Šta je novo?

programi za wlan - predlozi?

Bahati [SiD]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
680
mnogo je dosadno (i opasno) ovo sherovanje vec posle dan... 😀

ja bi to uredio da ide preko ftp-a. e sad, kad bude bio ljudski server to ce da bude apache, al' mi sad treba neki mali jednostavan i dovoljno siguran.
bulletproof i ws_ftp mi deluju ok? 'ocemo da iskoristimo i sve ostale blagodeti mreze pa nam treba:

1) chat program - trenutno je borg chat u funkciji i nemam nekih zamerki. mozda nesto bolje?
2) audio chat - trenutno team talk, ruzan i glup.
3) video chat - trenutno nista. sve neki sto 'oce da se negde registrujem ili imaju neke veze sa internetom. net meeting bi bio idealan, al ne podrzava dv kamere. uspeo sam da ga nateram s nekim drajverom, al on se placa. ovo je najproblematicnija stavka.
4) ftp server
5) dajte predlog za jos neku perverziju. 😀

sve mora da bude LAN orijentisano, nikakve registracije, cuda, muda...

Des Jovo imam ja neka iskustva po pitanju toga pa evo... 🙂

1. Borg chat je odlican, a probao sam i nesto programa baziranih na Net send-u. Borg je ipak tata jer ima i Net send i onaj svoj chat nalik mIRC-u. Ne znam mozda bi mogao da se podigne i IRC server, mada ne znam da li je to free i sl. fore...
2. Ventrilo, neko od vas podigne ventrilo server, a ostali se kace na njega. Postoje dve verzije server i klijent. Veoma lepo radi i zvuk je super
3. Nemam kamericu 🙂
4. WS_FTP (onaj sa FOSI-ja...ups, onaj koji sam kupio sa novom VISA karticom 😉 ) sam ja podigao u wireless mrezi i radi super, drugi mogu da skidaju filmove sa mog HDD-a preko DAP-a, da nastavljaju prekinuti transfer i sl. Takodje mozes da pogledas ko sta trenutno skida, a ima i opciju kill 🙂
5. Shareuj folder sa XXX-evima 🙂

Evo ovde jos nesto o toj (za sada) experimentalnoj mrezi...
http://www.ttf.co.yu/forums/viewtopic.php?t=249

Paja (clan foruma) treba da postavi veliku omni antenu, AP je spreman, a mi ostali cemo da se kasnije nakacimo 🙂

Probano je i sa MSI mreznim karticama koje mogu pored klijenta da glume i AP. Softver je los, ali kartice rade sasvim zadovoljavajuce. Nadam se da ce MSI da ispegla taj softver ove godine 🙂

pa kolko ima do tebe vazdusnom linijom? 😀 cit'o sam o nekim poljacima koji su sa pravljenim biquadom i starom satelitskom (cela stvar kosta izmedju 0 i 20€ 😉) dobacili 110km.

kol'ko si ti daleko od ap-a? mi se ovde smaramo s nekim budjavim antenama i jedva dobacujemo 500m sa sve optickom vidljivoscu. :|

probacemo taj ventrilo, mada sam ja (u nastupu id!otizma :eye🙂 pomislio da nam treba nesto bez servera jer je isti u spavacoj sobi pa nije cool da drnda non-stop. to moramo da resimo. 😉

sto se ftp servera tice trenutno se zezam sa liteservom http://www.cmfperception.com/liteserve.html koji ima i web i mail al nesto mi ne uliva sigurnost. u sustini, treba da bude nesto sto ce da sedi u trayu, cuti, ne uzima puno resursa (kao simple www server sa analogx.com) i nema neki bug koji omogucava daljinsko formatiranje harda. 😀 probacu i taj bullet, kad se vec zezam...

samo ne mogu da verujem da ne postoji program koji ce da bude text, audio i video chat iskljucivo za lan i sa serverom. ok, to i nije neko trziste, al' nije da niko ne bi kupio... evo ja na primer. 😀

mreza je za-kon! 😀

Mislim da izmedju mene i drugara ima manje od 500m, ali je moj stan okrenut totalno suportno od njega tako da signal sa moje MSI antene prolzi kroz ceo jedan stan, a on koristi neku pravljenu antenu koja nije ni usmerena ka meni. Verovatno se hvata neki odbijeni signal, mada kazu da na 2.4 GHz i nema mnogo odbijanja signala kao kod UHF talasa npr. Sve usvemu - profi :d

Ne treba ti dedicated server masina za Borg/Ventrilo - Ventrilo moze da se podigne na bilo kojoj workstation masini, ali tada nece moci da se vodi komunikacija 24h. Isto vazi i za BorgChat osim ako se ne koristi ugradjeni Net send protokol. Naime Borg ima chat i preko Net senda koji je sastavni deo Win-a i uvek je aktivan preko messenger servisa i preko svojeg protokola i tada ti daje info i o tome ko je trenutno na mrezi i sl - kao ICQ.

Kada dignete server, na njega stavite DC++ server i ko hoce nek se kaci 🙂

PJ ajde pojasni za nas "mrezne administratore" sto sve rade preko wizarda 😀

Mislim znam ja sta je DC, ali zasto preko njega da shareujem fajlove kada moze preko lana 🙂

kod nas definitivno nesto ne funkcionise kako treba, al' ionako se za sada samo zezamo. planiramo neku dojajnu omni i profi naprevljenu usmerenu pa ce valjda sve biti u redu. a i ja imam 6m kabla do (lose) pravljene kantene... ctp;

ma borg je fenomenalan (mada nesto nece automatski da detektuje ftp servere?). voice bez servera je malo bezveze, cilj je da se telefon eliminise iz upotrebe. 😀

dok nisam saznao za dc++ tipovao sam na ftp jer ne treba server (vec sam rek'o da je non-stop server pod znakom pitanja). al nesto nisam provalio kako se dize dc++ server?

@deki: klasicno sherovanje je security nightmare! a i mnogo je lakse organizovati sve sa nekom specijalizovanom aplikacijom. samo da nam PJ objasni kako se to radi. ;P posebno ako server ujedno bude i ap pod linuxom.

Bahati pa shta bi sa programom koji si gore naveo...Liteserve ? Ja sam ga skinuo i podesio odlichno. On je bash taj ...cuti i lezi u tray-u i ne zauzima mnogo! I web i ftp rade super (FTP mozda malo sporije ali mi nije jasno zashto - bitno je da radi :d) Sa mailom i telnet-om se nisam zezao jer mi ni ne trebaju. Stvarno je lak za upotrebu i meni se bash svidja. E sada dal ima bug za daljinsko formatiranje HDD-a - nemam pojma :d

Mislim da neki NODovi u http://www.bgwireless.net/forum/ vec imaju DC++, pa trazite od njih server, a upputstvo mislim da nece biti ni potrebno....

Jel moze neko da baci na mail ili da mi da link? Trazio sam ali sada bash i nemam vremena da se puno zezam 🙁

Nazad
Vrh Dno