Šta je novo?

projektor

sem3

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2004
Poena
319
imam epsonov projektor i hocu da ga konektujem na desktop racunar, na grafickoj kartici imam dva izlaza obican i digitalni. Za digitalni imam konverter u obican, kad nakacim projektor na digitalni ulaz i ostavim monitor na obicnom ulazu, projektor nema sliku pa moram da iskljucim monitor i da stavim projektor na obican ulaz. kako da imam sliku i na monitoru i na projektoru?

i jos jedna stvar slika na zidu je skros necitljiva, filmovi rade ok titlovi se lepo vide ali nemogu razaznati imena ikonica i bilo sta u windowsu, jel se desavalo nekom ovako nesto ranije?

Poslednja izmena:
sem3 je napisao(la):
imam epsonov projektor i hocu da ga konektujem na desktop racunar, na grafickoj kartici imam dva izlaza obican i digitalni. Za digitalni imam konverter u obican, kad nakacim projektor na digitalni ulaz i ostavim monitor na obicnom ulazu, projektor nema sliku pa moram da iskljucim monitor i da stavim projektor na obican ulaz. kako da imam sliku i na monitoru i na projektoru?

Imaš neki problem u drajveru za grafičku, ili ne umeš da podesiš. ATi kartice imaju dobru foru da taj drugi izlaz prebace u theater mod, tako da čim pustiš film automatski ide samo na projektoru. U principu treba da se igraš sa drajverom i podešavanjima. Nisi naveo koju karticu imaš, ali i sa nvidiom i sa atijem je to sve poprilično jednostavno i rešava se iz drajvera.

i jos jedna stvar slika na zidu je skros necitljiva, filmovi rade ok titlovi se lepo vide ali negogu razaznati imena ikonicai bilo sta u windowsu, jel se desavalo nekom ovako nesto ranije?

Previsoka ti je rezolucija ekrana u odnosu na mogućnosti projektora. Projektor ako je jeftiniji (ni ovde nisi naveo koji model imaš), ima rezoluciju najverovatnije 800x600, a ti si mu pustio signal 1024x768 ili jači. Projektor je tada primoran da radi interno interpolaciju cele slike, čime dolazi do zamućenja. Podesi u drajveru adekvatnu rezoluciju projektora i nećeš imati problema sa slikom.

hvala na brzom odgovoru,
emp-50 je model projektora a grafika je 6800gs.

pokusacu to sa rezolucijom ima smisla, samo nisam imao te probleme sa rezolucijom na laptop-u

Nazad
Vrh Dno