Šta je novo?

Prokleni Norton System Works!

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Instralirao sam Norton System Works 2003, ali sam stavio samo utilities i ghost 😉 I sada...na c: imam jedan program pod imenom SORPRO, sluzi za SEZAM konfernecije. Norton je poceo da me gnjavi pri svakom bootovanju da to moze praviti probleme sto nije u program files bla bla stvarno glupo posto ga nema ni u registry bazi...i sad da bih se resio davljenja i gnjavljenja, a posto mi nije bio potreban skinuh ja norton i sada se pri svakom bootu pojavi prozor pod imenom PROGRAM u kojem je direktorijum SORPRO (????) a ja ne mogu da ga sklonim iz 'startup-a' nikako (nema ga u run, run once...
Sta da radim (sistem je 2k)?

Nisam bas do kraja provalio mehanizam te tvoje "pojave". Ali ja programe koji se startuju pri dizanju windowsa, a ne zelim ih, a ne mogu normalnim putem da ih "iskljucim", eliminisem tako sto jednostavno izbrisem njihove shortcutove iz "start menu" foldera:

"Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup"

U Win2K takvi folderi postoje i u "default user" i u "tvoj username" folderima, mozda se nadju i tamo, zavisno od toga kako su instalirani.

Naravno, postoje i varijante gde ni ovo ne pomaze...
............

Sada sam ponovo procitao tvoj post, i mislim da ti ono gornje ipak nece pomoci... Imao sam slicne situacije, ne postoji jedan jedini nacin da se to resi. Mozda bi najkrace bilo da jednostavno promenis naziv tog foldera koji se otvara (ako smatras da ti nije potreban). Naravno, ne preuzimam odgovornost ako se desi neki problem🙂.

Al` sumnjam da moze nesto strasno da se iskomplikuje, uvek mozes da mu vratis originalni naziv...

Ne nije pomoglo, cackao sam po registry bazi dugo i nista. Onda sam doticni SORPRO prebacio na drugu particiju i opet isto. Obrisao sam ga i opet isto...j***** norton @^$#^%@$#^%@$#&#@&@ FX FX covek ne moze nikakve koristi od njega da ima...samo probleme

kUdtiHaEX je napisao(la):
...covek ne moze nikakve koristi od njega da ima...samo probleme
Kao i uvek i svugde gde se nesto prica o Norton-u, ne mogu a da se ne javim 😀
LM, POTPUNO si u pravu !

BTW, dal' si pregledao msconfig, startup tab ? Mozda tu ima nesto sto bi moglo da se uncheck-ira i spreci tu pojavu.
Mada ja obicno uvek nakon igranja sa Norton-om ( a ne da mi djavo mira - uvek pomislim e ovaj je mozda sada bolji...) moram da udarim format 🙁

kUdtiHaEX je napisao(la):
sada se pri svakom bootu pojavi prozor pod imenom PROGRAM u kojem je direktorijum SORPRO

Jel i PROGRAM folder ili samo SORPRO? Ako jeste probaj da njega obrišeš (ako već brisanje SORPRO-a ne pomaže), meni je jednom samo to pomoglo...

Ne, obrisao sam SORPRO a taj prozor koji se stalno pojavljuje pri BOOT-u pod imenom PROGRAM jednostavno ne postoji (?)
Pregledao sam sve sto bi bilo vezano za startup (cak sam uzeo i onaj program startup CPL i nista)....ovo je poslednji put u zivotu da stavljam glupi norton #@#%&#& FX

U W2K registry-ju si vjerovatno "gledao" i HKEX_CURRENT_USER, HKEY_LOCAL_MACHINE, ali pogledaj i HKEY_USERS/.DEFAULT... Tu bi moglo biti sakriveno to sto te zeza..

Da li se logujes, da li postoji na tom compu mreza (domen)? Ima li vise usera ili je samo 1 (administrator)?

Uzgred, Norton SystemWorks (ili bilo koji njegov dio) sasvim OK radi na i Win2K i XP Pro, osim na Win2K serveru... 2 godine ga koristim u mrezi od 50-tak Win2K racunara i nikad nijednog problema sa njim...

Resio sam stvar 🙂 Evo i kako...
Prvo sam sa searchom trazio direktorijum pod imenom program (to je bilo juce) i nije ga bilo...(?) A onda sam danas opet potrazio i nasao ga (???) na C: (najveca fora je sto nije imao atribut +h)...Obrisao sam ga sa neopisivim zadovoljstvom i sledeci boot je prosao bez njega 🙂 🙂
Inace danas sam gledao Add/Remove programs...prokleti norton nije se kompletno uninstalirao..ostavio je LiveUpdate i LiveReg! Koje su to fore, zar ne bi trebalo da nestane sve od njega a ne da ja moram pojedinacno da skidam...

Kad sam vec tu da vas pitam jel radi taj krsh pod WinXP-om ?

OptiPlex je napisao(la):
Kad sam vec tu da vas pitam jel radi taj krsh pod WinXP-om ?

Pise ti gore... Radi sa svim verzijama Windowsa osim serverskih...

Ja to ne bih stavljao i pre sam imao probleme sa njim....

Nazad
Vrh Dno