Šta je novo?

Prolupao monitor, pomoć

Sivi

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2004
Poena
619
Radi se o tome da kada uključim igru,3DMark.. iz unutrašnjosti monitora počne da se čuje neki vrlo iritirajući :wall: :wall: "visokofrekventni" zvuk.To nije neki izuzetno glasan ton ali je tako pištav da ne mogu da ubijam Nemce (Medal of H. :) ). Radi se Samsungu 757DFX imam ga nekih 2.god. i do sada takav zvuk nije dopirao iz njega. Garanciju imam još godinu dana pa ako ima neki vrli znalac koji zna o čemu se radi molim ga da mi kaže u čemu je problem, moje uši bi mu bile zahvalne :,,: i da'l ima svrhe da ga nosim prodavcu pošto nije lak.

Vracaj to dok ti se nije zapalio. Problem sa visokim naponom.

Spusti osvezavanje monitora(display>settings>advanced>monitor) na nizu vrednost i zujanje ce prestati ;)
Valjda oslabi naponska jedinica ili sta vec.
Poz!

Hvala ljudi znači ode taj vrag za napon, ostaje mi da se nadam da to spada pod garanciju.

Ja imam isti taj i isto je tako pistao.
E kad mi dosadilo ja ga otvorio, malo izduvao
i ajd da pogledam sta ima tu kad sam vec otvorio.

I kad sam vratio poklopac ono - tisina!
A sta sam uradio - pa nista!

Dakle, nije mu nista.

Kod mene isto slican problem. Zuji kad stavim 1152x864x32 @ 75 (Samsung 753s). Posle izvesnog vremena, zujanje prestaje. Kada stavim 1024x768x32 @ 85 sve radi OK (bez zujanja)

Ma ne znam šta mu je ali ovaj Samsung mi tako ide na živce kada je na stand by pišti pa pošto mi je blizu kreveta moram noću da ga ugasim, da budem još veća budala kupio sam i njihov TV koji takodje kada je isključen pišti. Ne znam šta je ili ja jako dobro čujem ili su ovi Koreanci, Kinezi ili već ko ga proizvodi malo nagluvi.

samsunzi su poznati po tom zujanju u stand by rezimu i to je ok. monitore drzite na PREPORUCENIM frekvencijama i rezolucijama (@plazmakeks: kao sto vidis cim prevacis na preporucena setovanja prestane zujanje )

Sivi je napisao(la):
Ne znam šta je ili ja jako dobro čujem ili su ovi Koreanci, Kinezi ili već ko ga proizvodi malo nagluvi.

Ma cuju oni.
Pre ce biti da to crkava od ove nase fine struje :)

Sa starom konf. 2000+ i istom grafičkom mi je max refresh rate na 1024 bz 768 bio 100, mislim sa čekiranim onim da ne prikazuje veću frenk. od preporučene. Dok na novoj max refresh rate na istoj rezoluciji je 85, uz napomenu da se pištanje i počelo javljati na staroj :).

Jel, a jel neko uspeo da tera Samsung na 240Hz na 1024x768? Kod mene radi i za divno cudo ne zuji...

Poslednja izmena:
Sivi je napisao(la):
Ma ne znam šta mu je ali ovaj Samsung mi tako ide na živce kada je na stand by pišti pa pošto mi je blizu kreveta moram noću da ga ugasim, da budem još veća budala kupio sam i njihov TV koji takodje kada je isključen pišti. Ne znam šta je ili ja jako dobro čujem ili su ovi Koreanci, Kinezi ili već ko ga proizvodi malo nagluvi.

Imam isti problem sa Samsung mf televizorom. Moram da ga iskljucim na main switch kad spavam :wall: , mada se on ujutru manje cuje :bottle: .

LiquidPlasma je napisao(la):
a jel neko uspeo da tera Samsung na 240Hz na 1024x768?

To je nemoguce!
To je samo tako prikazano tu ali je freq ipak ostala na onoj max dozvoljenoj.
Pogledaj freq pomocu nekog programa (recimo PowerStrip)

Gle stvarno... A bas ti mis dobije akceleraciju :)

Nazad
Vrh Dno