Šta je novo?

Prokleti Relic!

Monah 0007

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2005
Poena
620
Stvarno nema smisla sta rade slepci jedni,kupis igru (COH) i kada hoces da igras kao covek nastnu problemi sa njihovom konekcijom...Ja imam sbb flat,moje drustvo ima adsl i svi imamo iste probleme.Naime tokom igre po sto puta se juri konekcija sa serverom relica i svaki put molimo boga da neko ne bude DROPED!Ni igra ne moze da se loguje odjednom prilikom starta na profil,nego izadji pa udji pa izadji itd...Vidim da i Nemci i Poljaci i Cesi imaju problem sa Relicom tako da hvala Bogu po prvi put nema veze sto smo iz Srbije...Kada sam host pa to je tek smejurija,udju ljudi,mislis da su tu,kad ono niko ustvari nije prisutan,samo pise da su tu...tek provalis kasnije da niko ne odgovara na chat...veza caoooooooo!Da ne zna neko neki lek slucajno za ovo...?

Jao, jao, pa ovo je za plakanje, plakao sam samo kada sam pročitao naslov!
Nego, jesi kupio vanila CoH ili nešto od nastavaka?

Проблем је био са Реликовим серверима, али то је решено. Иначе ево пар савета за решавање 99% проблема са онлајн пикањем.

1. Потребно је отворити 6112 и 30260 портове.

2. TCP/IP MTU(maximum transmission unit) треба повећати на 1440. То се односи на АДСЛ кориснике. Из неког разлога на телекомовим рутерима је фабрички сетован на 1400 што хоће да прави проблеме са COH P2P начином комуникације. нпр са 1380 веза пуца обавезно. MTU може да иде и изнад 1440 али препоручљиво је оставити места за хедер PPPoE протокола, вероватно и SNAP енкапсулација исто има неки оверхед али ко ће га знати :), додатно MTU на АДСЛ линковима треба да буде број дељив са 48, што има везе за капацитетом АТМ ћелија (30*48=1440). Значи MTU наместити на 1440 и нема главобоље.

3. Угасити све торенте за време играња.

Poslednja izmena:
Проблем је био са Реликовим серверима, али то је решено. Иначе ево пар савета за решавање 99% проблема са онлајн пикањем.

1. Потребно је отворити 6112 и 30260 портове.

2. TCP/IP MTU(maximum transmission unit) треба повећати на 1440. То се односи на АДСЛ кориснике. Из неког разлога на телекомовим рутерима је фабрички сетован на 1400 што хоће да прави проблеме са COH P2P начином комуникације. нпр са 1380 веза пуца обавезно. MTU може да иде и изнад 1440 али препоручљиво је оставити места за хедер PPPoE протокола, вероватно и SNAP енкапсулација исто има неки оверхед али ко ће га знати :), додатно MTU на АДСЛ линковима треба да буде број дељив са 48, што има везе за капацитетом АТМ ћелија (30*48=1440). Значи MTU наместити на 1440 и нема главобоље.

3. Угасити све торенте за време играња.

AKo znas za Telsey ruter gde se to podesava,Sezam pro daje takav, napisi nesto. Ne mogu da nadjem to MTU podesavanje

Ja sam imao takođe problema sinoć ali sigurno je to neki zastoj bio kod njih pošto je juče sve radilo bez problema.

@Dule13
Svaka čast za ovu tačku 2 tutoriala (gde je iskopa :)).
Mene nije ni palo na pamet da nešto podešavam a koliko vidim ima tu dosta toga da se "našteluje". Nego znaš li možda gde bi trebala da bude ova opcija za podešavanje MTU-a kod HG510. Tražio sam je ali bezuspešno.

Хехе ископах из главе, учим мало протоколе па знам како раде, али и испробао сам у пракси.

Иначе MTU мора бити под WAN секцијом и нигде другде. HG520 који имам има баш WAN подешавања на читавој страници, вероватно је исто и на HG510.

Само немојте се захебати па изменити TCP MSS, то је нешто друго, значи само MTU.

И још нешто, телекомови рутери су крш, како сам ставио Tp-link 8840B COH ми више не прави проблема. Раније са HG520i, упалим COH и нико други не може да сурфује иако COH троши можда 5кб горе/доле, вероватно нема снаге. Сад са 8840 све нормално ради.

@variable
Hvala za link.

Kako se ispostavilo MTU je kod mene i veći nego što bi trebalo da bude. Napominjem da su u pitanju fabrička podešavanja.

« SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
Tested on: 07.22.2009 10:17
IP address: 77.46.xxx.xxx
Client OS: Windows XP

TCP options string: 020405a001010402
MSS: 1440
MTU: 1480
TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
RWIN Scaling: 0 bits
Unscaled RWIN : 65535
Recommended RWINs: 63360, 126720, 253440, 506880, 1013760
BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
MTU Discovery: ON
TTL: 109
Timestamps: OFF
SACKs: ON
IP ToS: 00000000 (0)

Оне препоруке на сајту не односе на наш тип енкапсулације тј. PPPoE него за PPPoA колико ми се чини, максимум за PPPoE je 1492.

Фора је у томе што TCP хедер заузима 20б, IP хедер још 20б, тако да ако је МSS 1440 MTU треба да буде 1440+40 за хедере = 1480. Разлика треба да буде 40б.

MSS je maximum segment size или ти максимална величина количине података у једном TCP датаграму без хедера.

Код мене је 1400 MSS i 1440 MTU.

Оне препоруке на сајту не односе на наш тип енкапсулације тј. PPPoE него за PPPoA колико ми се чини, максимум за PPPoE je 1492.

Nije samo za PPPoA, vec i za ethernet enkapsulaciju, pogledaj sta kaze:

TCP options string = 020405a001010402
MTU = 1480
MTU is optimized for Windows XP PPoE DSL broadband. If not, consider raising MTU to 1500 for optimal throughput.
MSS = 1440
MSS is optimized for Windows XP PPPoE DSL broadband. If not, consider raising your MTU value.

Код мене је 1400 MSS i 1440 MTU.
Mi kod Telekoma jedini imamo 1480 MTU, vi kod ostalih provajdera manje ;)

Cheers...

Хмм сад видим да су написали PPPoE али иза стоји 1500 што је нетачно, максимална величина PPPoE енкапсулраног IP пакета је 1492 бајта, док је PPPoA 1500b, ко зна какве траве конзумирају али није ни важно :).

Хтео сам рећи ја сам га изменио на наведене вредности, иначе и ја сам на телекомовом адслу ;). Ти параметри нису везани за провајдера него за трансфер података између твог рутера и дслам-а у телекомвом центру и можеш их мењати по жељи.

Хтео сам рећи ја сам га изменио на наведене вредности, иначе и ја сам на телекомовом адслу ;). Ти параметри нису везани за провајдера него за трансфер података између твог рутера и дслам-а у телекомвом центру и можеш их мењати по жељи.

Jasno je to meni Dule. Bio sam ja na sezamu, ali nisam mogao preko 1440 mtu da imam/podesim, sada, na istoj centrali preko telekoma imam 40 bajtova korisnih podataka vise :) No to na kraju i nije toliko bitno koliko, recimo, telekomovi dns serveri mnogo brze resolve-uju nego kod sezama, pa mi je samim tim konekcija mnogo brza sada.

Cheers...

Ма може све само треба знати :p. Днс може да направи разлику само први пут при отварању сајта после тога одговор се кешира и извлачи одмах из кеша следећи пут, тако да ти није бржа конекција због тога. Иначе днс ти само служи за разрешење имена, једном кад се име претвори у IP адресу брзина отварања сајта ти зависи од ширине линка.

Е сад постоји питање да ли се користи VPN или IPSEC, јер ако се они користе са тим 1480 MTU ом појавила би се фрагментација пакета због додатног оверхеда тих танелинг протокола. Онда би тих додатнох 40б било више штета него корист, али опет вероватно их не користиш, тако да нема везе, добро је :p

Nisam bio kuci neko vreme pa tek sada citam postove....inace imam COH prvi deo bez nastavaka,a sbb je 1512kb....nekih 180 kb/s.Kako se otvaraju portovi,znam da se na adsl-u kuca nesto u browseru ali za sbb??? PS...Naslov nije bio Prokleti Relic,ali dobro,valjda ne sme tako....:)

Poslednja izmena:
Ја немам појма како фунционише кабловска, да ли је модем уствари и рутер или не... то требаш сазнати.

Vrh Dno