pa ne bih rekao da su mu opcije jednostavnije. ;)
Bulk Rename ima jednu mnogo dobru stvar: Regular Expression (Perl-5). Praktično sve šta zamisliš sa imenom fajla može da se uradi. Samo treba malo pogledati neki help za PERL ako nisi nikada radio sa njim.
Total Commander je OK za neke jednostavnije operacije, ali recimo probaj u TC-u da iz imena fajla izbaciš samo broj iz sredine koji nema fiksnu dužinu. :) ,)

Poslednja izmena:
zeleni_zub je napisao(la):
Pa ne bih rekao da su mu opcije jednostavnije. ;)
Bulk Rename ima jednu mnogo dobru stvar: Regular Expression (Perl-5). Praktično sve šta zamisliš sa imenom fajla može da se uradi. Samo treba malo pogledati neki help za PERL ako nisi nikada radio sa njim.
Total Commander je OK za neke jednostavnije operacije, ali recimo probaj u TC-u da iz imena fajla izbaciš samo broj iz sredine koji nema fiksnu dužinu. :) ,)
FYI i Total Commander ima Regular Expressions.

jddipqd je napisao(la):
FYI i Total Commander ima Regular Expressions.

I stand corrected. ,) To mi je izgleda promaklo.
Jel uvek postojala podrška (od prve verzije Multi Rename Tool-a) ili su je ubacili kasnije?

Sa TC sam to i radio zahvaljujuci kratkom uputstvu JDD-a....koje se zavrsilo sa RTFM za neke naprednije opcije :)

Instalirao sam BULK, zavrsava posao u potpunosti, ali cu ipak probati i ant renamere s obzirom da je za dz ;)

I stand corrected. ,) To mi je izgleda promaklo.
Jel uvek postojala podrška (od prve verzije Multi Rename Tool-a) ili su je ubacili kasnije?
Od 6.0

jddipqd je napisao(la):

Moja greška u svakom slučaju... Ja sam pre te verzije počeo da koristim Bulk Rename. Multi Rename Tool sam koristio za jednostavnije operacije (kad je već u TCu, da ne moram da puštam externi program - lakše samo pritisnuti CTRL-M ,) ), tako da nisam ni primetio kada su ubacili Reg. Expressions.

Ja koristim flash renamer i odlican je,ima masu vrlo korisnih opcija.

(kad je već u TCu, da ne moram da puštam externi program - lakše samo pritisnuti CTRL-M ,) ),

Zar nije pre verzije 6.0 bila komanda CTRL+T? :)
Nije ni bitno. Problem zbog koga je topic otvoren je resen i ja u zdravlju i veselju koristim kombinaciju Bulk Rename Tool + TC :)

PJ je napisao(la):
Zar nije pre verzije 6.0 bila komanda CTRL+T? :)

Jel znaš ti kada je bila verzija pre 6.0? :) Ko će toga da se seća. ,)
Odavno sam navikao na CTRL-M.

Nazad
Vrh Dno