Šta je novo?

Prolink 6600GT kuler, buka, sta raditi...

blaza

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2003
Poena
609
Ne mogu vise da trpim zvuk kulera sa ove karte. Da li neko ima predlog za smanjenje buke (jeftino resenje, kartica nije i nece biti overclocked)? Videh da Gigabyte ima x700 sa pasivnim kulerom ali je izgleda trenutno nema u ponudi. Razmisljao sam da prodam ovu i kupim neku "super tihu" karticu u slicnoj klasi..

Nisi jedini, meni je na Asus 6600GT poceo da zuji previse. Nasao sam cooler sa Albatrona 5900XT (po dimenzijama je nesto manji ali je tezi, tj masivniji), stavio i resio problem (za sada). Resenje je da uzmes neko pasivno hladjenje, recimo CoolViva, imam prijatelja koji je zainteresovan da je proda po povoljnoj ceni.

Lukija je napisao(la):
Nisi jedini, meni je na Asus 6600GT poceo da zuji previse. Nasao sam cooler sa Albatrona 5900XT (po dimenzijama je nesto manji ali je tezi, tj masivniji), stavio i resio problem (za sada). Resenje je da uzmes neko pasivno hladjenje, recimo CoolViva, imam prijatelja koji je zainteresovan da je proda po povoljnoj ceni.

CoolViva po onome sto sam nasao na netu nije full pasivno hladjenje (ima ventilator). Mozda sam gledao pogresnu verziju istog proizvoda...

Daj mi molim te link ka istom kao i cenu (mozda je najbolje na pm)

Ma taj ventilator se uopste ne cuje, al' zato je i efekat kao da ne radi... :d

CoolViva ne moze da stane na 6600GT PCI provereno. Mozete software-ski da stisate kuler sa Experttool od Gainward-a.

Milan je napisao(la):
CoolViva ne moze da stane na 6600GT PCI provereno. Mozete software-ski da stisate kuler sa Experttool od Gainward-a.

Ima li kod nas nekog slicnog resenja a da se moze montirati na 6600GT PCI?

Hot hardware soba, Chuck Norris prodaje sve moguce kulere.

Ima i ovaj novi zalman cooler za graficke i pasivan i aktivan (neznam oznake).

Citiram Milana: Mozete software-ski da stisate kuler sa Experttool od Gainward-a.

a pitam kako ?

Naime skinuo sam ovaj programcic i nema nikakva podesavanja za ventilator inace ja imam MSI 6600GT mozda ovaj model to nema ?!

Pozdrav

Zalman VF700 koji je kao za 'sve' graficke se prema nekim testovima ne moze pritefterit na sve 6600GT kartice. Provjeri prije nego montiras ;).
Sta kazes na 'vodu'? Tiho i efikasno ,) Mojoj sam spustio temp sa 36-37C na 28-29C sa vodom... (idle!, load jos nisam stigao isprobat, ali definitivno ce biti manje od stock kulera, koji je btw unutar 6mj otisao u Valhalu :D)

Nazad
Vrh Dno