Šta je novo?

Programiranje u Excelu

alan ford

Slavan
Učlanjen(a)
09.06.2005
Poena
319
Posto sam poceo da tek poceo da ucim programiranje u Excelu neke stvari mi nisu jasne.

1. Da li je moguce napraviti da se prilikom pritiska na taster koji ja odredim emituje zvuk koju ja zelim i kako to izvesti. Znam koja komanda registruje pritisak na taster i to nije problem vec je problem sto neznam kako glasi komanda za rad sa zvukom i njemu sintaksu. U kom formatu mora da bude taj zvuk i da li postoji komanda koja sluzi za odredjivanje trajanja reprodukcije tog zvuka.

2. Zanimaju me i komande za rad sa slikama i bio bi veoma zahvalan ako bi mi neko napisao program koji bi mogao da u Ekcel ubaci sliku premesti je a zatim je rotira kako bi ja svatio kako se to radi.

Puno pozdrava i unapred hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:
Stvarno sam duduk za programiranje ali kada sam ovo video morao sam da pitam,jel ovako nesto stvarno moguce?!

Moguce je pomerati sliku, obrtati je i jos kojesta. Za uvid u takve stvari prosto ukljuci macro recorder (excelov), radi stvari rucno i posle edituj makro. Videces komande koje to rade. Kasnije sam preuredi makro ili ga napisi tako da te stvari radi prilikom klika na neku kombinaciju tastera ili slicno.

Evo, recimo, ubaci preko opcije Insert->Object->Wave sound muzicki klip u excel tabelu. Kada se otvori multimedijski plejer, sa natpisom "Sound object in book 1" ili slicno, idi na Edit->Insert file... i izaberi fajl.
Zatim napravi makro koji mozes nazvati kako hoces i u njega postavi komande:

ActiveSheet.Shapes("Object 2").Select
Selection.Verb Verb:=xlPrimary

Makru dodeli kombinaciju tastera (CTRL + sta zelis) i samo umesto "Object 2" postavi ime koje objekt - muzicki klip ima u tvojoj tabeli. Ikonu mozes postaviti negde gde ti nece smetati (u tabeli).

Vrh Dno