Šta je novo?

promaja u kucistu

cinemur

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2007
Poena
301
odmah na pocetku da napomenem da sam iscitao stranice i stranice na kojekakvim forumima, ali jos sam neodlucniji
trenutno u kucistu imam 1x 14cm fan sa prednje strane da uduvava i 1x12cm sa zadnje strane da izduvava. sto se tice procesora temp mi je u load-u 44, sto je ok(i ne bih to da pokvarim), ali mi se graficka greje malo vise rekao bih (stoji iznad napajanja)
ono sto me interesuje jeste da li je pametnije da stavim na gornju stranu kucista 1x 14cm da izduvava, ili da stavim 1x12cm da uduvava sa strane ka grafickoj, ili oba ili da stavim da i taj od 12cm izduvava, misliiiim... jel neko ima neki jednostavan i praktican savet, da mi kaze kako bas kod njega stoji, ili sta bi bilo pametnije zbg toga i toga... zbunjuju me negativni i pozitivni pritisci, vazdusni dzepovi, kovitlaci i ostale vremenske neprilike u kucistu i ne znam vise sta da mislim :wall:

Nnemoj mnogo brige voditi oko negativnog i pozitivnog pritiska, tesko da mozes postici tu nesto vrijedno spomena. Ja bih stavio taj na vrhu, da izbaca vazduh, a ovaj sa strane je isto dobar za grafu, ali ce ti ubacivati dosta prasine, ako nemas filter.

heh, pa verovatno ce biti tako
hvala na savetu 😉

Posto posle analize najdetaljnijeg moguceg testa (http://www.eggxpert.com/forums/thread/518908.aspx) i dalje ostaje dosta nedoumica, izgleda da je ipak najbolje eksperimentalno utvrditi sta je najbolje za svako konkretno kuciste.
Ja licno bih stavio jedan bocni da duva na grafiku (sa filterom) i jedan gore da izvlaci topao vazduh. Mada ne znam kako ce to uopste da deluje, posto ti kroz kuciste prolazi vise vazduha nego nekima kroz celu sobu 😉 Deluje i da malo preterujes sa ventilatorima.

Inace, temperatura graficke svakako je visa od temperature procesora, to nije nista neobicno, neke podnose i do 90C.

ha, ma niiiije, nije mi promaja 🙂 znas kako, u sobi mi bude i preko 40C, pa mi se stvarno jako brzo pregreje (grafika samo), al shvatam na sta ciljas 😉
a za razlike u temperaturama... znam ja sve to, al znas kako je, krenes sa jednom stvari da je resis,tipa temp procesora, pa onda ide cooler zxa njega, pa vece qciste da bi stao taj kuler, pa ajd sad i ventilacija za to vece kuciste da ona jadna grafika dole ne cvili... videcemo sta je sledece 😀
odlucio sam se za pocetak da dodam taj top vent da izduvava (cekam narudzbu jos uvek), mislim da ce da pomogne celokupnom protoku, a kasnije eventualno, ako se grafika bude i dalje bunila onda definitivno i taj da duva ka njoj
hvala 😉

Nazad
Vrh Dno