Ma dobro simpsone, nemoj bukvalno da shvatas ovo "masovno". Naravno da ne, to ce biti tek u martu 2003, kada Eagle bude poceo da ih pravi

Mislio sam ono da ko bas zeli, moze da ih i kupi bez nekih problema i duge potrage. Ja sam prethodne dve nedelje bio bas zapenio da potrosim pare, hteo sam da uzmeme neki vivo, ali NEMA nigde, cak se ni ne pominju u "cenovnicima" (spamere sa news grupa ne racunam...). U PcCentru mi rekose da ce biti Gainwarda Vivo krajem avgusta, i to je sve (uostalom, mozda sam sa nekim od moderatora i razgovarao

) I to mi bas nije jasno, jer ti4400 i ti4600, takodje Vivo, mozes da nadjes u svakom cenovniku... OK, to se verovatno svodi na 2 Ti4600 i 3 Ti4400 u celom gradu, ali bar ih mozes pazariti ako zelis. U medjuvremenu sam potrosio pare na nesto drugo, i ne bi me cudilo da se ti4200 vivo modeli od ponedeljka pojave kod svih dilera
Broz, nisi me izgleda najbolje skapirao, ni ja ne bih cekao da se kartice pojave ovde po ko-zna-kojoj ceni, nego bi je odmah narucio da imam tu mogucnost. Ali retko ko je ima, narocito dolarsku, ti si specijalan slucaj... Iz evrope bih jos i moga nesto da organizujem, ali cene su jos uvek jake na celom kontinentu; bar po price-watchu, ispod 200 jura ne mozes da prodjes...
MisterNo, zbog tog potencijalno-problematicnog losijeg kvaliteta slike sam te bas i pitao. Max (on je bese radio test na Benchu?) je to primetio, no na nekim drugim ino-testovima iste kartice to nisu ni pominjali. Ne sumnjam u njegov sud, vec se pitam koliko je to do konkretnog primerka? Npr, jedan moj ortak je nedavno sklapao tri identicne masine za firmu. Za sve tri je uzeo isti gf4MX model, Asus ili Abit (ne secam se tacno), kod istog prodavca. Kvalitet prikaza se primetno razlikovao izmedju njih. Ne nesto drasticno, i ne da je neki bio losiji od ostalih, to je vec stvar utiska i iskustva, nego jednostavno drugaciji. Naravno, sve probano na istom monitoru... E, da si i ti tu Chaintech karticu imao, naravno drugi primerak, i primetio isto to sto i Max, onda bi to vec nesto znacilo... A naravno, parametri "bundle" i "cena" se ukljucuju u ocenu samo kod kartica pribliznih performansi. Ne verujem da bi bilo koji ozbiljan tester ignorisao neki manjak kartice samo zato sto je u paketu jedna igra vise u odnosu na konkurentski model..
No, vise nije ni bitno, provalio sam da Chaintech model ima vivo kabl samo sa svideo prikljuccima. A ja trenutno za vivo imam razvucenih po 12 metara kvalitetnog kabla, sa chinch ulazima, od videa do Gainwarda mx400... Izrada novih kablova bi me verovatno kostala vise nego doplata za Gainwarda ti4200, kada/ako se bude najzad pojavio. Da, znam, postoje chinch-svideo konvertori, ali i oni kostaju ako zelis kvalitetne...
Kad vec pricamo o tome, zna li neko kako je vivo resen na Prolink modelu? Dakle, da li je splitter kabl uradjen samo sa svideo izlazima, ili kao Gainward, ima i svideo i chinch izlaze? I koji je chip zaduzen za Vivo kod Leadtek ti4200 modela?