Potrebna mi je mala pomoć (edukacija) oko prohromskog dimljaka.Jesam nešto čitao po forumima ali nisam našao ono što mi treba.Naime, u narednih mesec dana trebalo bi da pazarim i ugradim novi prohromski dimnjak fi 200 visine 8 metara.U Valjevu sam dobio ponudu od firme "Emco" ili "Elmac" tako nešto koja se bavi proizvodnjom navedenih dimnjaka za dimnjak navedenih specifikacija sa montažom u iznosu od 150000 a ujedno od firme iz Beograda koja ima partnera u Valjevu a prodaje "Schiedel" one Easy mount komplete ponudu za isti takav dimnjak za 116000 dinara bez montaže koja bi trebalo da iznosi između 160-200 eura.To i nije toliko bitno, ono što je bitno je da se presek "Schiedel" dimnjaka sastoji od unutrašnje prohromske cevi debljine 0,6 mm, izolacije odnosno neke nove nemačke kamene vune debljine 25 mm i spoljašnje prohromske oplate debljine takođe 0.6 mm, dok se presek dimnjaka, vezano za ponudu iz Valjeva, sastoji od unutrašnje prohromske cevi debljine 1,2 mm, kamene vune debljine 50 mm i aluminijumske oplate debljine koliko sam razumeo 0,6-1 mm, s tim da može i spolja prohrom ali malo skuplje dođe.Koji od ova dva izabrati?Za sada kotao je "Viadrus" ne znam tačno koje jačine lože se drva, s tim da planiram kasnije, prelazak na pelet.Napominjem da je majstor bio, proverio sve oko grejanja i po njegovoj preporuci uzimam dimnjak sa navedenim dimenzijama.