Šta je novo?

prolazi stressove... puca u igrama

mindless

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poena
304
e8400 + M2F @4GHz [500x8] vcore:1.26 vNB:1.30

prolazi bez greske orthos , prime95 ,memtest , OCCT ,linpack (12 sati)

medjutim cesto se desava da prsne grafika u igrama
u logu navodi da je u pitanju nvidia driver (stuck in infinite loop)

problem se ne pojavljuje kada masina radi na stock brzini

sta da radim ?

Sa tim programima si testirao stabilnost procesora... ali ne i stabilnost celokupnog sistema.
Probaj fsb 498mhz, povecaj napon chipsetu i memoriji. Temperature?

Poslednja izmena:
core temp ide do 65C pod prime95

koliko da podignem vNB ?

cpu pll je na 1.50
fsb termination 1.25
ne znam da li mozda i nesto od ovoga a treba podici

Nb dodaj vrlo malo, za jednu ili dve vrednosti vise, nemoj preko 1.4 (moze i preko ali nema potrebe).
Takodje probaj da stavish setup na 445*9 cisto radi probe, istu stvar cesh da dobijes, tih 50 fsb neces da osetish a memorija ce da radi na 1066.
Mozda ti je potrebno i malo vise napona za cpu, ne znam da li si probao, vrlo malo. Ja imam vdrop tako da mi je u full loadu napon 1.26 a idle je negde oko 1.27. Josh mi je opcija C1 i powerm. ukljucena :p .

medjutim cesto se desava da prsne grafika u igrama
u logu navodi da je u pitanju nvidia driver (stuck in infinite loop)
pa kakve veze sa tim ima CPU?

nesto nije uredu sa grafickom, a ona se ne testira sa tim programima. spusti klok grafickoj pa probaj.
koje drajvere koristis?

Poslednja izmena:
vga nije klokovana

koristim zadnji forceware... ali desavalo se i sa prethodnim...
ne bih rekao da je vga u pitanju ...nemam problema kad vratim masinu na default brzinu

moguce da mu treba veci vFSBterm ...podigao sam na 1.30v ...ne znam koliko to smem da podizem
ne bih da skratim vek masini ... ja ne radim ovo za bench nego za svaki dan

I koliko ti je star sistem ? :)

relativno cesto menjam komponente... sad mi vec duze vreme nista novo nije zapalo za oko ... ali ne bi trebalo da je nesto u sistemu starije od godinu dana

nisi napisao koje napajanje imas. oced sistem vise trosi u loadu (igrama)

Jesi li probao ispod 500nhz za fsb? Probaj sa nb na 1.4V?

probao sam ranije sa dizanjem vNB nije nista promenilo
izgleda da je tu dobar sa 1.30v

evo danas nisam imao nijedan crash
jedino sto sam promenio je vFSB sa 1.20 na minimalnih 1.10... s tim sto izgleda da je automatski malo podigao ... u everestu citam 1.17

jos jedna voltaza me buni...to je southbridge 1.1 voltage
u biosu sam setovao na 1.10v manuelno , ali sam podigne na 1.28v kad je sistem OCed

ne znam cemu ta voltaza sluzi... niti koliko je opasno tih 1.28v

ja sam imao isti taj problem jos odavno na sempronu 64 i nisam uspeo da ga rasim, sve prolazio sem igara.

probaj sa nekim drugim napajanjem,

jer masina sigurno vise torsi kada se vrti neka igra,
nego samo orthos,

mozes da probas da pustis defrag dika/diskova i da poteras orthos
pa ako pukne verovatno da je napajanje slabo ili je oslabilo ili nije ispravno 100%.

p.s.
koji si test koristio u orthos - u,
blend ili?
jer desava se da proaze drugi testovi, dok blend kuca, to je recimo bio slucaj kod mene.

Poslednja izmena:
A da mozda ne treba da se fiksira PCIe na 100-105MHz? Znam za neke jeftinije ploce kojima skace PCIe freq ako je ostavljana na AUTO, a kad se poveca FSB. Sumnjam da je to problem ako imas maticnu iz potpisa, narocito po nacinu na koji se problem ispoljava, ali nista te ne kosta da probas :type:

relativno cesto menjam komponente... sad mi vec duze vreme nista novo nije zapalo za oko ... ali ne bi trebalo da je nesto u sistemu starije od godinu dana

Mislim da se pitanje odnosilo na to kada si poslednji put reinstalirao windows, znaci koliko ti je star operativni sistem a ne koliko su stare komponente u masini.

intel burn test daje najtacnija setovanja i za sistem i za procesor. Na stranu to sto od svih test programa ubedljivo najvise greje proc on je i najpouzdaniji za njegovu stabilnost.Optereti njega maksimalno recimo 5-10 loop-ova i ako na kraju testakaze da se ni u jednom loop-u nije javila greska onda si otklonio sumnju za procesor. a ako izbaci gresku dodaj mu jos struje dok ne bude 100% stabilan. tako ces definitivno otkloniti sumnju sa procesora po pitanju nestabilnosti sistema. Orthos i prime su malo dete za IBT po pitanju stabilnosti u realnim aplikacijama

izvinjavam se zbog kratke pauze ... prslo napajanje :wall:

sutra stize TT 850w

pronasao sam problem

jedan ram modul vise ne radi kako treba ... ne prolazi vise memtest ...i cudno reaguje na voltazu
drzao sam ih na 2.35v ...jedino sa tom voltazom su prolazili memtest na fsb500

radi se o GeIL BD EVOONE 2x1G 1066

inace deklarisani su (2.2v-2.4v) tako da 2.35 ne bi trebalo nimalo da im smeta

sada jedan stik jedva da prihvata 2.1v a i na toj voltazi brljavi u memtestu... a na vecim voltazama je vrlo nestabilan i gresi non stop

drugi stik se ponasa sasvim normalno

videcu da ih zamenim

Pazi pishe i na tarabi pi*ka pa nije ;)

Nemoj 2.35 za svaki dan nikako osim kao ih ne ladish vodom ;)

Do 2.2 za svaki dan i to da neka 12-ica pirka preko njih :)

:wave:

ako mislis na temperaturu...

stikovi su poprilicno hladni na 2.35 ... imaju na sebi velike alu hladnjake i pajpove
...za razliku od corsair dominatora koji znaju da se greju na 2.1v

ne bih stavio 2.35v da prolaze memtest sa manje...znaci ispod 2.35v brljave

+ ako imas Vistu obavezno ACPI 2.0 enable u BIOS-u .

Nazad
Vrh Dno