Šta je novo?

Project: Big Wet Brother

grickodj

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2012
Poena
169
Pozdrav svim forumasima. Vreme je za novi mod. Nekolicina vas mozda zna da sam povredjen. Samim time nista ne radim zadnjih 6 meseci. Ali zato znam sta cu sa "friziderom". Naime zbog viska vremena hteo sam malo da se dignem na noge i provedem vreme radeci na novom modu. Na zalost necu puno finansija uloziti jer ih nemam zbog toga sto ne radim. Ali cu se samim time potruditi da isravim greske koje sam imao na predhodnom modu. I ovaj put cu imati work log za razliku od predhodnog modovanja. Verovatno se i dalje pitate sta je "frizider". Iz dole prilozenih slika cete to i videti. Belo kuciste, veliko, prvo sta mi je palo na pamet je frizider. U pitanju je Proton Maxi. Visina 64cm duzina 42cm sirina 19cm. Kuciste sam kupio neposredno posle povrede. Sa idejom da ga modujem dok se ne oporavim i krenem sa poslom. Tako da je doslo na red. Pre par meseci sam krenuo da radim na tom kucistu sa idejom Half Life. Medjutim to je ostalo na polovini...Posedujem samo dve slike, slike iz oglasa. A ostatak ce biti ovih dana, jer mi je kuciste na selu. Mislim da sam sve bitno rekao za sada. Ako neko ima neka pitanja...

Proton-Maxi-kuciste_slika_O_2157793.webp
Proton-Maxi-kuciste_slika_O_2157794.webp

Srećno. U svakom slučaju ovo bi moglo moćno da izgleda kad se završi, pogotovo zbog samog kućišta i njegove visine.

Ne zaboravi da staviš točkiće na njega. Imam jedno slično i teško je ko đavo.

Izmericu ga kad donesem sa sela, cisto informativno. Ali tockice necu stavljati, to mi je nekako penzionerski

Imam i ja neko ovako slicno veliko kuciste, znam samo ga sam ga sve rasturio i tako je ostalo.
Srecno samo modom, jedva cekam nastavak. :wave:

Kuciste pristiglo iz sela. Brat zaboravio da ponese mobo tray. Slike verovatno sutra

Kao sto sam i obecao slike za danas. Narandzasta mrezica i propeleri od ventilatora su tako zateceni od prehodnog zapocinjanja modovanja. Kao i maska u crnoj boji (koju verovatno necu menjati), takodje i rupe, napred iza mrezice. Gde je montiran radijator. I na dnu kucista gde su "dust intake" ventilatori 😀
Danas sam skinuo zvucnu izolaciju sa pojedinih mesta, sto uopste nije bilo lako zbog lepka kojim je lepljena. Takodje sam zabusio rupe za srafove za donje ventilatore. Namontirao radijator i optike da vidim kako ce to da cuci i sta treba odraditi dalje.
Evo malo slika

Treca smena

Ovaj blok je ultimativan. 🙄

Ostacemo ja i gornja strana da vapimo dugo za necim takvim

Teaser

Pa ficin mozda ali radijatore koje sam ja koristio tesko 😀CuneX Project  (8).webp

Za moje potrebe je dovoljan i onaj sto prodajem od 120mm. Ovaj je vise estetski ubacen. Verovatno ce biti u gornjem delu u pozadini slike Dzejne Dzejmson :-devil-:

Stigao i mobo tray. Stanje u kom se nalazi je...hm..Ima puno sitnih rupica koje su namenje za razne formate ploca pa se time i po potrebi pomeraju ovi podizaci. Njih ima 11. A posto meni treba 6, mocu cu malo da se poigram sa ostatkom. Naime, imacu jedan 3.5" hard, i jedan ili dva 2.5". Tako da cu sacekati jos koji dan da vidim sta ce biti sa drugim hard diskom. Njih planiram da smestim na mobo tray izmedju maticne i radijatora. To ce verovatno biti na komadu plexglasa da bih mogao da eventualno zavucem neko osvetljenje iza ali svakako da bih prekrio nepotrebne rupe.

Malo mi je pomrsilo planove to sto je tesko izvodljivo smestiti 2 ventilatora na zadnjem delu, zbog preklapanja limova i udubljenja

Mesta ima i vise nego dovoljno za kablove, za cime sam patio do sad :banana:

Danas sam bio kod coveka koji radi plastifikaciju u Krusevcu. Cena je jako fina, 8 evra m2. Nadam se da ce da ispadne dobro, ali to tek za kraj. Takodje sam kontaktirao coveka koji sije rezerne padobrane i torbe za paraglajdere. Kaze da ima kanape u beloj i crveno boji. Pa mi je to domaci zadatak za sutra da vidim sta to nudi.

ne sikiraj se ti tu imas ukupno mozda 2m/kv, a ovo za kanap je lepa informacija, javi kako stoje stvari.

Ja sam predpostavljao da ce da me kosta do 20e. A za kanape sam trebao jos danas da odem, ali sam zakasnio. Tako da jedva cekam sutra da odem

Da li neko ima produzni sata kabl? Ili nesto u vidi sta bracketa, sto bi takodje moglo da posluzi kao produzetak. Jako mi je potrebno je card reader koji imam se povezuje na sata, a na kucistu ce stojati skroz na vrhu, gde je inace slot da floppy. Tako da nemam dovoljnu duzinu.

Stavio sam kulere napred radi probe da vidim kako ce izgledati

Danas sam bio za neke sitnice, creva, mrezicu i naravno sleeve

Uzeo sam 10 metara ovog sivog, tacnije dobio na poklon. U pitanju je Paracord, ali ne 550. Ovaj je jaci ali samim time i manje fleksibilan. Tako da sam morao skidati pinove sa kablova, pa ih vracati po zavrsenom navlacenju. Ali vredelo je. Ovo je moj zvanicno prvi sleeve, ne racunajuci pertle. Covek mi je dao sivu, ali meni ce trebati crvena. Tako da sam uzeo crvenu da probam kako se navlaci, tako da ce 24pin biti obucen u crveno. A sivu sam iskoristio za grafiku, jer je i sama grafika siva tako da...

Uslikacu jos slika kad odradim 8pin za grafiku, danas sam sredio samo 6pin.

Danas se malo silova.., hocu reci slivovalo 😛 Otislo je vise kanapa nego sto sam se nadao. Ostaje nastavak sa 8 na 6pin-a da sredim, ali mi terba lemilica da ga produzim. Jer ovako nece moci konektor da stane iza mobo tray-a zbog duzine

Poslednja izmena:
Da li neko ima produzni sata kabl? Ili nesto u vidi sta bracketa, sto bi takodje moglo da posluzi kao produzetak. Jako mi je potrebno je card reader koji imam se povezuje na sata, a na kucistu ce stojati skroz na vrhu, gde je inace slot da floppy. Tako da nemam dovoljnu duzinu.

koliko ti sata kabl treba...koliko ukupne duzine, ja imam dva od 1m, koristim ih, tacnije treba mi jos dva, pa sada jurim gde ima tih metarskih..

ako ti 1m duzine zavrsava posao, javljam kada upecam..u Hellas-u stoji na sajtu da imaju, ali nema na stanju...

@Lor Markus, evo ti opste poznati sajt:http://lukovi.in.rs/Paracord.html
A sto se tice sata kabla, hvala, ali sam resio misteriju. Citac kartica ne ide preko sata, vec cita sa usb-a. Tako da mi je sata od 1m, ne potreban. Hvala u svakom slucaju, s' obzirom na to da su mnogi moderi zaobisli moju poruku mesec dana u nazad, svaka ti cast na javljanju. Za uszvrat, reci sta ti manjka za kuciste, pa mogu da ti se uglobujem 😀
MOze jedan Sickle flow 😉

:wave:

jesi ti uzimao odavde ili??? jer koliko ukapira ti si tu to kod tebe nasao? (u KŠ)
zvao sam lika, mininum 15 metara...jel bi trebalo kome po pola 🙂...
ja sam uzeo produzne gotove sleeve-ovane i jeftinije mi i jednostavnije

a ovaj RED bi za SATA napajanje i jos sta bude..verujem da bi mi par metara , tipa 5-6 bilo dosta

jos samo da vidim sta za cu SATA Data

Poslednja izmena:
Duga prica oko paracorda u Krusevcu. To je prijatelj mog brata. On shije paraglajding rezerne padobrane. KOji inace koriste drugacije kanape. Dok ove sto je meni dao i taj crveni sto ima, koristi za neke druge stvari. Teze ga nabavlja tako da mislim da mi nece ni prodati. Koja cifra bi bila za polovinu? Ja bih mozda uzeo.

Nazad
Vrh Dno