Šta je novo?

Promena cooler-a na Palit 8800GT Sonic, Accelero S1 by Stoske

Nisam govorio za svoju plocu vec onako generalno.

Kod mene ima mesta ohoho, al bi mi bilo zao da secem stranicu Chenbro-a. Bas zato bi mi odgovarao neki sistem hladjenja grafike kao sto ima ATi 3870, ali sad vec odoh u offtopic...

Extra,mozes tu da dodas i AC Turbo Module ili Blue Led 12-cu,jedino ne znam da li ce ti HR05-Sli smetati ?

P.S. : Stoske,nabavio sam one ACRyan UV farbe s kojima ti odavno modujes.Pomislio sam sto,kad ti tako dobro idu Tutorijali,ne napises jedan o tome kako se radi s njima,verujem da postupak nije bas jednostavan ukoliko je cilj,idealan rezultat.:wave:

Za postupak bojenje nemam fotografija.

Ukratko. dve stvari su potrebne (sem boja, naravno) -velika doza strpljenja i dobra pocetna ideja.

U principu su iste kao i obicne tempere, problem je sto mora da se predje par puta preko povrsina (od 2x-5x).

Dobro,mislio malo opsirnije,sta od HW se sme preci UV farbom i gde tacno,cime i tako to,ali nema veze googlacu nesto.Poz

odlicno odradjeno

Jos je Palit odlican za modovanje jer ima posebne hldanjake preko naponskih fetova

Zasto se spominje garancija?Jel ima neku nalepnicu preko srafova ili sta vec?

Imam i ja S1 i treba da ga montiram na 3850,sa stok kulerom mi je stabilna na 823/1053...Nadam se da ce S1 da poveca OC marginu :trust:

Jel ima neko iskustva posle sa skidanjem pasivnih hladnjaka koji se nalepe na memorijske chipove i naponsku...Jel ih tesko skinuti posle?Interesuje me jer mi se naravno ne ostaje bez ovog kulera,koji je ekstra, kada budem trebao da vratim referentni kuler :trust:

:wave:

Ima nalepnicu preko jednog od srafa ;).

Poslednja izmena:
Nije više Alpha Dog

Evo moja grafa nema više onaj lepo dizajnirani box cooler. Koji pored svog fency izgleda nije hladio gotovo nikako. Uz pomoć ovog fenomenalnog tutorijala (Hvala Stoske :wave:) ugradjen je Accelero S1 rev. 2 i prezadovoljan sam.

Evo malog poredjenja...
Pošto je kartica bila single slot njen mali cooler nije imao veliku mogućnost da je hladi. Cooler sam kada god igram neku zahtevniju igru morao da ubrzam na 100%, a tada se cuo kao usisivač:p
Čak i tako temp. je išla na oko 90°C.

Pre operacije menjanja coolera vratio sam podešavanja coolera (koja su do tada bila manualno podešena na 45% jer je na auto bilo 29% i tada se kartica čak i u mirovanju grejala). Zavrteo sam ATI kockicu i posle samo 1min je temp. bila 85°C.
Acelero sam ugradio prilično lako, nije bilo nikakvog krivljenja kartice, seo je kako bi narod rekao k'o guza na nošu...

Skinuo sam termalnu pastu koja je došla uz cooler i upotrebio Titan Nano Grease:banana:

Ponovo sam sklopio mašinu (iskoristio sam priliku da malo sredim kablove:d) i stavio jednu 12-icu (Xilence Red Wings 1300RPM) koja duva u accelero.

Pokrenuo sam ATI kocku i posle 20min. temperatura je bila konstantna 53°C:zgran:
Nivo buke je neuporodiv, maltene da se čovek zezne i da krene ponovo da uključi komp. jer se ne čuje da radi:p

P.S. Za čišćenje kartice i skidanje stare paste koristio sam medicinski benzin :wave:

Prilozi

• Picture 001.jpg
    Picture 001.jpg
    341.5 KB · Pregleda: 123
  • Picture 002.jpg
    Picture 002.jpg
    351.7 KB · Pregleda: 93
  • Picture 003.jpg
    Picture 003.jpg
    368.7 KB · Pregleda: 97
Dobrodošao u "Silent klub". :D

onaj box je sve samo ne silent :D

baš sam sad to hteo da kažem...ako je tebi računar tih sa tim coolerom, i misliš da ga nisi upalio, kao i ti deffault ventilatori koji stižu uz Codegen Brizu, onda ti ne znaš šta je tišina :)))

baš sam sad to hteo da kažem...ako je tebi računar tih sa tim coolerom, i misliš da ga nisi upalio, kao i ti deffault ventilatori koji stižu uz Codegen Brizu, onda ti ne znaš šta je tišina :)))

Ne nego ti ne znaš kako se čuo pre:p

Salu na stranu, nije da se ne čuje uopšte ali sasvim sam zadovoljan.
Trenutno planiram kupovinu novog kućišta (neki Armor+ ili Armor+MX), a posle toga će doći i neki TRUE ili tako nešto:wave:

Nazad
Vrh Dno