Šta je novo?

Prolink vs Leadtek vs Gainward vs Chaintech???

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Ljudi ne znam, ne mogu da odlucim koju da uzmem. Podaci su isti za sve tri, dakle gf4ti4200, vivo, 128mb ali cena nije er je gainward kao i leadtek najskuplji ali su chaintech (g21 spec edition) i prolink jeftiniji za dobrih 25e...

Sta bi vi uzeli? Aco ti ne moras da odgovoris:D

:wave;

Broz je napisao(la):

Ja bi najpre uzeo Gainward!
Pozdrav!

Ovde ti se krece odprilike ovako:
45% za Leadtek
25% za Gainward
15% za Prolink i Chaintech
:)

Broz je napisao(la):
Ljudi ne znam, ne mogu da odlucim koju da uzmem. Podaci su isti za sve tri, dakle gf4ti4200, vivo, 128mb ali cena nije er je gainward kao i leadtek najskuplji ali su chaintech (g21 spec edition) i prolink jeftiniji za dobrih 25e...

Sta ce ti 128Mb i VIVO, nisi mi jasan. Sto se tice preporuke, sta da ti pricam kad sve znas, pocinje sa L, a ti pogadjaj. :p :D

Broz, procitaj signature od mister no-a videces da na ovom forumu nikada neces resiti dilemu prolink vs leadtek vs gainward vs chaintech :D :D

Ja bih te savetovao da se strpis do jeseni.Pogotovo ako u racunaru imas GF3Ti.Kod mene se ,blago OC GF3Ti200 ,ponasa kao GF4Ti4200,tako da sam resio da preskocim celu GF4Ti4xxx seriju.Mozda je bolja varijanta u ovom trenutku,novija ploca,brzi procesor....

Hmmmmmmmm, da nije Leadtek?:)
Simpsone, mozda si u pravu ali evo zasto bas sad. Zato sto mi se ukazala prilika da prodam moj gainward gf3ti200 i da za skoro iste pare uzmem gf4ti4200 sa 128mb. Dakle uklopila se prodaja i mogucnost narucivanja i dolazenja iste. Znaci ako sad propustim priliku ko zna kada cu ponovo mozi da narucim zbog sticaja zivotnih okolnosti (brak i slicno:))
Aco, vivo mi treba jer hocu nesto da budzim a ne postoji(ili ja ne mogu da nadjem) model sa 64mb i sa vivo opcijom...
Hvala svima na savetima...
Simpsone molim te pogledaj u PM...

Broz, pazaris li to preko interneta ili kod neke domace firme? Da budem precizniji, ima li neka firma kod nas da prodaje bilo ciji GF4 ti4200 Vivo model? Ja sam se nesto raspitivao pre jedno nedelju-dve, ali bezuspesno...

Zorro je napisao(la):
Broz, pazaris li to preko interneta ili kod neke domace firme? Da budem precizniji, ima li neka firma kod nas da prodaje bilo ciji GF4 ti4200 Vivo model? Ja sam se nesto raspitivao pre jedno nedelju-dve, ali bezuspesno...

Iz Ameriku naravno:) To kod nas ne moze da se nadje za sada a i pitanje je da li ce da uvoze vivo modele u pocetku jer bi bili mnooogo skupi.

Broz je napisao(la):
Iz Ameriku naravno:) To kod nas ne moze da se nadje za sada a i pitanje je da li ce da uvoze vivo modele u pocetku jer bi bili mnooogo skupi.

Stari druze, ako imas mogucnosti da uvalis nekome GF3 i da nizasta dobije GF4 uradi to odmah :)
Moja preporuka ti je - uzmi najjefiniji...i ako stvari stoje onako kako si rekao - uzmi Prolink. Em ces ustedeti pare em ces moci da ga relativno pristojno overklokujes ako budes hteo, a to da li ces dostici 615 ili 580 mhza po mom misljenju nema blage veze jerbo ce ti razlika biti u 1-2 frejma...
Chaintech batali...njihove spec. edicije su specijalne samo za njih :D jer oni nikad nisu napravili bolje karte ali im jos uvek karte blago zaostaju, pre svega po prikazu...
P.S. Simpsona ne slusaj, jer se on ne igra :) vec gleda poene u 3d marku pa na osnovu toga kaze da radi kao GF4 serija...Moras mu oprostiti...Neiskustvo ;), hronicnog tipa, u pustanju 1600*1200*32+Quincunx+4-tap anizotropno filtriranje u njegovom slucaju narocito dolazi do izrazaja :D
P.P.S. Simpsone, jesi li ti probao onaj Ghost Recon kao sto sam te savetovao ?

Mister No, jesi li imao taj Chaintech model u rukama i racunaru, ili improvizujes na osnovu tekstova sa ovog i drugih sajtova, i nekog licnog animoziteta prema Chaintechu? Ovo zato sto sam ja nailazio i na veoma pozitivne testove istog modela, narocito zbog odnosa cena-performanse-bundle, pa me interesuje zasto si tako iskljuciv prema njemu? Ja sam licno stekao "opsti" utisak da je on u rangu Prolinka...

Broz, hvala na odgovoru, mada nisam bas siguran za onaj argument "bila bi mnogo skupa". Pa na nasem trzistu imas ti4400 i ti4600 modele koji su mnogo skuplji od ti4200! Pre mi se cini da uvoznici taktiziraju, tj. zele prvo da nekako rasprodaju te skuplje modele, pa da onda masovnije udju sa ti4200 na trziste...

Broz, hvala na odgovoru, mada nisam bas siguran za onaj argument "bila bi mnogo skupa". Pa na nasem trzistu imas ti4400 i ti4600 modele koji su mnogo skuplji od ti4200! Pre mi se cini da uvoznici taktiziraju, tj. zele prvo da nekako rasprodaju te skuplje modele, pa da onda masovnije udju sa ti4200 na trziste... [/B][/QUOTE]
---------------------------------------------------------------------------------------

Kakav crni masovni ulazak GF4Ti modela???To ce se desiti "kad' na vrbi zasvrbi" ili kada bude kostao 80€ prema njima,ili u prevodu NIKAD.Znas koliko se proda GF3 i GF4Ti u odnosu na MX? 1:40:D :D .

Zorro, pa jel znas kad bi kupio gf4, recimo leadtek pa jos vivo ovde kad bih ga cekao? A kad bi ga docekao cena bi bila zastrasujuca...
Ne kupujem ja gf4 sto mi treba(ruku na srce ni gf3 mi ne treba) nego zato sto za iste pare i jos da mi kusur ostane dobijam gf4 sa 128mb a ako dodam 10e dobijam i vivo, tako da cu to i uraditi:) Mene recimo kosta Prolink vivo sa 128mb 168$, a ovde gf4 kosta kol`ko `oces, mogu za te pare od ostatka da kupim i maticnu plocu:)

poz.

Zorro je napisao(la):
Mister No, jesi li imao taj Chaintech model u rukama i racunaru, ili improvizujes na osnovu tekstova sa ovog i drugih sajtova, i nekog licnog animoziteta prema Chaintechu? Ovo zato sto sam ja nailazio i na veoma pozitivne testove istog modela, narocito zbog odnosa cena-performanse-bundle, pa me interesuje zasto si tako iskljuciv prema njemu? Ja sam licno stekao "opsti" utisak da je on u rangu Prolinka...

Broz, hvala na odgovoru, mada nisam bas siguran za onaj argument "bila bi mnogo skupa". Pa na nasem trzistu imas ti4400 i ti4600 modele koji su mnogo skuplji od ti4200! Pre mi se cini da uvoznici taktiziraju, tj. zele prvo da nekako rasprodaju te skuplje modele, pa da onda masovnije udju sa ti4200 na trziste...

Iskreno nisam ga drzao u rukama. Ali s'obzirom da se SVI sajtovi na kojima postoji review iste, a medju njima i ovaj, slazu da on ima nesto losiju sliku od modela drugih kompanija verovatno je to tako jer je nemoguce da se ista situacija kod svih ponovi tek tako.
A inace kad kazem nesto losiju sliku nemoj me shvatati da je ta slika losa. naprotiv, odlicna, je, i razlike se osecaju tek u nesto visim rezolucijama. Ali ako za istu cenu ima Broz mogucnost da uzme Chaintecha i Prolinka koji je za nijansu (tj. nijansicu) bolji, zasto ne bi uzeo ovog drugog ?
I jos samo jedna principijalna stvar : Vrlo je opasno kad se jednom udje u trougao cena-performanse-bundle citati bilo koji review a nemati predstavu o hardveru tj. ne isprobati ga jer tada procena testera zavisi u strahovitoj meri od ocenjivacevih shvatanja po tim pitanjima...neko moze da kaze jedno, neko ce zanemariti neku osobinu koju ce drugi da potencira i sl. Principijelno, ponavljam, ne impliciram da je karta mozda losa, naprotiv.
Ja evo drzim kod sebe Abitov GF4 i strahovito sam zadovoljan
Pozdrav

Ma dobro simpsone, nemoj bukvalno da shvatas ovo "masovno". Naravno da ne, to ce biti tek u martu 2003, kada Eagle bude poceo da ih pravi:D Mislio sam ono da ko bas zeli, moze da ih i kupi bez nekih problema i duge potrage. Ja sam prethodne dve nedelje bio bas zapenio da potrosim pare, hteo sam da uzmeme neki vivo, ali NEMA nigde, cak se ni ne pominju u "cenovnicima" (spamere sa news grupa ne racunam...). U PcCentru mi rekose da ce biti Gainwarda Vivo krajem avgusta, i to je sve (uostalom, mozda sam sa nekim od moderatora i razgovarao:p ) I to mi bas nije jasno, jer ti4400 i ti4600, takodje Vivo, mozes da nadjes u svakom cenovniku... OK, to se verovatno svodi na 2 Ti4600 i 3 Ti4400 u celom gradu, ali bar ih mozes pazariti ako zelis. U medjuvremenu sam potrosio pare na nesto drugo, i ne bi me cudilo da se ti4200 vivo modeli od ponedeljka pojave kod svih dilera:(

Broz, nisi me izgleda najbolje skapirao, ni ja ne bih cekao da se kartice pojave ovde po ko-zna-kojoj ceni, nego bi je odmah narucio da imam tu mogucnost. Ali retko ko je ima, narocito dolarsku, ti si specijalan slucaj... Iz evrope bih jos i moga nesto da organizujem, ali cene su jos uvek jake na celom kontinentu; bar po price-watchu, ispod 200 jura ne mozes da prodjes...

MisterNo, zbog tog potencijalno-problematicnog losijeg kvaliteta slike sam te bas i pitao. Max (on je bese radio test na Benchu?) je to primetio, no na nekim drugim ino-testovima iste kartice to nisu ni pominjali. Ne sumnjam u njegov sud, vec se pitam koliko je to do konkretnog primerka? Npr, jedan moj ortak je nedavno sklapao tri identicne masine za firmu. Za sve tri je uzeo isti gf4MX model, Asus ili Abit (ne secam se tacno), kod istog prodavca. Kvalitet prikaza se primetno razlikovao izmedju njih. Ne nesto drasticno, i ne da je neki bio losiji od ostalih, to je vec stvar utiska i iskustva, nego jednostavno drugaciji. Naravno, sve probano na istom monitoru... E, da si i ti tu Chaintech karticu imao, naravno drugi primerak, i primetio isto to sto i Max, onda bi to vec nesto znacilo... A naravno, parametri "bundle" i "cena" se ukljucuju u ocenu samo kod kartica pribliznih performansi. Ne verujem da bi bilo koji ozbiljan tester ignorisao neki manjak kartice samo zato sto je u paketu jedna igra vise u odnosu na konkurentski model..
No, vise nije ni bitno, provalio sam da Chaintech model ima vivo kabl samo sa svideo prikljuccima. A ja trenutno za vivo imam razvucenih po 12 metara kvalitetnog kabla, sa chinch ulazima, od videa do Gainwarda mx400... Izrada novih kablova bi me verovatno kostala vise nego doplata za Gainwarda ti4200, kada/ako se bude najzad pojavio. Da, znam, postoje chinch-svideo konvertori, ali i oni kostaju ako zelis kvalitetne...

Kad vec pricamo o tome, zna li neko kako je vivo resen na Prolink modelu? Dakle, da li je splitter kabl uradjen samo sa svideo izlazima, ili kao Gainward, ima i svideo i chinch izlaze? I koji je chip zaduzen za Vivo kod Leadtek ti4200 modela?

Broz je napisao(la):

E, hvala. Doduse, objasnjenje mi je bilo malo konfuzno:
...
4. one cable for video in & s-video out & video out
5. one switch cable for s-video & video, one video out cable
...
No, posle sam definitivno razresio dilemu pomocu slike. Uglavnom, malo cudna "izvedba" vivo-a, ali ipak postoje sve varijante povezivanja.

Vrh Dno