Šta je novo?

Project: The Apple

maximus

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2011
Poena
169
Srdačno vas pozdravljam,i želim dobrodošlicu u moj novi project čiji sam naziv dao The Apple
Posle završetka Hello Kitty-ja,i puno razmišjanja oko novog project-a,odluka mi pala na jedno staro Apple G4 kućište,koja samim tim što neodgovara atx formatima matičnih ploča,i naravno ostalim komponentama,našao sam izazov
Takođe bi ovim modom želeo da napredujem na terenu prezentacije i fotografisanja ,koje je dosta daleko,da tako kažem od mene
Cilj mi je da napravim jedan kompaktan mod(računar),koji po izgledu i performansama zadovoljava,da tako kažem današnjicu
Upotrebljen HW će biti korak po korak prikazan,pošto trenutno samo i7 3770k posedujem koji će biti srce ovog projecta
Kratko rečeno želim dokazati da nisu sve stare stvari za deponiju i otpad
Nadam se da ćete uživati u novom projectu,i da ćemo deliti utiske, ideje i družiti se
Da počnemo(dosta priče)....
Par slika o samom kućištu i njegovom stanju :

img0351.jpg

img0282.jpg

img0291.jpg

img0296.jpg

img0300.jpg

img0303.jpg

img0305.jpg

img0310.jpg

Nastavak:
img0311.jpg

img0312.jpg

img0318.jpg

img0329.jpg

img0330.jpg

img0332.jpg

img0333.jpg

img0336.jpg

PS:jabuku nemojte tražiti,jer je pojedena:p

ovo kuciste moze biti dobra baza za neki veoma zanimljiv mod.... dobra ideja

Prelepo kućište. Imam jedan takav računar (PCI verziju) i hteo sam da uradim sličnu stvar. Ali mi je bilo žao jer je u potpunosti ispravan. Jedva čekam da vidim tvoju modifikaciju. Nadam se da nećeš narušiti spoljašnji izgled kućišta. :)

ima par modova sa ovim sokocalom po netu, meni se licno uglavnom ne svidjaju zato sto su modovi previse extremni pa se ne vidi prava lepota ovog kucista, koliko ces menjati izgled?

live stream :type:

hvala vam momci nadam se da će dobro ispasti,trudit ću se:smash:

Prelepo kućište. Imam jedan takav računar (PCI verziju) i hteo sam da uradim sličnu stvar. Ali mi je bilo žao jer je u potpunosti ispravan. Jedva čekam da vidim tvoju modifikaciju. Nadam se da nećeš narušiti spoljašnji izgled kućišta. :)
to mi je i plan da iznutra bude nešto extra,naravno i spolja,ali bez jako narušenog izgleda,jer i meni se sviđa ovakav kakav je:)

Našao sam na netu malu pomoć za stručno rastavljanje kućišta,baš je korisna stvar
Evo par slika o rastavljanju kućišta:
Prvo stranica koja se otvara
g3-g4case.jpg

img0369.jpg

img0371.jpg

img0367.jpg

img0356.jpg

img0361.jpg

img0363.jpg

img0375.jpg

img0381.jpg

img0378.jpg

Deluje kao prilicno slozeno i kvalitetno kuciste, kapiram da bi bilo extra ako bi uspeo da napravis neku vrstu pasivnog osvtljenja za jabuke na bokovima golowing-light.jpg.

Pa iskreno ja ne bih isao na taj APLE izgled, vec napravio neki svoj "aple" znak ;)

nije loša nijedna ni druga zamisao,ali...............
sve u svoje vreme

super vreme bilo prepodne,tako da sam se bacio na moding
ucrtavao sam gde i kako seći zadnjicu da bih pretvorio kućište u atx
I odlučio sam se da odem par koraka dalje,od čistog merenja

img0413.jpg

img0414.jpg

img0419.jpg

img0423.jpg

img0425.jpg

Zbog kvalitetnog materijala kućišta,tj. Debljine lima odlučio sam se da upotrebim tešku artiljeriju umesto dremela,sa kojim bih potrošio brdo reznih ploča

img0426.jpg

img0427.jpg

img0429.jpg

img0430.jpg

img0431.jpg

img0432.jpg

Odsečeni delovi

img0436.jpg

Vremenska prognoza

img0439.jpg

img0441.jpg

Obrada gruba turpijom

img0447.jpg

img0450.jpg

img0451.jpg

img0443.jpg

img0446.jpg

Sklapanje na mesto da se vidi kako će stajati,pošto treba još dosta toga da se obradi na spojevima,zatim će sledeti bušenje rupa za spojeve nitnama I lepljenje dvokomponentnim tečnim metalom ili dvokomponentnim epoxidom

img0455.jpg

img0458.jpg

img0461.jpg

img0464.jpg

To be continued……..

Matorac,extra si startovao,samo cepaj!:)

vrrrlo zanimljivo. odlichna ideja!
jedva chekam nastavak.

Kakvo "bogohuljenje" - pretvoriti Apple u PC.
:D

Sto da ne, kuciste je ono sto i najvise vredi kod Jabuke. :)

Nije da nesto volim Apple-ove proizvode, ali se mora priznati da je kuciste jako kvalitetno.
Mora da si šest puta merio pre sečenja :)
Pratimo sa nestrpljenjem (sa obzirom na prethodni mod, ne sumnjamo u rezultat!) ...

Nije da nesto volim Apple-ove proizvode, ali se mora priznati da je kuciste jako kvalitetno.
Mora da si šest puta merio pre sečenja :)
Pratimo sa nestrpljenjem (sa obzirom na prethodni mod, ne sumnjamo u rezultat!) ...

meni se jako sviđa,i slažem se stobom kvalitet je vrh:)

Posle dosta vremena razmišljanja odlučio sam se da naručim matičnu ploču za projekt,tako da sam u ponedeljak telefon uzeo u ruke i naručio,juče je stigla…
Ploču sam uzeo u MONITOR SYSTEM D.O.O. Beograd,koje ovim putem želim javno da pohvalim,povodom toga što su im cene veoma povoljne i što već duže vreme uzimam od njih i samo reči hvale mogu reći
Želim da podelim par slika(na moj način) o matičnoj ploči koju naravno svi već znaju,i na bezbroj foruma je testiran i predstavljen,dakle radi se o Asus MAXIMUS V GENE

Nazad
Vrh Dno