Šta je novo?

projektovanje enterijera??

• Začetnik teme Začetnik teme Ha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ha

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Potreban mi je program za projektovanje enterijera(prevashodno namjestaja), i da ima mogucnost da se u okviru isprojektovane npr. sobe
sa namjestajem moze kretati, gledati iz raznih uglova i sl.
Probao sa ArhiCad ali me nije nesto posebno dojmio, a i treba mi jaca podrska za pravljenje elemenata koji nisu u nekoj od biblioteka.

Ako neko zna ili koristi neki takav program molio bi ga da me uputi na njega.

Znam da je postojao nekakav program za projektovanje kuhinja, e sad
ako postoji tako nesto i za namjestaj bilo bi dobro.

pozdrav!

mislim da se u tako nechemu neces nesto preterano 'ubiti' od projektovanja, vec samo nabacivati vec definisane stvari (namestaj) i moze ti sluziti samo kao oblikovanje pochetnog koncepta...3D Home Architect Deluxe je nesto sto bi ti pomoglo, al' chini mi se da je jako spor u renderu...Elem, ja bih ti preporuchio da se bacis na neki ozbiljniji 3D program, i ako nemas iskustva u takvima, vrlo brzo ces nauciti kako sam da pravis svoj namestaj ne oslanjajuci se toliko na gotove ideje, a preporucio bih ti 3dVIZ4, koji npr. ima WalkThrough foru za resavanje animacija...naravno, uvek mozes i tu iskoristi gotove stvari uradjenje, recimo u CAD-u, max-u LW-u i sl.

p.s. evo linka ka SK-ovom opisu 3D Home Architect Deluxe

kasnim ... 🙂

Hvala na odgovoru!

Probao sam 3d Home Architect, ali ni on nema mogucnost da se prave posebni djelovi namjestaja 🙁 moram pronaci jos i taj 3dviz4 pa cemo da vidimo.

pozdrav!

ViZ 4.2 je u stvari MAX koji je optimizovan bas za rendering enterijera ali nisam nesto siguran da ces u njemu moci da razvijas neke ozbiljnije modele! Verovatno ces za to opet morati da koristis neki posebni 3D modelar pa da to uvlacis! Isto tako to je program sa ogromnim hardverskim zahtevima! Instalirao sam ga ali kad sam video koliko se podize izgubio sam svaku volju da nesto radim u njemu!

Ja imam neka iskustva u radu sa ArchiCad-om! Istina je da je njegov najveci problem dodavanje posebnih objekata! Kad mi nesto + treba uradim model u rhinu pa onda uvlacim! Jeste da zna da bude gnjavaza ali bar se moze dobiti svaki oblik kojeg nema u bibliotekama!

Isto tako sastavljen model mora da se na kraju izvozi u spoljni renderer jer njegov ugradjen nije ni za qrac!

Nema gotovih resenja nego probas x puta pa vidis kako se ponasa!

externi renderer..ArtLantis 4...vrlo lak interfejs, brz render i kvalitetan u odnosu na vreme i resurse koje koristi...Pun pogodak, ako nisi imao dodira sa 3dmax-om ili Viz-om...Samo sto je tesko naci ga..Ja ga jurim vec duze vreme ali bezuspesno

Ako kome treba 4.0.3 mail me! 😉

Nazad
Vrh Dno