Šta je novo?

Programiranje u Linuxu

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Za potrebe sajta firme sam razvio browser plugin za IE i Firefox (i ostale web-kit based browsere) i sada treba da portujem plugine na Linux i OS-X. Pisani su u C++ i koriste OpenGL akceleraciju.

Posto treba da pocnem Linux verziu predpostavljam da cu ga relativno brzo napraviti (prekompajliracu FF verziju i ocistiti repove od windosa).. samo treba da savladam radno okruzenje. Da li bi ste mi preporucili nesto zgodno? Ajuta? KDeveloper? Eclipse?

Drugo pitanje je vezano za resources. U Windowsu mozes da zakacis resource podatke za neki izvrsni file ili DLL i da im posle lako pristupas krzo jednostavan API. Da li Linux .so libraries imaju podrsku za resource ili moram da se dovijam na drugi nacin? U slucaju da nemaju podrsku za resurse, da li bi prost hack, spajanje .so fajla sa nekim markerom pa sa podacima u jedan veliki file funkcioisao.

1. Eclipse.
2. Qt podrzava resurse, ali mislim da ih nekako ubaci u neki .cpp file pa kompajlira (? nisam se nikad previse interesovao kako ovo radi). Tako da je upitno da li ima nativne podrske...
A varijanta sa konkateniranjem resursa na kraj fajla radi.

@yoyo:

Trenutno kodiram za Solaris i Windows.
Moj izbor na linuxu bi bio NetBeans ili SunStudio 12. No, ukoliko zelis da radis sa QT bibliotekom onda je KDev mozda bolji izbor. Svi imaju pluginove za CVS i SVN.

Na Linuxu je nezaobilazna stvar valgrind, http://valgrind.org/

A veselje pocine sa xming serverom i jednom ssh sesijom sa Win masine 🙂

sto se tice resursa tu sam najdalje stigao do reswrap meni je odradilo posao...

poz
M

Treba da razvijem Linux verziju plugina za FireFox.. www.centroidonline.com pa idite na library, pa kliknite na preview.... na zalost za sada samo windows IE & FF.
Znaci, ne treba mi ni Qt ni KDE .. samo obicno otvaranje prozora unutar browsera (imam stub code koji to radi) i OS nezavisni OpenGL renderer. Ovih dana sam u guzvi, ali cim nasto uradim obavesticu vas.

Nazad
Vrh Dno