Šta je novo?

Proksiji ne koriste kao nekoć

zeo

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2009
Poena
154
Htio sam da pogledam u streamu neku muziku na www.deezer.com i odbili su mi preslušavanje jednog albuma pored mase drugih albuma koje su dali, jer sam iz zemlje za koju oni ne daju pristup toj stranici.

Primjetio sam mjenjajući proksije da i nekim drugim stranicama ne mogu pogledati ono što bih htio jer nisam na listi poželjnih zemalja.

Dakle o čemu se radi, na osnov čega vide iz koje sam zemlje i može li se mimoići ovaj problem?

ne ne radi se o IP, mijenjao sam proxije i ništa, provjerio sam mjenjajući proksije i bio mi je iz drugih zemalja, ali npr. na toj a i nekim drugim sajtovima nemam pristup zbog zemlje , dakle mislim da se ne radi o IPu, možda mac adresa? ne znam, interesujwe me može li se zaobići problem?

ovaj hidemy ass mi je pomogao s njim mogu doci do odredjenih materijala na US stranicama (igre), a na deezeru mi ostavlja US zemlju porjekla što je dobro, ali meni treba nešto izgleda francusko za taj sajt pošto je iz FRA i samo iz FRA valjda imaju pristup

u IE mjenjao sam ponovo proksije i na ovom sajtu sa igrama prvo mi javi error code, a onda iznenada da fajl da skinem

hvala na pomoći

ja bih volio znati dakle ako nije do IPa do čega je? Kako oni vide odakle se ja javljam još? Eto na deezeru mjenjam proksije i opet vidi, ali na hidemy ass ne vidi, jer očito imaju neki prečistaći (filteri).

Vrh Dno